Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2010 - Anul XV, nr. 170 (4461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspundere

Elena Huţan, din braţele lui Boc, la ancheta procurorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incidentul de acum două săptămâni de la Pătrăuţi nu a rămas fără consecinţe pentru bătăuşii care i-au agresat pe secretarul primăriei şi pe consilierul juridic al instituţiei. În urma plângerii depuse, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ultraj. Cercetările îi vizează pe trei dintre sinistraţii de etnie romă care i-au lovit pe secretarul Valerian Mihai Călinescu şi pe consilierul juridic Gheorghiţă Holcă. Procurorii urmează să adune probe şi să-i audieze pe toţi cei implicaţi şi ulterior vor decide ce măsuri trebuie luate împotriva celor trei persoane care fac obiectul cercetărilor. Este vorba de Ilie Constantin Zlotar, Elena Huţan şi Marius Zlotar, persoane care, pe lângă faptul că au rămas fără case în urma inundaţiilor de luna trecută, trebuie să mai răspundă acum şi pentru acuzaţia de ultraj.

 

Pumni şi picioare, „meniul” oferit de sinistraţii de etnie romă

Evenimentele în urma cărora cele trei persoane de etnie romă din Pătrăuţi s-au ales cu dosar penal s-au petrecut acum două săptămâni, chiar sub privirile reporterilor cotidianului „Monitorul de Suceava”. Agresiunea a început împotriva consilierului juridic Gheorghiţă Holcă, adus în şuturi şi pumni de romi în camera unde secretarul Valerian Mihai Călinescu împărţea conserve, pateuri şi apă altor sinistraţi. Romii îl bănuiau pe Holcă de furt din ajutoarele depozitate în sediul fostei Primăriei din Pătrăuţi şi au vrut să-l determine să recunoască fapta. Modul în care au ales s-o facă nu comportă nici un comentariu, iar violenţele romilor nu au nici o justificare. Cererea secretarului Călinescu prin care romii erau invitaţi să părăsească sala unde se împărţeau ajutoarele a avut ca răspuns pumni şi picioare. Furia sinistraţilor de etnie romă a ţinut câteva minute bune, timp în care atât secretarul Primăriei Pătrăuţi, cât şi consilierul juridic al instituţiei au fost loviţi sistematic de gloata revoltată.

 

Ajutoarele, împărţite doar cu jandarmii

După incidentul de acum două săptămâni, conducerea Primăriei Pătrăuţi a cerut sprijinul Jandarmeriei pentru a putea ţine în frâu mulţimea care solicita ajutoare. Căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a precizat că numărul de oameni trimişi la Pătrăuţi a variat de la doi la opt, în funcţie de problemele din zonă.

„Chiar astăzi (n.a. – ieri) a fost nevoie de prezenţa a şase jandarmi pentru că s-au împărţit ajutoare şi s-a creat îmbulzeală. Oamenii nu respectă indicaţiile autorităţilor locale şi de aici apar problemele. Noi vom rămâne la Pătrăuţi atât cât vom fi solicitaţi”, a declarat căpitanul Bogdan Cornaci.

Printre cele trei persoane care vor răspunde la Parchet pentru ultraj se numără şi Elena Huţan, nimeni alta decât femeia care a leşinat în braţele premierului Emil Boc cu ocazia uneia dintre vizitele de lucru efectuate în judeţul Suceava după inundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Huţan, din braţele lui Boc, la ancheta procurorilor.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Elena Huţan, din braţele lui Boc, la ancheta procurorilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teatru trimis de
(22 iul 2010, 13:31:50
A facut teatru ieftin ca s-a vazut si atunci astia ar trebui gazati ca dupa ce le dai degeaba mai fac si gargara osul la munca nu il pun nici unul asteapta doar pomana si saFURE daca se poate.Ar trebui pe astia care au facut scandal nici sa nu-i mai ajute cu nimic pentru ca daca aveau ocupatie nu se mai luau de oamenii de la primarie.DAR TIGANUL TOT TIGAN RAMANE..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei