Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua casă

Consulul Poloniei în România şi-a încheiat mandatul cu o vizită la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava şi Bucovina au devenit o a doua casă pentru consulul Poloniei în România. La final de mandat, Anna Zalewska a ţinut să-i salute pe etnicii polonezi din judeţul Suceava. Întâlnirea a avut loc la sediul Dom Polski, iar reprezentanţii Uniunii Polonezilor din România au ţinut să-i facă şi câteva cadouri consulului. Deputatul Ghervazen Longher i-a oferit o icoană şi un costum tradiţional din Bucovina, fiecare dintre aceste daruri stârnind emoţia Annei Zalewska.

„Bucovina este o zonă cu totul specială, atât pentru Ambasada şi Consulatul Poloniei în România, cât şi pentru mine personal. Sper să revin aici, în particular, iar peste câţiva ani să văd ce anume s-a schimbat. Sper ca succesorul meu să aibă legături la fel de strânse cu oamenii din Bucovina”, a mărturisit Anna Zalewska.

Consulul Poloniei în România a fost martor şi la o serie de investiţii făcute în Bucovina pe banii statului pe care l-a reprezentat timp de patru ani în calitate oficială.

„Mă bucur că investiţii precum şcoala de la Poiana Micului sau drumul de la Soloneţ s-au realizat. Acestea sunt utile nu doar pentru polonezii care trăiesc în acele localităţi, ci şi pentru întreaga comunitate. Sunt lucruri excepţionale şi mă bucur că aceşti bani s-au investit în Bucovina”, a precizat Anna Zalewska.  

Un alt aspect pe care consulul Poloniei în România l-a observat a fost deschiderea pe care autorităţile centrale şi locale au dovedit-o faţă de problemele etnicilor polonezi.

„Merită subliniat că etnicii polonezi din Suceava au libertatea de a-şi exprima identitatea şi acest lucru vine din faptul că legislaţia o permite, iar autorităţile locale sunt deschise. Impresionant este că tradiţiile poloneze sunt sărbătorite într-un mod spontan, ceea ce vine din inimă, sincer şi profund. În plus, la aceste sărbători se alătură şi persoane care provin dintr-o altă cultură, fapt care denotă relaţiile foarte bune dintre etnicii polonezi şi celelalte etnii din Bucovina, inclusiv cu populaţia majoritară”, a opinat Anna Zalewska.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consulul Poloniei în România şi-a încheiat mandatul cu o vizită la Suceava.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consulul Poloniei în România şi-a încheiat mandatul cu o vizită la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei