Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2010

23 de firme străine au investit în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea capitalului străin investit în primul semestru al anului 2010 în judeţul Suceava se ridică la 382.200 de lei (3,822 de miliarde de lei vechi). Potrivit unei situaţii prezentate de prefectul de Suceava, Sorin Popescu, 23 de firme înfiinţate anul acesta în judeţ au capital străin. Dintre acestea, şase firme sunt cu capital austriac, cinci din Italia, şi câte două din SUA, Spania şi Germania. Popescu a arătat că în judeţul Suceava există un interes major pentru promovarea pe noi pieţe din ţară şi străinătate. Prefectul a mai arătat că în continuare sunt pregătite investiţii importante ale unor firme din Italia, Austria, Polonia, Cehia şi China. El a precizat că judeţul Suceava are o serie de avantaje pentru investitorii străini, amintind aici existenţa aeroportului din Salcea, apropierea geografică de ţările din fosta Uniune Sovietică, ceea ce reprezintă o importantă piaţă de desfacere, precum şi calificarea forţei de muncă.

Sorin Popescu a declarat că în momentul de faţă există investiţii sucevene în Germania, Italia, Polonia sau Franţa, în special în domenii precum prelucrarea lemnului, construcţia de case pe structuri de lemn, lucrări de construcţie, instalaţii electrice şi termice.

Pe de altă parte, prefectul a arătat că, în cursul anului 2009, în judeţul Suceava au fost înfiinţate 73 de firme cu capital străin, valoarea totală a acestuia fiind de 90,4 milioane de lei. Cei mai mari investitori străini în judeţul Suceava au fost belgienii, cu un capital social de 55,622 milioane de lei, şi austriecii, cu o sumă de 34,67 milioane de lei. În cursul anului trecut, principala activitate din domeniul producţiei a fost cea de exploatare a masei lemnoase, reprezentative fiind firmele austriece Egger şi Schweighofer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 de firme străine au investit în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
23 de firme străine au investit în judeţul Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Putin trimis de
(10 aug 2010, 12:08:35
Strainezii nu au investit in judet nici cat valoarea liftului de la primarie. Strainii au investit 3.8 miliarde in judet iar Lungu a bagat 5 miliarde in lift )))))))))) Prefectul mai bine isi tinea gura. Astea nu sunt investitii serioase. 3.8 miliarde la nivelul unui judet e o realitate trista. Nici macar 100.000 de euro nu inseamna.
2.   E jenant de-a dreptul trimis de
(10 aug 2010, 14:07:53
Am ajuns sa fim un judet in care coruptia alunga efectiv investitorii. Atata timp cat se fura pe toate caile, investitiile nu vor depasi aceasta suma, din contra, sa ne asteptam la plecari masive de capital din zona. Oare de ce nu a guitat acest Popescu si cate firma straine au plecat din judet? Nu stie? Nu guvernul pe care-l reprezinta e cel care a bagat impozitul forfetar si TVA 24%? 100.000 euro e evident egal cu ZERO.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei