Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2010 - Anul XV, nr. 181 (4472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sesizări nefondate

Purtat aiurea pe drumuri de un vecin reclamagiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebra zicală românească „Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti” tinde să se transforme într-un coşmar pentru un om de afaceri din zona Câmpulung Moldovenesc. Ion Baciu Ţăran s-a ales cu mai multe plângeri şi sesizări pentru că s-a dovedit prea îngăduitor. Proprietar cu acte în regulă al unui teren situat la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, bărbatul s-a trezit cu Poliţia pe cap şi controale de la diferite instituţii ale statului. În final, acuzaţiile s-au dovedit nefondate, iar Ion Baciu Ţăran a anunţat că zilele următoare îi va acţiona în instanţă pe cei care au încercat să-l denigreze şi le va cere despăgubiri de 500.000 de lei.

 

Proprietar pe terenul buclucaş din 2008

Totul a plecat de la un teren de 707 mp pe care Ion Baciu Ţăran l-a cumpărat pe 31 martie 2008 de la un bărbat din Câmpulung Moldovenesc. Situat în apropierea podului rutier care traversează râul Moldova, terenul era compus dintr-o parcelă de 209 mp, reprezentând un drum, şi o altă parcelă de 498 mp, reprezentând fâneaţă. Ulterior, Ion Baciu Ţăran s-a intabulat pe acel teren, iar mai apoi a trecut la renovarea popasului turistic pe care-l deţinea la marginea drumului european 576, care face legătura între Suceava şi Vatra Dornei. Amenajarea popasului turistic a însemnat şi refacerea parcării, iar lucrările au dus la desfiinţarea unui fost drum. Chiar dacă acel drum era în proprietatea sa, Ion Baciu Ţăran s-a gândit că e bine să păstreze relaţii bune cu vecinul său, Nelu Becica.

„Tot pe proprietatea mea am făcut un alt drum cu o lăţime de patru metri, deşi nu aveam nici o obligaţie în acest sens, deoarece Nelu Becica poate ajunge la locuinţa sa pe alte două căi de acces. Drept mulţumire, m-am trezit cu câteva echipaje de poliţie pe terenul meu şi cu alte plângeri formulate de Nelu Becica”, a declarat Ion Baciu Ţăran.

 

Plângeri penale depuse pentru intimidare

Scandalul din dimineaţa zilei de 10 aprilie 2010 declanşat de sesizarea Poliţiei, prin apelul de urgenţă 112, de către Nelu Becica, avea să se termine la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Reclamaţia viza faptul că „vecinul său Ţăran Baciu Ion efectuează lucrări de construcţie şi nivelare a terenului situat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Calea Bucovinei, nr. 274 A, care are ieşire în DN17, lucrări prin care i-a blocat lui Nelu Becica accesul spre proprietatea sa”. Pentru a merge mai departe cu acţiunile de intimidare, Nelu Becica a depus şi o plângere penală, acuzându-l pe Ion Baciu Ţăran că prin blocarea drumului pentru o perioadă de patru zile „i-a prejudiciat afacerile societăţii sale şi l-a privat de libertate”. O plângere similară a depus şi un alt câmpulungean, Gheorghe Onioi, care are teren în aceeaşi zonă.

 

Parchetul i-a dat dreptate lui Baciu

După câteva luni de cercetări şi după studierea probelor şi actelor depuse la dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, prin prim-procurorul Sorin Iaşinovschi, a concluzionat cu acuzaţiile de tulburare de posesie şi lipsire de libertate sunt nefondate.

„Din probele administrate în cauză rezultă că Ţăran Baciu Ion a desfiinţat drumul de acces de pe proprietatea sa şi a înfiinţat alături un nou drum de acces, situat tot pe terenul său. Cu toate acestea, aşa cum reiese din planşele foto realizate cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, locuinţele persoanelor vătămate nu au fost izolate, ci doar accesul la acestea a fost îngreunat. Cum făptuitorul este proprietar al drumului de acces, fără să existe un drept de servitute pentru persoanele vătămate pe drumul respectiv, rezultă că prin lucrările efectuate, făptuitorul nu a ocupat un imobil al altuia. În consecinţă, fapta de tulburare de posesie nu există. De asemenea, deoarece făptuitorul nu a efectuat activităţi sau acţiuni care au limitat libertatea de mişcare a persoanelor vătămate, acestea nu au fost izolate sau blocate şi aveau posibilitatea să iasă de pe proprietăţile lor folosind alte trasee, făptuitorul Ţăran Baciu Ion nu se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate”, se arată în rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.  

 

Plângeri neîntemeiate şi către alte instituţii

Războiul nervilor declanşat de Nelu Becica nu s-a terminat cu plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Pentru a-l tracasa permanent pe vecinul său, Becica l-a reclamat la mai toate instituţiile posibile. Una dintre sesizări a vizat faptul că fosa septică a popasului turistic nu corespunde normelor româneşti în vigoare şi că toate apele menajere se scurg direct în râul Moldova, provocând poluarea apelor. Totul s-a dovedit fals, la fel cum a fost şi sesizarea că apa folosită de angajaţii popasului turistic ar fi contaminată. Ultimul buletin de analiză al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, datând din 27 iulie 2010, este însă extrem de concludent. „Calitatea apei corespunde cerinţelor Legii 458/2002”, este concluzia inspectorilor sanitari.

 

Ion Baciu Ţăran: „Nu înţeleg această înverşunare”

După toate sesizările care l-au vizat, Ion Baciu Ţăran refuză să creadă că bunăvoinţa de care a dat dovadă în relaţiile cu vecinii i-a putut fi întoarsă într-un mod atât de grosolan.

„Nu înţeleg această înverşunare a lor. Eu am zis să fiu un vecin corect şi onest. Am cedat din terenul meu o fâşie de patru metri lăţime pentru a-i permite accesul spre proprietate, deşi nu aveam această obligaţie. Am amenajat drumul pe cheltuiala mea şi tot eu sunt cel reclamat. Pe această cale îi anunţ pe cei care mă atacă că vor avea o surpriză şi ne vom întâlni în instanţă”, a declarat Ion Baciu Ţăran. Acesta a precizat că nu s-a hotărât asupra sumei pe care o va cere drept despăgubiri pentru deserviciile aduse, dar că aceasta nu va fi mai mică de 500.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtat aiurea pe drumuri de un vecin reclamagiu.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Purtat aiurea pe drumuri de un vecin reclamagiu3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Kato teapa trimis de
( 4 aug 2010, 13:01:38
ACEASTA LICHEA VENITA IN CLUNG M. FUGARIT DIN BREZU SI DIN ITALIA DATOR LA FOARTE MULTA LUME ESTE SI LIDER LA PSD TINERET IN CLUNG .M BUNA ALEGERE COMUNISTILOR.JIGODIE O SA PRIMESTI CAT DE REPEDE CE MERITI P.S. Dle. JIGODIE PeciccccA ACHITATI DATORIIIIILE
2.   ADEVARURI trimis de
( 4 aug 2010, 17:17:53
Se pare ca asa zisul reporter NEAGU, nu cunoaste de loc realitatea si situatia locala.Daca sustineti ca afaceristul Baciu Taran este corect si onest, de ce nu dati numele persoanei de la care a cumparat acest teren..... Raspunsul v-il dau eu. Terenul pe care sustine ca l-a cumparat in 2008 nu avea drum in parcela si nici cultura ,,FANAT" - mai degraba era un teren viran.Despre care reamenajare a parcarii este vorba??? De cand s-a construit acest asa zis ,,POPAS" nu a avut niciodata parcare proprie. Se folosea ABUZIV drept parcare, o parte din terenul unui cetatean, caruia i-a facut numai promisiuni, ne dandui vreodata macar o paine.
Aceasta este corectitudinea si onestitatea cu care il ridicati in slavi pe asa zisul ,,mare afacerist"?V-ati intrebat vreodata daca are acte pe pamantul de sub popas ?... Dar cine sa-l verifice si sa-l puna la punct pe Baciu, cand se stie clar ca avand abator si atelier de preparare ,, PRODUSE ECOLOGICE".... are cu ce unge.
Dar pana cand ? DOAMNE AJUTA !
3.   Neam de traista trimis de
( 4 aug 2010, 17:19:23
becica asta este un tig*an impu*tit care a stiut numai sa fu*re si sa traga tepe. Dl Baciu ar trebui sa le inchida drumul ca ei sa mearga cu elicopterul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei