Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2010 - Anul XV, nr. 181 (4472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Patru sate din comuna Mălini au sistem de canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru sate din comuna Mălini au sistem de canalizare propriu, în urma unor investiţii realizate din fonduri europene. Proiectul obţinut de Primăria Mălini prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală are o valoare de 2,4 milioane de euro, fonduri folosite pentru realizarea de reţele de canalizare şi staţii de epurare în satele Mălini, Poiana Mărului, Suha şi Pâraie, precum şi pentru achiziţionarea de utilaje şi echipamente pentru servicii publice. Investiţiile în construcţia reţelelor de canalizare au fost inspectate ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta arătând că în momentul de faţă 95% din investiţie este finalizată.

„Din 30 de kilometri de conducte de canalizare s-au finalizat 29, precum şi cele patru staţii de epurare. De asemenea, acest proiect are în vedere şi dotarea cu utilaje, în Mălini fiind achiziţionată o maşină multifuncţională de circa 240.000 de euro, care are peste 70 de operaţiuni de intervenţii, printre care întreţinerea drumurilor, deszăpezire, lucrări de consolidare a malurilor şi digurilor. Mălini este o localitate mare şi cred că avea nevoie de o astfel de investiţie şi de astfel de dotări”, a spus Flutur.

 

La baza pârtiei de schi se amenajează un parc

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că Primăria Mălini a reuşit să obţină o finanţare de şapte miliarde de lei vechi, din Fondul Naţional de Mediu, pentru amenajarea unui parc de 0,7 hectare la baza pârtiei de schi din această comună. Pe de altă parte, Flutur a mai adăugat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat pentru comuna Mălini o finanţare pentru dotarea pârtiei de schi cu patru tunuri de zăpadă artificială, precum şi pentru amenajarea bazinului de apă pentru aprovizionarea tunurilor. El a mai spus că pe lângă aceste investiţii se lucrează şi la drumul de acces spre pârtie şi la parcarea pentru maşinile turiştilor care vor vizita această zonă.

Nu în ultimul rând, el a adăugat că administraţia judeţeană realizează în momentul de faţă studiul de fezabilitate pentru modernizarea a 17 kilometri din drumul care face legătura între Mălini şi comuna Borca, din judeţul Neamţ.

„Este vorba despre drumul lui Nechifor Lipan, drumul Stânişoarei, care duce la Borca şi mai departe spre Valea Bistriţei şi Poiana Teiului. Vrem ca Mălini să devină o comună deschisă, atât către Neamţ, cât şi către Ardeal”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru sate din comuna Mălini au sistem de canalizare.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Patru sate din comuna Mălini au sistem de canalizare1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Investitii trimis de
( 4 aug 2010, 15:21:47
Bravo domnului primar .A stiut sa joace si cu PSD-ul iar acum cu PDL-ul.Baiat istet de la care ar avea toti primarii din judet ce invata.Atnci cand se construieste ceva pentru comunitate e foarte bine venit mai rau e cand se distruge.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei