Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragedie la Stulpicani

UPDATE (14:10) - Patru fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, găsiţi morţi într-un lădoi cu făină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedie în satul Gemenea, comuna Stulpicani, acolo unde, aseară, în jurul orei 22:15, patru fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani au fost găsiţi asfixiaţi, într-un lădoi pentru făină din gospodăria părinţilor lor.

Din primele cercetări, cei patru copii au murit asfixiaţi, după ce, în joacă, au intrat în lădoiul cu făină, iar capacul a căzut peste ei, fără a mai putea ieşi afară.

În momentul producerii tragediei, minorii se aflau acasă doar cu tatăl lor, Dumitru Rusu, în vârstă de 74 de ani.

Potrivit poliţiei, septuagenarul are deficienţe grave de vorbire şi de auz, astfel încât nu ar fi putut auzi strigătele de ajutor ale copiilor săi.

Mama copiilor, Angela Rusu, în vârstă de 38 de ani, plecase cu câteva ore înainte la un magazin din sat, pentru cumpărături, luând-o cu ea şi pe fiica cea mare, în vârstă de 10 ani.

„La întoarcere, a sesizat faptul că cei patru copii rămaşi acasă nu sunt de găsit, motiv pentru care i-a căutat şi găsit decedaţi într-un lădoi pentru făină al cărui capac era prevăzut cu sistem de închidere metalic, care se afla în poziţia închis. Mama şi-a scos cei patru copii din lădoi şi a încercat să le acorde primul ajutor, rezultatul fiind negativ”, a declarat, ieri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru.

La unul dintre copiii decedaţi s-au găsit urme de hemoragie nazală, bucală şi la nivelul urechilor. Cel mai probabil, minorul respectiv a fost lovit în cap de capacul lădoiului, când acesta a căzut peste micuţi.

În cămara în care se afla lădoiul cu făină, mai precizează poliţia, nu se observă urme de răvăşire.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a declarat că cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

„Urmează în cursul zilei de astăzi să se efectueze necropsia şi să stabilească cu exactitate cauza morţii”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru.

Vom reveni cu amănunte şi fotografii de la locul tragediei în ediţia de mâine a „Monitorului de Suceava”.

 

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava desfăşoară o anchetă în cazul celor patru minori decedaţi la Gemenea. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Liviana Enea, ne-a declarat, ieri, că fetiţa în vârstă de 10 ani, elevă la Şcoala Specială din Câmpulung Moldovenesc, care în momentul nenorocirii era la cumpărături cu mama sa, va fi internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava. „În timpul şcolii, minora era internată la căminul Şcolii Speciale. În vacanţă, însă, stătea cu părinţii. Această familie era monitorizată de Protecţia Copilului din anul 2008, pentru că mai are o fiică din prima căsătorie a mamei, în vârstă de 15 ani, care este în sistemul de protecţie, fiind internată la Fălticeni, la Casa <Domino>”, ne-a declarat Liviana Enea.

La acea vreme, a existat o suspiciune de viol, minora declarând că ar fi fost violată de tatăl vitreg, actualul soţ al mamei sale. Din ce ne-au spus reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, violul nu s-a confirmat, dar, cu toate acestea, fata a fost luată din familie, şi internată la „Domino” Fălticeni.

„După finalizarea anchetei demarate de Poliţie, dar şi a anchetei sociale realizate de noi, împreună cu Primăria Stulpicani, vom putea să luăm o decizie cu privire la fetiţa de 10 ani. Fie va fi dată în plasament la o rudă de gradul II, până la gradul IV-a, fie va fi dată spre creştere unui asistent maternal profesionist sau va fi internată într-un centru de plasament. În perioada celor doi ani de monitorizare, atât de serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei de unde aparţin, cât şi de Protecţia Copilului, nu am avut semnale că cei cinci copii ai familiei sunt neglijaţi, se află în situaţie de risc, motiv pentru care s-ar impune ridicarea din familie. La centrul de Urgenţă Suceava, fetiţa va beneficia de asistenţă psihologică”, a mai completat Liviana Enea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE (14:10) - Patru fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, găsiţi morţi într-un lădoi cu făină.
 Vizualizări articol: 4948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 6 voturi
UPDATE (14:10) - Patru fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, găsiţi morţi într-un lădoi cu făină2.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se intampla in Romania... trimis de
(13 iul 2010, 16:17:44
Neglijenta parentala loveste din nou. Tatal acestor copii, are 74 de ani???? Interesant.
1.1  RE: Se intampla in Romania... trimis de
(13 iul 2010, 18:38:40
Da 74 de ani,ce sa ne miram !Mama copiilor saraca,si-a cautat un "Irinel" daca este adevarata varsta tatalui.Eu cred ca "tinerelul de 74 de ani" era bunicul,dar cum Sergiu Rusu a scris articolul,trebuie crezut.Pana la proba contrarie.Pacat de copii nesupravegheati,o drama in aceasta familie !DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace !Tata vitreg se spune,cum Dracu,"Doamne iarta-ma",mama l-a gasit pe mosnegelul cu pricina ?O fi un adevarat Brad Pitt !
1.2  RE: Se intampla in Romania... trimis de
(13 iul 2010, 18:50:18
Apropos:cred ca i-a batut Dumnezeu,pe mos si pe "mama".Pacat ca au murit copiii,mama a ramas marcata toata viata.Dumnezeu a vrut asta ptr ca orice greseala in viata se plateste.
1.3  RE: Se intampla in Romania... trimis de
(14 iul 2010, 10:50:46
Eu cred ca Sergiu Rusu a scris articolul bine. Acest caz a aparut si aseara la Stirile PROTv si ei au specificat aceeasi afirmatie: tatal acestor copii are 74 de ani.
Pe langa neglijenta parentala cum am specificat mai sus, vina apartine in totalitate celor de la serviciul de asistenta sociala de pe raza comunei in cauza. Stiind ca este vorba de o familie unde ambii parinti sufera de deficiente de auz, vorbit si implicit deficienta psihica de gradul II, cel mai corect ar fi fost ca acei copii sa fie transferati intr-un centru de plasament, unde sa fie ingrijiti corespunzator. Dar totusi nu inteleg DE CE fiica cea mare din prima casatorie a femeii, care are 15 ani este internata in Falticeni intr-un centru de plasament, si cei mici au ramas in grija mamei suferinde de deficienta psihica?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei