Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Tomuţa, din nou liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizie surprinzătoare luată ieri de Tribunalul Suceava, care l-a pus în libertate sub control judiciar pe Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”. Eliberarea lui „Tomuţa” vine la doar patru luni după arestarea sa efectivă, deşi mandatul fusese emis încă din luna mai a anului trecut, dar până în februarie 2010 Vasile Coroamă nu a putut fi găsit de către poliţişti. Laurian Ostaficiuc, avocatul lui „Tomuţa”, a explicat şi care au fost problemele invocate în faţa instanţei şi care în opinia sa i-au determinat pe judecători să ia decizia de eliberare.

„În primul rând procesul stagnează independent de voinţa clientului meu, iar procedurile care s-au derulat până acum la Judecătoria Rădăuţi au fost extrem de lente. În al doilea rând, era depăşit termenul privind durata rezonabilă de arestare preventivă, iar menţinerea acestei măsuri nu mai era oportună”, a declarat avocatul Laurian Ostaficiuc.

Prin punerea în libertate sub control judiciar, „Tomuţa” are şi câteva obligaţii, printre care să nu părăsească localitatea de domiciliu, să nu ia legătura cu alte persoane implicate în acest dosar ori să se prezinte la poliţie ori de câte ori este chemat. Întrebat cum comentează decizia judecătorilor de la Tribunalul Suceava, avocatul Laurian Ostaficiuc a spus: „S-a reinstaurat starea de normalitate”.

Vasile Coroamă a părăsit Penitenciarul Botoşani, acolo unde era încarcerat, încă de ieri după-amiază. În schimb, cealaltă persoană arestată în acest dosar, Radu Popescu, zis „Popescanu”, a rămas în spatele gratiilor.

 

Un proces în care nu s-a întâmplat nimic

Procesul în care sunt judecaţi Vasile Coroamă „Tomuţa” şi Radu Popescu „Popescanu” se derulează de mai multe luni la Judecătoria Rădăuţi. Chiar dacă s-au scurs mai multe termene, în dosar nu s-a mişcat mare lucru, iar de câteva săptămâni a fost depusă şi o cerere de neconstituţionalitate, ceea ce va duce la o nouă tergiversare.

Faptele pentru care sunt judecaţi „Tomuţa” şi „Popescanu”, ambii din Vicovu de Jos, s-au petrecut în dimineaţa zilei de 1 mai 2009. În acea zi, cei doi, împreună cu alţi doi amici de-ai lor, Petru Munteanu, din Vicovu de Jos, şi Radu Sfichi, din Gălăneşti, l-au sechestrat în vila lui Coroamă pe un afacerist din Rădăuţi, Samoil A., pentru o datorie de 150.000 de euro.

Ameninţat şi bătut, Antemie a rămas şi fără un deget, pe care „Popescanu” i l-a tăiat şi pe care agresorii l-au dat mâncare unui câine din curtea vilei lui „Tomuţa”.

Ajuns la spitalul din Rădăuţi, Samoil A. a încercat să ascundă totul, dar apoi a detaliat întreaga poveste. După numai câteva ore, două dintre tirurile firmei de transport pe care o deţinea Samoil A., parcate pe raza comunei Gălăneşti, au fost incendiate. Incendiată a fost şi maşina unui alt inculpat în acest dosar, Petru Munteanu, cel care a recunoscut, iniţial, acuzaţiile anchetatorilor.

Ulterior, Munteanu şi-a schimbat declaraţiile, motivând în faţa instanţei că nu e nimic adevărat, că a fost obligat de anchetatori să facă acele afirmaţii. Vasile Coroamă susţine că totul e o înscenare şi că Samoil A., cu care a fost în relaţie de prietenie, şi-a tăiat singur o bucată de deget, pentru a scăpa de datoria de 150.000 de euro.

 

„Tomuţa”, urmărit general aproape nouă luni

Până să ajungă după gratii, „Tomuţa” a fost fugar aproape nouă luni. El a dispărut la începutul lunii mai din 2009, când trebuia să se judece propunerea de arestare de către Judecătoria Rădăuţi. S-a predat la mijlocul lunii februarie 2010, după ce poliţiştii l-au căutat fără succes timp de mai multe luni şi i-au percheziţionat casa în mai multe dimineţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomuţa, din nou liber.
 Vizualizări articol: 4616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Tomuţa, din nou liber4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASA! trimis de
(15 iun 2010, 12:33:31
Politia se chinuie sa ii prinda si tocatorii de bani publici numiti judecatori ii elibereaza. Cu cat afli mai multe "ispravi" ale judecatorilor, cu atat te enervezi mai tare. Intr-un asemenea climat, sa nu ne miram ca miscarile extremiste vor lua amploare. Cei din '89 au murit DEGEABA! Nu sunt cuvinte care sa descrie ce stare de nervi iti pot provoca asemenea decizii ale acestui sistem decadent si corupt!crying
2.   ?? trimis de
(15 iun 2010, 19:27:14
Tovarshu TOXIC, te deranjeaza o stare normala ... daca l-ai cunoaste mai bine acest om nu ai comenta nimic... Si apropo, cei din '89 chiar au murit degeaba ... ati avut timp 20 de ani sa furati ce s-a facut inainte de 89.
2.1  RE: ?? trimis de
(16 iun 2010, 08:23:49
Nu sunt tovaras cu tine si nu il cunosc pe acest om (daca se poate numi om un mafiot care taie degete) si nici nu vreau sa-l cunosc. Daca tie ti se pare stare normala ca un mafiot de teapa lui sa fie pus in libertate, probabil ca esti de aceeasi teapa. Si in sfarsit, nu stiu cui ai adresat fraza cu furatul, ca daca esti din gasca lui Coroama, probabil ca persoanei din oglinda. Bye...
3.   Justitia e oarba (doar la faptele inculpatilor) trimis de
(16 iun 2010, 04:14:53
inca o data se comfirma ca in spatele gratiilor ajung doar prostii, cei cu scoala putina si cei fara bani, in romania mori cu dreptatea in mana si astfel de personaje iti rad in fata. Lucrul cel mai grav e ca pt multi tineri astfel de personaje sunt un model de urmat.
Cand a fost arestat ias fi urat si eu lui un calduros "LA MULTI ANI!!!"
4.   Pentru STRESG trimis de
(16 iun 2010, 08:20:44
Daca pentru tine aceasta hotarare "judecatoreasca" este o stare de normalitate , atunci nu ma mira starea in care esti tu, cred ca ai nevoie de o internare .Sunt sigur ca esti ruda cu Tomuta sau esti din gasca Eu nu va spun de cat ca va meritati soarta minunata pe care o aveti sau v-o doriti SUCCES!
5.   Spinu trimis de
(16 iun 2010, 09:11:49
1. esti spin sau span?
2. internat nu trebuiesc te asigur io...
3. nu sunt din gasca lu tomutza.
4. daca tomutza trebuie inchis ce sa mai zici de asa zisu pocait care a fraierit zeci de oameni...spune si tu spinule sau spanule ce esti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei