Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2010 - Anul XV, nr. 170 (4461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Universitatea „Ştefan cel Mare” a încheiat înscrierile pentru prima sesiune de admitere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” a încheiat ieri prima etapă de depunere a dosarelor de admitere la facultate. Pe perioada zilelor de înscriere s-au înregistrat aproximativ 3.000 de dosare pentru studiile de licenţă la cursurile de zi, peste 500 de dosare pentru facultăţile cu cursuri la distanţă şi alte câteva sute de dosare pentru studii postuniversitare de masterat. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi Facultatea de Inginerie Alimentară sunt cele mai solicitate la această admitere, urmate de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Ştiinţa Calculatoarelor, cele mai căutate profiluri sunt Drept, Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Finanţe-Bănci, unde s-au înscris peste 100 de candidaţi pentru fiecare din specializările menţionate. La polul opus, în cadrul aceleiaşi facultăţi, sunt şi specializări mai puţin atractive, precum Economie Generală şi Comunicare Economică, fără nici un candidat înscris, sau Cibernetică Economică, cu un singur dosar de înscriere înregistrat.

La Inginerie Alimentară, specializarea Ingineria produselor alimentare are cele mai multe dosare de înscriere depuse, dar şi cea de-a doua specializare din cadrul facultăţii, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, a fost aproape la fel de solicitată de către viitorii studenţi.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cea mai „aglomerată” specializare este Calculatoare, cu peste 100 de dosare de înscriere depuse, în condiţiile în care facultatea a scos la concurs 42 de locuri fără taxă pentru acest profil, în timp ce locurile cu taxă, 152 la număr, sunt pentru toate cele şase specializări ale facultăţii. Universitatea Suceava a scos la concurs 926 de locuri fără taxă şi 2028 de locuri cu taxă, pentru studiile de licenţă, cursuri de zi.
Pentru studiile de licenţă la ID au optat până acum peste 500 de candidaţi, iar cea mai solicitată facultate este cea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. La facultăţile cu cursuri la distanţă sunt scoase la concurs 995 de locuri de admitere.

 

Astăzi se susţin probele vocaţionale şi de aptitudini

Tot aproximativ 500 de candidaţi s-au înscris şi la masterat, cei mai mulţi tot la Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Astăzi, la Universitate vor avea loc probele de concurs pentru admitere la facultăţile la care se intră şi pe bază de examen şi nu doar cu dosar de înscriere. Este vorba despre Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde se vor susţine probe de aptitudini, şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde se susţin probe vocaţionale eliminatorii.

Pe 23 iulie se vor afişa rezultatele primei sesiuni de admitere la facultate din acest an. Locurile rămase libere după această sesiune se vor scoate la concurs în toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” a încheiat înscrierile pentru prima sesiune de admitere la facultate.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” a încheiat înscrierile pentru prima sesiune de admitere la facultate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei