Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2010 - Anul XV, nr. 181 (4472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Român despre România

Vorbeam cu Sorin Ciocan (profesor de istorie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, pentru cei care nu-l cunosc) şi îl întrebam care este lucrul care îl scârbeşte cel mai tare în România. Ei bine, nu mă aşteptam să-mi ţină o teorie a chibritului despre cât suntem de proşti (noi românii), hoţi şi săraci, dar nici la răspunsul pe care mi l-a dat, sincer să fiu, nu m-am aşteptat.

Mulţi dintre noi (de fapt majoritatea) ne plângem de ţara în care trăim. Majoritatea ne plângem de sistem, de corupţie. Dar am făcut careva dintre noi ceva pentru a redresa aceasta situaţie? Am pus osu’ la treabă pentru a remedia unele chestii? Nu. Tot ce am făcut noi a fost să transformăm propria ţară în subiect de OTV, să o blamăm şi să aruncăm cu roşii stricate în ea (în propria ţară). Asta facem. La asta suntem buni. Şi uite aşa, dintr-o ţară stricată facem una şi mai şi.

Cum vede un profesor România?

"Eu văd că aproape toţi spun prostii despre noi şi România. Mi s-ar părea normal să văd şi ceva pro. Avem nevoie de optimism să ne mobilizăm, nu avem nevoie să ne scârbim.

Problemele negative de imagine vin de la sărăcie, sărăcia vine de la răutatea şi ignoranţa conducătorilor dar şi a unei mari părţi din populaţie care e îndobitocită zilnic prin tembeliziune, presa murdară, radio etc. Mulţi aşteaptă minuni fără să muncească zdravăn.    

Sistemul de educaţie este greşit în nişte puncte cheie, dar părerea mea e că nu trebuie să ne fie scârbă. Trebuie să punem osul la muncă zdravăn, să gândim, să citim mult, să învăţăm pe cont propriu.  

E foarte mult de lucru aici. Avem de lucru pentru toţi în ţara asta şi încă suntem prea puţini. Avem duşmani puternici în afară, dar cei mai puternici duşmani sunt în propriul cap. Acolo e cel mai mult de lucru şi curăţenia nu ţi-o face nimeni. Fiecare trebuie să-şi facă curăţenie la mansardă. Sunt multe de ştiut. Totul pleacă de la căpăţână. Dacă acolo e vid nu trebuie să ne mire ce se întâmplă în afară. Fără muncă şi cunoaştere, fără credinţă adevărată nu se mişca nimic.

Un ultim exemplu. Gândiţi-vă măcar 20 secunde la imn şi veţi vedea cât suntem de îndobitociţi."

Aşadar, gândiţi-vă fiecare la ce aţi făcut voi pentru România şi abia apoi întrebaţi-vă ce a făcut România pentru voi. Mulţumesc domnului profesor Sorin Ciocan

Andrei PALAGHIANU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Român despre România.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Român despre România4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
( 4 aug 2010, 11:16:55
Mai, intr-o buna partea ceea ce ai spus tu mai sus este adevarat, insa nu m-am putut abtine sa nu fac un mic comentariu la faptul ca tu ai afirmat ca noi nu am facut nimic pentru tara asta; de fiecare data cand cineva a incercat sa faca ceva, sa schimbe ceva in sistemul asta atat de jalnic si de penibil in frunte cu guvernarea Basescu-Boc-Udrea, i s-au pus bete-n roate. Pai tu de ce crezi ca pleaca toti din tara??? Ca e atat de bine aici si se gandesc ei sa incerce si afara? Nici pe departe; pleaca din cauza sistemului si a conditiilor. Cum vrei sa facem ceva frumos in tara noastra cand noi nu avem autostrazi, nu avem in multe locuri canalizare, chiar si curent electric??? Poate ca sunt putin cam dur, sau poate ca nu suficient de dur( de vina e gandirea politica si implicarea), insa sincer, prea curand nu vor o imbunatatire a Romaniei din orice punct de vedere!!! Mai sunt multe lucruri cu care nu sunt deacord in ceea ce priveste articolul tau, insa nu mai am caractere! Chiriac Cosmin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei