Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2010 - Anul XV, nr. 181 (4472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul românilor trimişi în judecată raportat la suta de mii de locuitori, mai mare cu 10% în 2010

Miercuri, 4 August 2010 (20:02:33)

Numărul românilor trimişi în judecată raportat la suta de mii de locuitori a crescut, în primul semestru al anului 2010, cu zece la sută faţă de cel constatat în perioada similară a anului trecut, relevă o statistică dată publicităţii miercuri de Ministerul Public.

"Creşteri semnificative în raport cu aceeaşi perioadă de referinţă a anului 2009 s-au înregistrat, potrivit datelor statistice, în cauzele având ca obiect infracţiuni contra persoanei, patrimoniului public şi privat, autorităţii, evaziunii fiscale, traficului de persoane, corupţiei, infracţiunilor de ucidere din culpă, infracţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice", se arată în comunicatul citat.

Astfel, pentru infracţiuni contra persoanei au fost trimişi în judecată 5.391 inculpaţi, 517 dintre aceştia urmând să fie judecaţi pentru omor. Dintre aceştia, 24 sunt minori.

Alte 370 de persoane vor fi judecate pentru infracţiuni de crimă organizată, 157 vor fi judecate pentru trafic de persoane, 62 pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar 286 pentru vătămare corporală gravă.

Pentru infracţiuni rutiere au fost trimise în judecată 7.445 de persoane, 476 urmând să răspundă pentru ucidere din culpă.

Au fost trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului 9.961 de inculpaţi, din care 6.041 pentru furt calificat în dauna avutului privat. 1.242 dintre aceştia sunt minori. Alţi 1.395 de inculpaţi vor fi judecaţi pentru tâlhărie, 919 pentru înşelăciune, 214 pentru delapidare, iar 52 pentru comiterea unor infracţiuni de proprietate intelectuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul românilor trimişi în judecată raportat la suta de mii de locuitori, mai mare cu 10% în 2010.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul românilor trimişi în judecată raportat la suta de mii de locuitori, mai mare cu 10% în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei