Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Sucevenii, îndemnaţi să depună proiecte pe programul „Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean îndeamnă cât mai mulţi proprietari de imobile să depună proiecte în cadrul Programului „Casa Verde”,  care este operaţional  începând cu data de 1 iulie 2010. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Daniel Cadariu a precizat că programul se adresează exclusiv persoanelor fizice şi are în vedere acordarea de finanţări pentru instalarea unor sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă sau pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire.

Astfel, sucevenii pot obţine până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, până la 6.000 de lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de paleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

 

Judeţul Suceava are alocate 3,5 milioane de lei fonduri nerambursabile

Cadariu a arătat că judeţul Suceava are alocată pentru acest program suma de 3,5 milioane lei. Până în prezent au fost depuse 66 de proiecte, din care 58 sunt pentru panouri solare, suma totală solicitată fiind de 402.000 lei.

“Deoarece ne dorim ca în judeţul Suceava proiectele ce vor fi depuse să utilizeze integral suma disponibilă, respectiv 3,1 milioane lei, facem cunoscute încă o dată condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul: să fie persoană fizică cu domiciliul pe teritoriul României, să aibă calitatea de proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul, imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, al vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică, să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat, bugetele locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare. În activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu a sponsorizat activităţi cu efect negativ asupra mediului”, a spus Cadariu.

El a subliniat că dosarele de finanţare nerambursabilă se vor depune la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Suceava, iar detaliile suplimentare se pot obţine din Ghidul de finanţare al Programului, disponibil pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu (www.afm.ro) dar şi prin intermediul compartimentul specializat al Consiliului Judeţean Suceava.

“În concluzie, dorim să subliniem faptul că la această dată suma disponibilă, în cuantum de 3,1 milioane lei, permite finanţarea a încă aproximativ 440 de proiecte în cadrul Programului “Casa Verde”, astfel încât numărul total al beneficiarilor, persoane fizice din judeţul Suceava, va putea fi de peste 500”, a conchis Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, îndemnaţi să depună proiecte pe programul „Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii, îndemnaţi să depună proiecte pe programul „Casa Verde”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei