Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 iul 2010 - Anul XV, nr. 165 (4456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Primăria Suceava, obligată să plătească nouă miliarde de lei vechi pentru terenul de sub un bloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O decizie dată recent de instanţele de judecată într-un caz de retrocedare de teren obligă municipalitatea suceveană să plătească nu mai puţin de nouă miliarde de lei vechi, pentru un teren care nu poate fi retrocedat, câtă vreme pe el se află construit un bloc, încă dinainte de Revoluţie.

“Există o persoană, din Bucureşti, care cere primăriei să îl despăgubească cu nouă miliarde de lei vechi pentru un teren de sub bloc. Într-o primă fază, instanţele ne obligă să îi dăm aceste despăgubiri, pentru că nu i-am pus terenul la dispoziţie, dar am făcut recurs şi ne judecăm în continuare”, a spus Ion Lungu, care a precizat că în ultima perioadă au apărut mai multe probleme cu retrocedările de terenuri.

De exemplu, o serie de nemulţumiri au apărut şi în cazul retrocedării unui teren de aproximativ 300 de mp printre blocuri, pe strada Ştefan cel Mare, unii locatari reclamând faptul că li se ia astfel spaţiul verde din zona în care locuiesc.

“Suntem în Uniunea Europeană, unde proprietatea este sfântă, iar noi, ca primărie trebuie să respectăm legea. Dacă terenul este liber de sarcini, suntem obligaţi să-l punem la dispoziţia celor care au obţinut retrocedarea sa. La fel se întâmplă şi în cazul în care proprietarul terenului solicită să construiască ceva pe terenul respectiv, iar cerinţele sale respectă regulile de urbanism.

Chestiunea asta populistă, că noi nu suntem de acord, merge până la un punct. Dacă cineva are o proprietate cu acte în regulă şi respectă regulile de urbanism, sunt obligat să îi dau autorizaţie de construire acolo, chiar dacă asta nu le convine vecinilor. Pentru că am încercat să îi protejez şi pe cei care sunt deranjaţi de prezenţa unui nou proprietar sau a unei noi construcţii lângă blocul lor am fost de multe ori acuzat de abuz în serviciu”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, obligată să plătească nouă miliarde de lei vechi pentru terenul de sub un bloc.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Suceava, obligată să plătească nouă miliarde de lei vechi pentru terenul de sub un bloc3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa-l plateasca din banii de lift trimis de
(16 iul 2010, 12:28:57
Sa-i dea proprietarului 5 miliarde din banii alocati pentru cumpararea unui nou lift in primaria Suceava. Sa mai urce primarul si pe scari ca e din ce in ce mai gras de la an la an. Si viceprimarul vad ca il urmeaza indeaproape. A inceput sa aiba niste falci...big grin
2.   "Problema de marketing ?" trimis de
(16 iul 2010, 13:21:13
Da,primarul sa propuna in sedinta imediat urmatoare a CL,alocarea sumelor ptr achizitia liftului catre proprietarul de drept a terenului.Sa lase liftul ala care este acum si sa plateasca service ptr el.Daca vrea lift nou,sa-l cumpere cu banii proprii.Iata unde se duc banii contribuabililor,lift nou !Oare proprietarii de apartamente nu vor lift nou,domnule primar ?D-ta,din banii nostri iti cumperi lift nou,Touareg,etc.Ca deh,nu-ti permiti sa mergi cu Octavia,este depasita."Derbedeule"!
3.   Combinatii la nivel innalt ! trimis de
(16 iul 2010, 14:15:45
o alta spalare de bani intr'e magistrati si cateva persoane cu "pile" ca sa spun asa....sad pacat,noi patura sociala de rand nu vom avea niciodata un trai decent daca nu dispare prima data corpuptia la nivel national...God bless romania...
4.   Intrebare trimis de
(17 iul 2010, 10:12:35
Pt. H2SO4 si Monitor: Ce legatura are plata despagubirilor pentru u tern ce se afla sub bloc de dinainte de 89 cu liftul? Cred ca sunteti frustrati si aveti pica personala pe primar. Nu sunteti instare sa intelege-ti un lucru elementar Daca toti fosti proprietari ar cere despagubiri pentru terenurile pe care sunt construite blocurile une s-ar ajuge,sau chiar ar cere sa se darame blocul de pe terenul lor. GANDITI! dar voi nu! daca ninge ;la polul nord e de vina primarul. Faceti barfa de cafenea ordinara(chiosc0 Ar trbui sa stiti ca noile constructii cu patru nivele sunt obligate sa aiba lift si la primarie nu urca numai primarul mai urca si cate un cetatean de 80 de ani. Nu primarul a dat hotararea de despagubire ci :judecatorul" acolo este buba dar de unde sa stiti voi?
4.1  RE: Intrebare trimis de
(17 iul 2010, 10:23:07
Nu ai inteles deloc ideea mea. Primarul se va plange ca nu exista bani sa-i plateasca omului cele 9 miliarde, iar eu i-am gasit o posibila sursa de finantare. Tu vorbesti in necunostinta de cauza. IN PRIMARIE EXISTA DEJA UN LIFT MODERN. Schimbarea liftului existent in primarie este un MOFT. Am fost cu acel lift si este un lift bun, montat acolo de pe timpul bancii agricole. Primarul are impresii in cap si da 5 miliarde ca sa schimbe acel lift. De aici apare comentariul meu. Cat despre dreptul omului de a fi despagubit, eu cred ca te inseli din nou. Primarie DETINE mult teren pe dealul tatarasi si prin alte zone ale orasului. Ar putea sa le dea oamenilor terenuri echivalente ca valoare in acele zone si sa-si stinga datoriile catre fostii proprietari. De ce consideri ca judecatorul este buba? Tu esti normal la cap? Eu am pe cineva in familie care revendica teren in oras. A fost terenul familiei noastre. De ce sa renunte la el?
4.2  RE: Intrebare trimis de
(17 iul 2010, 12:05:42
Ptr "SPINU":am crezut ca ai inteles,acest primar care este ordonator de credite in Suceava si cata vreme are majoritate in CL,face ce vrea cu banii contribuabililor,functie de interes.De ce sa nu cred ca despagubirea este un moft si sau o intelegere intre jud-primarie si proprietar !Am participat la sedintele publice ale CL SV si am vazut cum se pun problemele acolo.Unul citeste cum vrea sa cheltuie banii sucevenilor,majoritatea PD-L-ista voteaza se aproba si.....inca o afacere,insa cu "acte in regula" se zice.Daca nu stii cum se face o licitatie "cinstita" dar trucata,inseamna ca te uiti in jur ca la fotograf.Daca avem obligatia sa montam lift in cladiri cu 4 etaje,oare ptr platitorii de taxe si impozite nu are "edilul sef' obligatia sa asigure curatenie,caldura,strazi asfaltate,siguranta cetateanului,iluminat stradal,locuri de joaca ptr copii !!!!!Oare nu are obligatia !Are obligatia sa cumpere Touareg,lift,adica sa frece banii nostri dupa bunul plac !Nu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei