Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aria de vaccin gripal la Institutul Cantacuzino, extinsă şi pentru perioadele interpandemice-proiect

Luni, 26 Iulie 2010 (13:46:30)

Ministerul Sănătăţii vrea reamenajarea, retehnologizarea şi extinderea ariei de vaccin gripal la sediul central al Institutului "Cantacuzino" din Capitală, printr-un proiect de aproape 6 milioane euro, pentru a se putea produce vaccin gripal pentru pandemie, dar şi pentru perioadele interpandemice.

Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Sănătăţii, aceste amenajări sunt necesare deoarece, în prezent, deşi tehnologia de producţie este compatibilă cu cerinţele internaţionale, calitatea amenajărilor nu este compatibilă cu cerinţele de bună practică în fabricaţie (cerinţe GMP) şi are o capacitate insuficientă.

Astfel, pentru aducerea ariei la nivelul acceptabil GMP şi sporirea capacităţii la nivelul necesităţilor sunt necesare investiţii suplimentare.

În primul rând, pentru zona de fabricaţie vaccin gripal vrac se au în vedere două faze, prima referitoare la îmbunătăţirea ariei de producţie vaccin vrac în locaţia actuală şi cea de-a doua privind construirea la staţiunea Băneasa a unei linii de producţie de mare capacitate.

Pentru prima fază se propun amenajări minimale pentru perfecţionarea circuitelor de producţie şi dotarea cu aparatură tehnologică pentru îmbunătăţirea randamentului şi siguranţei procesului de producţie.

În al doilea rând, investiţiile au în vedere finalizarea staţiei de fiolaj şi transformarea ei într-un centru de ambalare primară produse biologice. Investiţia va permite ambalarea primară (în fiole si flacoane) şi secundară (în cutii) a vaccinului gripal şi a altor vaccinuri şi produse biologice.

Reabilitarea spaţiilor existente va avea două faze, respectiv extinderea ariilor de ambalare primară şi secundară şi punerea în funcţiune ca staţie de umplere aseptică fiole.

În al treilea rând se are în vedere extinderea- amenajarea spaţiului Laboratorului Control.

În primă fază se va amenaja spaţiul laboratorului microbiologie – sterilităţi conform spaţiului de producţie, în incita adiacentă ariei de fiolaj, dotarea cu echipamente compartiment fizico – chimice şi
microbiologie.

Cea de-a doua fază are în vedere extinderea spaţiului pentru laboratoarele de microbiologie şi fizico – chimice.

Finanţarea obiectivului de investiţii se va face dintr-un împrumut extern de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, surse proprii ale Institutului Cantacuzino.

Costul total al proiectului este de 5.823.288 de euro, din care 86%, respectiv 5.008.028 de euro va fi finanţare BIRD, iar 14%, respectiv 815.260 de euro vor proveni de la Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aria de vaccin gripal la Institutul Cantacuzino, extinsă şi pentru perioadele interpandemice-proiect.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aria de vaccin gripal la Institutul Cantacuzino, extinsă şi pentru perioadele interpandemice-proiect5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei