Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Casa în reconstrucţie din Dorneşti vizitată de Traian Băsescu este ridicată la roşu şi se tencuieşte

Prima casă ce se reconstruieşte în comuna suceveană Dorneşti, a familiei lui Viorel Marcu, care are şapte copii, este finalizată "la roşu" la o săptămână de la începerea construcţiei, iar în prezent se realizează lucrările de izolaţie şi instalaţii interioare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că din casele aflate în reconstrucţie în judeţ, una dintre ele, cea a familiei lui Viorel Marcu din Dorneşti a fost ridicată, "la roşu", ieri dimineaţă fiind montat acoperişul.

El a spus că, în prezent, muncitorii împreună cu proprietarul realizează lucrările de izolaţie şi de instalaţii interioare, iar familia Marcu urmează să se mute cât de curând în noua casă.

"Muncitorii sunt nişte eroi. Lucrările la această casă au fost începute în urmă cu o săptămână, iar acum s-a montat acoperişul. Sper ca în scurt timp familia Marcu să intre în noua casă", a spus Flutur.

Casa familiei lui Viorel Marcu a fost distrusă de inundaţii, după ce un pârâu din comună s-a revărsat, locuinţa fiind reconstruită în vatra satului.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, în urmă cu o săptămână, şantierul acestei case şi a felicitat oamenii care deja finalizaseră de turnat temelia casei respective şi începuseră construirea pereţilor.

În judeţ trebuie reconstruite 129 de case şi 90 urmează să fie reabilitate, iar reconstrucţia cât şi reabilitarea a început în mai multe localităţi din judeţ.

Gheorghe Flutur a anunţat că CJ Suceava va contribui, pe lângă ajutorul guvernamental, cu un sprijin direct de 5.000 de lei pentru fiecare casă care se reconstruieşte şi cu 2.500 de lei pentru fiecare casă care se reabilitează, bani ce pot fi folosiţi pentru plata muncitorilor sau pentru achiziţionarea de mici materiale necesare.

"Nevoia cea mai mare este în refacerea infrastructurii rutiere şi feroviare a judeţului Suceava, costuri ce depăşesc 50 de milioane de euro, dar şi în repararea digurilor şi regularizarea torenţilor pentru evitarea unor pagube şi mai mari", a mai spus Gheorghe Flutur.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro) potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa în reconstrucţie din Dorneşti vizitată de Traian Băsescu este ridicată la roşu şi se tencuieşte.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Casa în reconstrucţie din Dorneşti vizitată de Traian Băsescu este ridicată la roşu şi se tencuieşte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei