Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un elicopter israelian, care participa la exerciţiul Blue Sky 2010, s-a prăbuşit astăzi la Fundata, Braşov

Luni, 26 Iulie 2010 (19:10:53)

Un elicopter israelian s-a probuşit astăzi la Fundata, Braşov.

Elicopterul este un aparat de zbor de transport, CH 53 care participa, cel mai probabil, la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010, au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX surse militare.

Potrivit surselor citate, exerciţiul avea ca obiect executarea de misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Surse militare declaraseră iniţial pentru MEDIAFAX că elicopterul prăbuşit, luni după-amiază, în apropierea localităţii braşovene Fundata, ar fi aparţinut Ministerului Apărării Naţionale şi că la bordul acestuia s-ar afla şi militari americani.

Ulterior, prefectul de Braşov, Ion Gonţea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost identificată zona unde a căzut elicopterul şi că nu poate preciza dacă persoanele aflate la bord, care nu ar fi supravieţuit, sunt militari americani.

Prefectul de Braşov a mai spus că zona unde a căzut elicopterul este foarte accidentată şi că, la ora actuală, au fost luate măsuri pentru "securizarea" acesteia.

Potrivit unor surse oficiale, zona unde s-a prăbuşit elicopterul este foarte accidentată şi greu accesibilă, motiv pentru care în zonă nu vor fi trimise echipaje SMURD, ci echipe de salvamontişti.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti nici nu au confirmat şi nici nu au infirmat informaţia potrivit căreia ar fi vorba despre un elicopter militar israelian.

În urmă cu o săptămână, un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 a aterizat de urgenţă, în zona localităţii Priboiu, din judeţul Dâmboviţa, informa Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, în timpul zborului către aerodromul Boboc de la Buzău echipajul elicopterului a sesizat o defecţiune la bord şi a aterizat de urgenţă, conform procedurilor.

După remedierea defecţiunii, elicopterul israelian a decolat către baza de la Boboc, unde a aterizat în siguranţă.

Exerciţiul Blue Sky 2010 se desfăşoară în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi are ca scop antrenarea pentru misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elicopter israelian, care participa la exerciţiul Blue Sky 2010, s-a prăbuşit astăzi la Fundata, Braşov.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elicopter israelian, care participa la exerciţiul Blue Sky 2010, s-a prăbuşit astăzi la Fundata, Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei