Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta despre Roşia Montană: Sprijinim proiecte ce creează locuri de muncă, dar să respecte viitorul

Vineri, 16 Iulie 2010 (16:44:14)

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, referindu-se la proiectul Roşia Montană, că PSD susţine orice proiect economic care creează locuri de muncă, dar cu condiţia să respecte şi viitorul ţării, şi nu numai prezentul, apreciind că declaraţiile lui Adriean Videanu au făcut rău investiţiei.

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că despre proiectul Roşia Montană nu s-a discutat în partid, precizând că este un subiect foarte delicat, dar în privinţa căruia el nu se fereşte să spună ceea ce crede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD a adăugat că social-democraţii consideră crearea de locuri de muncă un obiectiv primordial, însă nu cu orice preţ.

"Orice fel de proiect care creează locuri de muncă este sprijinit de noi, dar cu respectarea şi cu un preţ acceptabil. Orice fel de proiect care respectă cele mai înalte standarde de protecţia mediului, de protecţie socială pe termen mediu şi lung, nu pe un an sau doi e normal să fie sprijinit. Dar atunci când există garanţii absolute vis-a-vis de protecţia mediului, de protecţia socială şi de tot ceea ce înseamnă viitorul nostru. Vreau să cred că nu o să ne gândim cum s-a gândit Ceauşescu numai la el şi nu s-a mai gândit şi la noi, ăştia care venim după el", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a afirmat că orice proiect economic care creează locuri de muncă va fi sprijinit de partidul pe care îl conduce cu condiţia să respecte şi viitorul ţării, şi nu numai prezentul.

"Am o deformaţie de magistrat care ascultă ambele părţi şi ştiu că trebuie să existe şi o a treia parte, adică nişte instituţii şi nişte oameni suficient de competenţi şi de independenţi care să spună cine are dreptate dintre cele două părţi şi care să spună ce standarde trebuie respectate", a afirmat Ponta.

El a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, declaraţiile făcute despre acest proiect minier de ministrul Economiei, Adriean Videanu, au făcut mai rău investiţiei.

"Cred că lăcomia lui - pentru că el a vorbit de acest proiect numai din lăcomie - cred că a făcut rău proiectului, pentru că, în general, când Videanu vorbeşte de ceva, e clar că îi iese lui ceva. Şi cred că a făcut rău. Dacă vrea să ajute Roşia Montană, mai bine să stea departe, pentru că eu vă spun ce gândeşte orice om de acolo, de la centru: când se bagă Videanu la ceva, vrea să îşi ia nişte bani. Nu, eu cred că trebuie să ne gândim la viitorul zonei de aici şi la viitorul României, nu la situaţia financiară a lui Videanu, pentru că nu cred că asta e preocuparea noastră", a susţinut Ponta.

Liderul PSD l-a acuzat pe Adriean Videanu că "este în stare de orice, să aducă aici vulcanul din Islanda dacă lui îi ies nişte bani".

"Vreau să cred că viitorul României nu depinde de câţi bani o să facă Videanu. Videanu sigur o să plece la Monte Carlo dacă îl lasă justiţia din România. Eu vreau să ne gândim ce se întâmplă cu oamenii care trăiesc aici. Eu de ei vorbesc, nu de banii din mintea lui Videanu", a conchis Ponta.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea proiectului Roşia Montană, apreciind că, "dacă 2010 nu este un an în care să se ia o decizie privind proiectul minier acesta ar putea fi compromis", precizând că din punctul său de vedere orice ministru al Economiei are obligaţia să susţină o astfel de investiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta despre Roşia Montană: Sprijinim proiecte ce creează locuri de muncă, dar să respecte viitorul.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta despre Roşia Montană: Sprijinim proiecte ce creează locuri de muncă, dar să respecte viitorul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei