Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2010 - Anul XV, nr. 170 (4461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

La solicitarea DSP

Cazurile de exploatare prin muncă a copiilor vor fi semnalate şi de medicii de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicii de familie şi asistenţii comunitari care activează la sate vor semnala Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului orice caz de exploatare prin muncă a copiilor. În conferinţă de presă, directorul DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, a arătat că recomandarea către doctori şi asistenţii comunitari vine în urma unei solicitări din partea Comitetului Naţional Director al Autorităţii Naţionale de Protecţia familiei şi Drepturilor Copilului, care desfăşoară o activitate intensă în direcţia eradicării exploatării prin muncă a copiilor, în toate formele ei.

 

„Problema nu e că-şi ajută părinţii pe lângă casă, ci să nu facă munci grele”

„Ştim că, în vacanţe, în zona de munte, mai ales, copiii sunt puşi la treabă. Problema nu e că-şi ajută părinţii pe lângă casă, ci să nu facă munci grele, să nu li se respecte dreptul la odihnă. Sper ca medicii să intervină pentru a stopa acest lucru care nu ne face cinste”, a spus Lăzăreanu, lansând acelaşi apel şi către medicii din Urgenţe, unde ar putea ajunge copii epuizaţi sau agresaţi fizic cu scopul de a fi convinşi să muncească.

Potrivit statisticilor, anul trecut, în România, au fost identificate 964 de cazuri de exploatare a copiilor prin muncă şi 85 de cazuri la risc. Din cazurile de exploatare, 604 provin din mediul urban şi 360 din mediul rural, 434sunt fete şi 530suntbăieţi. 749 dintre copii aparţin grupei de vârstă 0-14 ani, în timp ce 215 fac parte din grupa de vârstă 15-18 ani. Ca urmare, 834 dintre copii au rămas în familie, în timp ce pentru 130 s-au instituit măsuri de protecţie specială. 439 de copii au fost retraşi din muncă, alţi 394fiind la data de 31 decembrie„cazuri în lucru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de exploatare prin muncă a copiilor vor fi semnalate şi de medicii de familie.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de exploatare prin muncă a copiilor vor fi semnalate şi de medicii de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei