Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu:Magistraţii nu sunt pregătiţi să aplice coduri,a existat o neîncredere de punere în practică

Marţi, 13 Iulie 2010 (17:46:24)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la Craiova, că magistraţii din România "nu sunt pregătiţi" să aplice cele patru coduri întrucât a existat o "neîncredere" de punere a lor în practică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Cătălin Predoiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este necesară o înţelegere între puterile statului pentru implementarea celor patru coduri.

"Avem cadru legislativ modern elaborat, mă refer la noile Coduri fundamentale ale României. Acum urmează o etapă la fel de dificilă, respectiv pregătirea sistemului judiciar pentru implementarea lor. Această implementare presupune o antantă solidă între puterea executivă, judecătorească şi cea legislativă. Magistraţii sunt pregătiţi şi doresc să-şi asume acest obiectiv, dar au nevoie de un sprijin", a declarat Predoiu.

El a afirmat că sistemul judiciar din România nu este pregătit în prezent să implementeze codurile, susţinând că cel mai probabil acest lucru va fi posibil în octombrie 2011.

"Azi, sistemul judiciar nu este pregătit pentru implementarea codurilor. El ar putea fi pregătit în octombrie 2011 şi de aceea ne-am fixat acest termen. Dacă rezolvăm aceste probleme pe parcurs, eu pot garanta pentru intrarea în vigoare a codurilor. Dar dacă, la mijlocul anului 2011, nu ştiu ce se întâmplă cu bugetul României, atunci nu este responsabil din partea mea să spun că sigur vor intra în vigoare", a declarat Predoiu.

Potrivit sursei citate, nici magistraţii nu sunt încă pregătiţi să aplice codurile, întrucât "a existat" o neîncredere în ceea ce priveşte punerea actelor normative în practică.

"La ora actuală magistraţii nu sunt pregătiţi să aplice aceste coduri, tocmai pentru că a existat o neîncredere la punerea lor în practică. Această neîncredere publică legată de faptul că aceste coduri nu vor fi adoptate sau dacă ele vor fi adoptate nu vor fi puse în aplicare a condus la ideea că nimic nu se va face în privinţa acestor coduri. Eu vă spun că se face şi iată că avem un termen stabilit", a mai spus ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu a declarat că ministerul se află în etapa realizării "unui studiu de impact" privind costurile implementării celor patru coduri.

"Noi suntem în curs de realizare a unui studiu de impact şi de a ajusta sistemul judiciar în cursul anului 2011 sub aspectul costurilor, respectiv resurse umane şi logistică. Noi evaluăm că schema de personal ar trebui crescută, dar nu foarte mult. În schimb ar trebui accelerate programele de investiţii la nivelul logisticii instanţelor, astfel încât sediile acestora să răspundă necesităţilor procedurale, stabilite în coduri", a spus ministrul Justiţiei.

Predoiu a dat ca exemplu faptul că foarte multe proceduri sunt desfăşurate în camera de consiliu, potrivit noilor coduri, astfel că este nevoie de mai multe săli de judecată la nivelul instanţelor.

"Trebuie făcută evaluarea dacă sălile existente ajung, şi vă spun că nu ne ajung şi să desfăşurăm extinderea sediilor instanţelor, eventual cu nişte sedii secundare", a explicat ministrul Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu:Magistraţii nu sunt pregătiţi să aplice coduri,a existat o neîncredere de punere în practică.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu:Magistraţii nu sunt pregătiţi să aplice coduri,a existat o neîncredere de punere în practică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei