Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2010 - Anul XV, nr. 170 (4461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmărire şi scandal

Focuri de armă trase de doi poliţişti înconjuraţi de aproape 100 de romi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune a Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Suceava s-a terminat, aseară, cu urmăriri şi focuri de armă, după ce un şofer fără permis nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a călcat acceleraţia până la fund, gonind spre localitatea de domiciliu şi chemându-şi în apărare zeci de consăteni care au încercat să-i sperie pe oamenii legii şi să-i facă să renunţe la prinderea suspectului.

Înconjuraţi de aproape o sută de romi care vroiau să-l facă scăpat pe şoferul fără permis, cei doi poliţişti plecaţi în urmărirea acestuia nu au stat prea mult pe gânduri şi au scos pistoalele, reuşind să-l înhaţe pe fugar, după ce au tras în aer două focuri de armă şi au avertizat că următoarele gloanţe nu vor mai trase fi în plan vertical.

Toată povestea a început în jurul orei 20:30, pe DJ 178 C.

Șeful formaţiunii poliţiei rutiere din Rădăuţi, inspectorul Gabriel Chifan, şi agentul principal Laura Murariu, făceau controale în trafic pe raza comunei Bilca, într-o acţiune organizată de SPR Suceava.

La un moment dat, i-au făcut semn să oprească şoferului unei autoutilitare Ford Tranzit, însă tânărul de la volan a accelerat şi a încercat să-i lase pe poliţişti în urmă.

Oamenii legii, însă, au trecut la urmărirea maşinii suspectului, cu girofarul şi sirena în funcţiune.

După aproape doi kilometri, pe raza comunei Frătăuţii Noi, şoferul Fordului Tranzit a intrat pe un drum comunal, înspre cătunul Vuliva. Ajuns, aici, şoferul a oprit pe dreapta, iar imediat zona a fost împânzită de cetăţeni de etnie romă, care s-au adunat în jurul poliţiştilor, cerându-le să-l lase în pace pe şoferul fugar. Acesta din urmă a încercat să o şteargă din zonă, însă poliţiştii au făcut uz de armă şi au tras două focuri de armă în aer.

 

“Nu vom ezita să facem uz de armamentul din dotare”

Cu pistoalele în mâini, cei doi poliţişti l-au urcat în maşina lor pe tânărul pe care-l urmăreau şi l-au dus la sediul Poliţiei Rădăuţi. Aici, oamenii legii au aflat motivul pentru care tânărul cu pricina, identificat în persoana lui Corneliu Beghian (21 de ani), din Frătăuţii Noi, nu a vrut să oprească la semnal: nu avea permis de conducere.

Tânărul avea un permis provizoriu emis de autorităţile engleze, permis care îi permitea să conducă maşini doar pe teritoriul Angliei şi în anumite condiţii.

Verificând în baza de date, poliţiştii au aflat că maşina pe care Beghean o conducea, Ford-ul Tranzit, nu avea asigurare RCA.

Autoutilitara aparţine unui unchi de-al şoferului fugar, un anume Florin Beghian, oamenii legii întocmindu-i şi acestuia dosar penal pe motiv că a încredinţat autovehiculul unei persoane care nu deţine permis de conducere.

“Evenimentul din această seară (n.r. – ieri seară) e şi un avertisment pentru toţi cei care nu vor opri la semnalele poliţiştilor, situaţii în care nu vom ezita să facem uz de armamentul din dotare”, a declarat aseară, inspectorul Gabriel Chifan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focuri de armă trase de doi poliţişti înconjuraţi de aproape 100 de romi.
 Vizualizări articol: 6157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Focuri de armă trase de doi poliţişti înconjuraţi de aproape 100 de romi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Excelent trimis de
(22 iul 2010, 11:41:38
Cei doi politisti ar trebui sa beneficieze de recunoasteri salariale si nu numai.
Desi si-au facut datoria, nimic mai mult (si in general recompensele se dau cand faci ceva in plus, extraordinar), comparativ cu restul politistilor care o cam plimba de ici colo fara rost, cei doi merita aprecieri.

Desi probabil nu vor primi mare lucru, au toata stima mea ! Jos palaria
2.   Nu prea imi place Politia Romana. trimis de
(22 iul 2010, 11:46:48
Dar in cazul asta tot ce pot sa zic e "Felicitari" (agentilor care au dat dovada de seriozitate si curaj, nu sefilor de la politie care ii vor face scapati peste o luna).
3.   în sfîrşit trimis de
(22 iul 2010, 11:50:48
bravo lor ,în sfîrşit POLIŢIA este POLIŢIE ...dacă toţi ar proceda aşa ,,ROMII" ar respecta LEGEA ... nu ar fi stricat să fi tras în unul - doi ca să-i înveţe minte . BRAVO LOR ...BRAVO POLIŢIŞTILOR ... celor 2 la început ...ceilalţi luaţi exemplu şi nu mai tremuraţi de frică în faţa ŢIGANILOR...baremi cât aveţi pistolul în mînă...!!!!
4.   Da... trimis de
(22 iul 2010, 12:56:27
eu zic sa le ridicam statuie...asta le este meseria si arma nu trebuie sa o tin ca pe un obiect de decor..este de admirat ca nu le-a tremurat mana!!
5.   Asa! trimis de
(22 iul 2010, 16:03:35
Felicitari acestui echipaj de politie, felicitari politiei rutiere ca intra mai in forta pentru cresterea sigurantei rutiere! Minunat ar fi daca astfel de actiuni si astfel de atitudini ferme ale politistilor, n-ar fi doar exceptii, ci ar deveni o regula in activitatea acestei institutii. Speram ca asa va fi. Inca o data, felicitari!
6.   Re trimis de
(22 iul 2010, 16:28:20
Felicitari ! dar daca acel echipaj punea la pamant vreo 10 cioroi , era mai bine . Pun pariu ca daca cautati acel permis in baza de date a Angliei , acel permis NU FIGUREAZA niciunde . Permisul este fals , convingeti-va dlor politisti si cautati sursa , e din Radauti dar faceti dvs cercetari .
Nu pot suporta rasa asta de ciori , trebuie sa renasca ceea ce a vrut Antonescu sa faca , nu se mai poate , astia isi fac de cap , si in ultima perioada cam fac legea in tara asta dar trebuie sa le dam frau liber , ori in India ori pe marea neagra pe un vas de carton .
Ieri a sosot un tir cu ajutoare pentru sinistrati iar azi nici nu era ora 8 si in fata primariei era plin de ciori , altii veneau gafaind cu sacose in maini , ciori care nu au avut nicio legatura cu apa , decat ca probabil ia plouat in curte . Nu poti respira de atatea ciori , nu pot primi cei indreptatiti ajutoare din cauza ciorilor care fac scandal la usa primariei , facand ei legea dupa cum le place prin amenintari .
7.   Re trimis de
(22 iul 2010, 16:31:50
Ia dle Chifan problema asupra dumitale si ocupate de acel permis eliberat .....de Anglia .....pardon de Radauti......
8.   Mdea trimis de
(22 iul 2010, 19:07:16
Asa sunt toti Rromii!!!cand se simt incoltiti fac teatru si vin toate neamurile d 'tigani' si fac scandal..a mai fost un caz acu vreo 2,3 zile si pe aici la mine cu tigani si tot asa sa procedat...nici politia na avut ce sa le faca k era plin d tigani cu panarama si tot feluri d trucuri dintrastea`ieftine..asta trebuie arsi ,daca mai traia
Nea`Nicu poate ne scapa d astfel d idivizi....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei