Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

An negru

Suceava, sub cutremurul unei serii de grozăvii fără precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fapte abominabile şi un accident de un tragism înfiorător, cu care nu s-au mai întâlnit în toată cariera nici poliţişti cu zeci de ani de experienţă, toate s-au succedat una după alta în 2010, în judeţul Suceava. Nebunia a început din ianuarie şi a continuat în următoarele luni, ca într-un veritabil blestem, cel mai trist fiind că oameni nevinovaţi au sfârşit în cel mai cumplit mod posibil.

 

În seara lui 18 ianuarie 2010 o ştire care părea de necrezut a ajuns la redacţiile ziarelor locale. O femeie plină de sânge se aruncase de la mansarda unui bloc din Suceava, iar în locuinţă cele două fetiţe ale sale zăceau fără suflare. De la început, pentru anchetatori a fost clar că este vorba de un cumplit asasinat comis chiar de mamă.

Gabriela Cetin, în vârstă de 31 de ani, îşi măcelărise cu mai multe cuţite fiicele, Ebru, în vârstă de patru ani, şi Ege, de aproape nouă ani. Nimeni nu a putut înţelege ce a făcut-o pe femeie să recurgă la un asemenea gest. Aceasta a murit la spital la scurt timp după ce s-a aruncat de la geamul apartamentului în care şi-a omorât fetiţele, iar biletul de adio pe care l-a lăsat nu a făcut decât să ducă spre varianta că avea probleme psihice. Totuşi, fusese văzută chiar în zilele dinaintea omorului ducându-şi fetiţele la şcoală, respectiv grădiniţă, unde discutase cu cadre didactice şi părea un om perfect integru. Era văzută adesea şi cu soţul său, cetăţean turc, astfel că absolut nimic nu arăta că aceasta ar avea grave probleme de sănătate.

 

O vânătoare înfiorătoare

De parcă omorul în sine nu ar fost suficient de înfiorător, şocant a fost şi felul în care şi-a omorât mama propriile fiice.  

„Fetele erau îmbrăcate sumar, de casă, se vede clar opoziţia acestora. Inclusiv au prins lamele de cuţit în mâini, au tăieturi în palme şi o sumedenie pe braţe şi antebraţe. Credem că la loviturile finale agresoarea a fost deasupra lor”, este una dintre declaraţiile înfiorătoare ale medicului legist Romeo Uşurelu, cel care a examinat cele trei cadavre.

Anchetatorii şi cei care au mai avut acces în apartamentul de pe strada Luceafărului în care s-a produs crima au rămas marcaţi de ce au putut vedea în interior. O adevărată baie de sânge, urmele unei vânători înfiorătoare, imagini pe care nici poliţiştii care au fost la zeci de crime nu şi le pot scoate din minte.

 

Dublu asasinat în stil mafiot, la mai puţin de o lună

La nici o lună de la acest cumplit dublu asasinat, pe 17 februarie, un altul, după alt tipar, dar la fel de oribil, s-a petrecut în oraşul Siret.

O femeie în vârstă de 39 de ani şi fiica sa de şase ani, nevasta şi fata valutistului Vasile Hriţcu, au fost găsite împuşcate în cap în apartamentul în care locuiau. Modul de operare tipic mafiot a făcut înconjurul ţării şi a îngrozit întreg oraşul Siret, toată lumea gândindu-se la o răzbunare a mafiei ucrainene, împotriva lui Vasile Hriţcu.

Din datele de anchetă rezultă că asasinul a sunat la uşa familiei sub pretextul că vrea să schimbe valută, împuşcând-o pe Carmen Hriţcu, în holul apartamentului, în timp ce aceasta vorbea la telefon cu soţul său, întrebându-l cât e cursul de schimb. Femeia a fost mai întâi lovită în cap, după care împuşcată de două ori, în ceafă şi în tâmplă. Asasinul a intrat apoi în dormitorul fetiţei, aici, printr-o pernă, de la numai câţiva centimetri, împuşcând-o direct în tâmplă.      

 

Ferocitatea criminalului, imposibil de explicat

Individul a răvăşit apoi sumar casa, după care dispărut cu suma de aproximativ 13.000 de euro, deşi în casă mai erau bani. Armata de poliţişti mobilizată în tot judeţul şi nu numai a identificat atunci câţiva cetăţeni ucraineni aflaţi pe teritoriul României, printre ei şi pe Leonid Zaporojneţ, în vârstă de 51 de ani.

Aproximativ o lună mai târziu, acesta a şi fost reţinut şi arestat în Ucraina, după ce anchetatorii au obţinut o probă foarte importantă împotriva lui. ADN-ul prelevat de pe un tub de cartuş găsit în apartamentul familiei Hriţcu este identic cu profilul genetic al lui Leonid Zaporojneţ.

Deşi modul de operare duce spre varianta unui asasinat la comandă, care să-l distrugă pe Vasile Hriţcu, anchetatorii înclină spre un dublu asasinat comis în scopul jafului.

Zaporojneţ, caracterizat drept un borfaş de mâna a doua în Ucraina, şi-a mânjit mâinile cu sânge în cel mai cumplit mod posibil, o condamnare la detenţie pe viaţă, logică şi firească, fiind aşteptată în perioada imediat următoare.

 

Violatorul care şi-a făcut de cap o săptămână, cu poliţia după el

Şirul grozăviilor fără precedent a continuat în luna iunie, când un dezaxat sexual a ajuns să comită faptă după faptă, deşi o armată de poliţişti era pe urmele sale.

Eliberat din penitenciar în august 2009, unde fusese închis pentru că violase cu bestialitate o tânără, Nicolaie Florentin Muscă, în vârstă de 29 de ani, a revenit la vechile obiceiuri, nebunia sa crescând progresiv. A avut mai întâi, din toamna lui 2009, trei tentative de viol eşuate.

Poliţiştii intraseră în alertă şi bănuiau că au de-a face cu un dezaxat sexual, însă ceea ce a urmat a dovedit că individul era în stare de mai mult decât atât.  

Pe 6 iunie, Ilenuţa Nuţu, o femeie de 42 de ani din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, a fost găsită moartă, într-un tub colector din beton. Era dezbrăcată complet, fusese ştrangulată şi, s-a stabilit ulterior, bestia cu chip de om reuşise să-şi satisfacă poftele bolnave, violând-o. De aici încolo o armată de poliţişti a fost pe urmele celui devenit suspect principal de comiterea faptelor, însă chiar şi aşa, în noaptea de 8 spre 9 iunie, acesta a atacat în casă o femeie de 68 de ani, care s-a salvat prefăcându-se moartă, marele său noroc fiind şi că incendierea locuinţei, pusă la cale de violator, a eşuat.

Imediat, în noaptea de 10 spre 11 iunie, Maria Alexandru, o femeie de 53 de ani, a fost găsită carbonizată în casa sa din Pocoleni-Rădăşeni, ulterior stabilindu-se că a fost omorâtă prin ştrangulare. Abia după acest al doilea viol urmat de crimă Muscă a fost prins de poliţişti, cei care, din păcate pentru Maria Alexandru, nu au reuşit să pună mâna pe el mai repede.  

 

Patru fraţi morţi în lada pentru făină

Şi luna iulie a adus, din păcate, o cumplită tragedie, un accident casnic ce a luat viaţa a patru copii. S-a întâmplat în satul Gemenea, comuna Stulpicani, la gospodăria familiei Rusu.

Ca într-un cumplit film de groază, patru copii au intrat într-o ladă pentru făină din cămară pentru a se juca, capacul a căzut, încuietoarea s-a blocat, iar ei au murit asfixiaţi în interior. Nimeni şi nimic nu i-a putut ajuta. Deşi au mai trăit minute bune în interior, au avut ghinionul ca acasă mai fie doar tatăl surdo-mut, vecinii din răsfiratul sat nu au auzit nici ei nimic, astfel că micuţii au murit în chinuri groaznice, asfixiaţi în blestematul lădoi.    

Paraschiva, în vârstă de 8 ani, gemenii Pavel şi Petru, de 5 ani, şi Ioana, mezina familiei, de trei ani, cu toţii au plecat la ceruri înainte de a-şi începe viaţa, soţii Rusu mai rămânând cu o singură fetiţă, cea mare, în vârstă de zece ani.

Tragedii cumplite, vieţi nevinovate pierdute într-un mod groaznic, din cauza unor minţi bolnave sau a unui teribil ghinion, toate sunt realităţi cu care sperăm să nu ne mai întâlnim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, sub cutremurul unei serii de grozăvii fără precedent.
 Vizualizări articol: 7129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 13 voturi
Suceava, sub cutremurul unei serii de grozăvii fără precedent2.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(27 iul 2010, 09:36:41
D-le ziarist care este scopul revenirii cu acest articol despre grozaviile intamplate?
Speri sa fie educativ? In nici un caz, cred ca nu ai mai avut ce scrie si ai reeditat articole care au tinut paginile ziarului saptamani. Nu ai nici un respect pentru persoanele care au suferit si sunt in viata, de ce trebuie sa le reamintesti tu grozaviile prin care au trecut? Daca nu ai ce scrie nu scrie, dar nu veni cu toate tampeniile tale Crezi ca un om bolnav psihic se va face sanatos dupa ce va citi articolul tau? Daca nu esti in stare sa fi un ziarist bun invata cel putin sa fi om si poarta-te ca atare, renunta la ideea ca daca esti "ziarist" poti intra cu cizmele in sufletul oricui si scrie orice.
2.   Soc trimis de
(27 iul 2010, 10:26:02
Am vazut articolul si ma gandeam si eu ca au descoperit aia ceva nou, dara asa doar ca sa reamintesti...;cred ca ziaristul ar trebui sa-si faca un control psihic!
3.   Comentatori trimis de
(27 iul 2010, 17:29:04
Domnilor comentatori: ziaristul care a scris acest articol trebuie sa-si faca norma de articole... se apropie sfarsitul lunii si nu iese socoteala la salar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei