Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Silvic

Controale în păduri şi în trafic, după hoţii de lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, timp de două zile, echipe de control formate din poliţişti şi specialişti din domeniul silvic au fost angrenate într-o amplă acţiune de control, desfăşurată în păduri, la gatere şi în trafic, scopul verificării fiind prevenirea transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Echipele de control, formate din poliţişti din tot judeţul, coordonaţi de oamenii legii de la Biroul de combatere a delictelor silvice dar şi din specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi de la Direcţia Silvică au executat, miercurea şi joia trecută, 83 de controale, 36 desfăşurându-se la gatere, şi 47 în fondul forestier, de asemenea în paralel acţionându-se şi pe traseele pe care se face frecvent transport auto de material lemnos.

În urma acţiunii s-au constatat două infracţiuni la regimul silvic, patru persoane fiind cercetate în aceste dosare penale.

Ca exemplu, la Vicovu de Sus, poliţiştii i-au identificat pe localnicii Romică U. şi Gică B., care au tăiat şi sustras din pădurea de pe raza Cantonului Silvic Pietroasa un număr de 44 arbori de esenţă răşinoase.

Materialul lemnos, în valoare de 1.500 de lei, a fost dat înapoi de cei doi, însă chiar şi aşa aceştia nu au scăpat de dosar penal, urmând a fi cercetaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În cadrul controalelor în trafic, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe strada Tudor Vladimirescu, a fost depistată o autoutilitară care transporta lemn fără acte de provenienţă. Şoferul, Dinu N., domiciliat în Sadova, nu a putut justifica în vreun fel transportul de 17,25 mc lemn lucru rotund. Conform legii, lemnul a fost confiscat, iar şoferul a fost amendat, fiind continuate cercetările, pentru a se stabili traseul materialului lemnos.

De altfel, în cadrul controlului, poliţiştii au mai aplicat încă 15 amenzi pe linie silvică, pentru nereguli în activitatea gaterelor şi transporturi de lemn fără acte de provenienţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale în păduri şi în trafic, după hoţii de lemne.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Controale în păduri şi în trafic, după hoţii de lemne3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei