Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare refacerii infrastructurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene au promovat un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării de fonduri pentru refacerea drumurilor judeţene şi comunale, precum şi pentru lucrările de îndiguire şi refacere a breşelor din digurile de pe râurile din judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că valoarea pagubelor înregistrate în urma inundaţiilor la drumurile judeţene se cifrează la 18 milioane de euro. Potrivit unei situaţii care a fost prezentată în şedinţa de ieri a Comitetului pentru situaţii de urgenţă, inundaţiile au afectat 33 de drumuri judeţene şi 29 de poduri, dintre care opt au fost distruse. De asemenea au mai fost distruse 38 de podeţe şi 5,12 kilometri de apărări de maluri. În ceea ce priveşte drumurile comunale, pagubele au fost evaluate la 25,8 milioane de euro.

„Pe de altă parte, trebuie spus că aşteptăm în continuare materialele de construcţie de la rezerva de stat, în special ciment, pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii. De precizat că aceste case se reconstruiesc în 19 localităţi ale judeţului”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că în cadrul şedinţei Comitetului pentru situaţii de urgenţă de ieri s-au prezentat evaluările pagubelor la 22 de capitole analizate, printre care case, drumuri naţionale, judeţene şi comunale, căi ferate, obiective culturale, unităţi economice, staţii de tratare şi captare a apelor, reţele electrice, reţele de distribuţie şi transport de gaz metan, drumuri şi terenuri forestiere, terenuri agricole sau lucrări ale „Apelor Române”.

„Pagubele totale depăşesc suma anunţată la sfârşitul săptămânii trecute, de 65 de milioane de euro, şi urmează să anunţăm în scurt timp care sunt pagubele finale produse de inundaţii în judeţul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare refacerii infrastructurii.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare refacerii infrastructurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei