Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Emoţii fără rost

Omorât fără să ştie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un articol de presă era aproape de a declanşa o tragedie într-o familie din Salcea. Un ziar local anunţa ieri, pe prima pagină, că Ovidiu Palaghian, un tânăr de 24 de ani din Salcea, a murit sâmbătă dimineaţă în condiţii neclare la Spitalul Judeţean Botoşani. În articol sunt oferite şi amănunte despre o condamnare de zece ani suferită de Palaghian pentru o faptă de viol. Toate bune şi frumoase, numai că mortul nu era mort. Cel care s-a sesizat a fost chiar avocatul lui Ovidiu Palaghian, care ştia că în iulie 2009 şi-a scos clientul din spatele gratiilor, iar ultima condamnare pronunţată de pe 19 aprilie 2010 era de trei de închisoare cu suspendare.

Directorul adjunct al Penitenciarului Botoşani, Cristina Livadaru, a infirmat ieri că numele persoanei decedate ar fi Ovidiu Palaghian. „Noi am remis un comunicat de presă, dar pentru că nu aveam acordul familiei, nu am dat numele persoanei decedate. Pot să vă spun că deţinutul care a murit nu este Ovidiu Palaghian”, a declarat Cristina Livadaru.

 

Mama „mortului”: „Mi-a stat inima în loc”

Gafa morbidă a ziarului care a publicat această ştire a căzut ca un trăsnet peste familia lui Palaghian. Prima care a aflat despre „deces” a fost chiar Maria Palaghian, mama „deţinutului”. Femeia spune că la scurt timp după ce băiatul a plecat la muncă a fost sunată de mai multe rude.

„M-au certat neamurile că vreau să ascund că a murit Ovidiu. Mie mi-a stat inima în loc când am auzit că a apărut la ziar că e mort şi le-am spus că nu se poate aşa ceva, pentru că Ovidiu nu este la puşcărie, ci la muncă cu ziua, la Prelipca. Cum au putut să facă aşa ceva nişte oameni fără să ne întrebe măcar şi pe noi?”, s-a întrebat revoltată Maria Palaghian.

Şi concubina „mortului”, Valerica Boghean, a rămas mască la auzul veştii. „Cum să moară la Botoşani sâmbătă dimineaţă, că am băut dimineaţă (n.a. – ieri dimineaţă) cafeaua cu el şi după asta s-a dus la muncă”, a spus Valerica Boghean.

Pentru Ovidiu Palaghian, vestea că a murit a venit la fel de abrupt. După ce a stat în spatele gratiilor mai multe luni, unde a şi fost violat de alţi deţinuţi, tânărul este acum sceptic când vine vorba de străini. „Lasă vrăjeala”, a fost reacţia sa când i-am comunicat că „a murit” în Penitenciarul Botoşani, iar apoi a refuzat orice alt dialog.

 

Avocatul lui Palaghian: „Am rămas stupefiat”

Sentimentul de revoltă îl cuprinsese şi pe George Crăciunescu, avocatul lui Ovidiu Palaghian. „Am rămas stupefiat când am citit articolul. Am mers şi am aprins o lumânare şi apoi am început să fac verificări, mai ales că în material erau o serie de neconcordanţe juridice. Astfel, clientul meu era liber încă din iulie 2009, iar în articol apărea că este închis din 2008. Pe de altă parte, partea vătămată şi-a retras plângerea pentru viol, iar clientul meu avea o condamnare de trei ani cu suspendare pentru furt. Această soluţie a rămas definitivă şi irevocabilă prin nerecurare, aşa încât nu ştiu de unde a apărut informaţia cu condamnarea de zece ani de închisoare”, a spus George Crăciunescu. Avocatul lui Ovidiu Palaghian a declarat că se va consulta cu clientul său şi familia acestuia şi nu exclude o acţiune în instanţă împotriva celor care au publicat o astfel de ştire.

 

Mortul e tot din Salcea, numai că are 26 de ani şi se numeşte Marcel Vasile Popovici

În Penitenciarul Botoşani a murit într-adevăr un bărbat din Salcea, condamnat la zece ani de închisoare pentru viol. Numai că acesta nu este Ovidiu Palaghian, ci Marcel Vasile Popovici. Nu are 24 de ani, ci 26 de ani, şi fapta s-a petrecut în 2008, adică cu opt luni înainte de cele în care a fost incriminat Ovidiu Palaghian.

Marcel Vasile Popovici a fost condamnat de judecătorii suceveni pentru că în după-amiaza zilei de 12 iunie 2008 şi-a violat propria verişoară, după ce a ademenit-o cu o îngheţată în pădurea din cartierul George Enescu. El era încarcerat în Penitenciarul Iaşi şi fusese transferat de curând la Botoşani, deoarece săptămâna viitoare urma să aibă un proces la Tribunalul Suceava. Medicii legişti care au efectuat necropsia cadavrului lui Marcel Vasile Popovici nu au putut încă stabili cu exactitate cauza decesului. La mijloc ar putea fi vorba despre leptospiroză, dar până când rezultatele de laborator nu vor confirma această ipoteză, legiştii botoşăneni evită să dea un verdict final. Cert este că familia a cerut un ajutor de la Primăria Salcea pentru că nu avea bani să-l aducă acasă pe Popovici. Bărbatul va fi adus la Salcea cel mai probabil în cursul zilei de astăzi, iar înmormântarea va avea loc peste câteva zile.

 

Pentru ce a fost judecat Palaghian

Ovidiu Palaghian şi Alexandru Năsăudean, ambii din Salcea, au fost trimişi în judecată în primăvara anului 2009 pentru că au violat o tânără de 16 ani. Primul dintre ei a fost judecat şi pentru că i-ar fi furat telefonul mobil fetei. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au menţionat că, în seara zilei de 7 spre 8 februarie 2009, fata se întorcea de la discotecă, iar unul dintre cei doi tineri a acostat-o şi a dus-o în cimitirul din Salcea, unde a obligat-o să întreţină raporturi sexuale. La faţa locului a apărut şi al doilea tânăr, care, de asemenea, a obligat-o pe minoră să întreţină relaţii sexuale.

Ulterior, fata a depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii i-au identificat pe Palaghian şi Năsăudean ca autori ai violului. Cei doi nu au negat nici un moment că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata, dar au menţionat că aceasta şi-a dat consimţământul. Ovidiu Palaghian şi Alexandru Năsăudean au fost arestaţi şi au stat în spatele gratiilor mai multe luni. Spre surprinderea tuturor, minora şi-a retras acuzaţiile de viol. În aceste condiţii, procesul a încetat pentru această infracţiune. A continuat în schimb pentru furtul telefonului mobil, acuzaţie adusă lui Ovidiu Palaghian, iar judecătorii l-au condamnat la trei ani cu suspendare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omorât fără să ştie.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Omorât fără să ştie2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce? trimis de
(13 iul 2010, 11:24:44
De ce nu scrieti ca ziarul care a comis gafa este Obiectiv? Pe astia chiar nu-i trage nimeni la raspundere? Scriu fara sa verifice nimic, influentati doar de aburii alcoolului. Halal ziaristi!
1.1  RE: De ce? trimis de
(13 iul 2010, 16:21:59
Era si evident, CRITIC. Din moment ce este specificat: "ziar local", mai stii alt ziar de prost gust si cu articole anapoda in afara de Obiectiv? Probabil nu s-a vrut scandal intre ziare si de aceea cei din redactia Monitorului n-au facut public numele faimosului ziar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei