Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ce rămâne, mielule?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest cântec de lebădă, domnule! Pentru a mă încadra în trend, dar şi pentru că mă rup greu de ce a fost, îmi aduc şi eu modesta contribuţie la categoria “cu ce rămânem după Cupa Mondială”. De vuvuzele nu mă leg, ba chiar mă tem că vom ajunge să le regretăm. Taman în timpul turneului final, nişte onor conducători de cluburi autohtone se măscăreau în aşa hal încât orice vuvuzela devenea un rău necesar, măcar de i-ar fi putut acoperi.

Mingea Jabulani, rebotezată în finală Jo’bulani, a făcut destule victime printre portari. Au existat două tendinţe a celor de pe lângă fenomen, una de negare (“se exagerează, şi-au găsit şi portarii pe ce să arunce vina pentru a-şi acoperi greşelile”), alta uşor înciudată (“şi ce dacă, la câţi bani câştigă, n-au dreptul să se plângă”). Ceva-ceva trebuie că a fost în neregulă cu mingea asta, prea au protestat toţi la unison, şi numai portari unul şi unul. O mulţime de goluri au fost de fapt mingi respinse în poartă, de aceea sper ca această Jabulani să-şi fi trăit traiul. E o prostie să se sporească eficacitatea mărind şansele de apariţie ale erorilor.

Din punct de vedere strict fotbalistic, peste ani vor reveni unele imagini. Golul lui Maicon va fi mereu sub semnul lui “a fost sau n-a fost” intenţie. Totuşi, pentru mine, cel mai frumos gol a fost primul al lui Villa în meciul cu Honduras, savurat îndelung la vremea lui. Apoi, caruselul lui Melo la meciul cu Olanda… Mai întâi sus, la gol, când, parafrazând o obsedantă reclamă, ne-a servit o pasă filtrantă, doar o picătură, însă cea mai frumoasă din tot turneul. Pe urmă, jos de tot în repriză, cu autogolul şi eliminarea, când Brazilia a fost nevoită să se retragă prea repede la munca de jos, aia pentru organizarea viitorului Mundial. Haios şi oarecum irepetabil a fost golul lui Ronaldo, după ce i-a căzut mingea în cap, de două ori! Emblematică va rămâne faza cu henţul lui Suarez din minutul 120, urmată de ratarea penalty-ului de către ghanezi. A fost ca şi cum, iertaţi-mi comparaţia derizorie, i-ar fi trebuit la table un 6-6, dar urmat neapărat de un 2-1 al adversarului! Aş încheia cu expresia de suferinţă neescamotată, asemenea unui copil, a lui Maradona la dezastrul cu Germania.

Şi ar mai fi ceva, dar deocamdată nu merită s-o luăm pe urmele lui Maradona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce rămâne, mielule?.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce rămâne, mielule?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei