Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roberta Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare

Marţi, 10 August 2010 (19:21:53)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, crede că iniţiatorii moţiunii trebuie să spună dacă intră sau nu la guvernare, în cazul în care moţiunea ar trece, afirmând că a văzut lideri politici care vor să dea jos Guvernul, dar au ezitări legate de preluarea puterii.

Roberta Anastase a declarat, marţi, la Arad, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu parlamentari PDL pe tema viitoarei sesiuni parlamentare, că iniţiatorii moţiunii de cenzură trebuie să ofere şi un răspuns privind intenţiile pe care le au referitor la o eventuală schimbare de guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei care iniţiază moţiunea trebuie să spună şi ce fac a doua zi, dacă intră sau nu la guvernare, pentru că am văzut şi lideri politici care sunt foarte clari: dăm jos Guvernul, dar nu intrăm la guvernare pentru că e prea greu în ţară. Chiar domul Ponta avea ezitări foarte mari", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că PDL nu a făcut calculele privind şansele moţiunii şi că şi-a asumat, în momentul intrării la guvernare, gestionarea crizei economice şi reformarea instituţiilor statului.

"Sigur că a face opoziţie într-o perioadă de criză este chiar uşor, este ca şi cum stai sub un pom cu fructe şi aştepţi să îţi pice voturile. În schimb, cred că opoziţia are la dispoziţie două variante: de a face opoziţie distructivă sau varianta de a accepta un dialog. Este datoria PDL de iniţia acest dialog cu partidele de opoziţie; evident că acest dialog vizează interesele ţării", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că "sunt anumite subiecte în care opoziţia trebuie să înţeleagă că există o limită care este legată de interesele României".

"Este o chestiune raţională: nu te baţi cu interesele românilor. Sigur, bătălia politică este firească, este normală, este democratică, dar în acelaşi timp există proiecte pe care trebuie să existe un dialog şi o abordare constructivă. Cred că trebuie să existe un dialog consistent pe proiectele de dreapta pentru că nicio perioadă de criză sau de post-criză nu poate fi gestionată printr-o politică de stânga, care în esenţă este o politică demagogică", a adăugat Anastase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roberta Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roberta Anastase: Cei care iniţiază moţiunea să spună dacă intră sau nu la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei