Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Definitiv şi irevocabil

Verdict final: 43 de ani de puşcărie pentru studenţii criminali din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii criminali din Suceava îşi vor petrece toată tinereţea după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile înaintate de Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu, astfel încât deciziile instanţelor inferioare rămân în picioare. Horeanu a fost condamnată definitiv şi irevocabil la 20 de ani de închisoare, în timp ce iubitul ei, Vlad Irimia Scurtu, va sta după gratii 23 de ani. Magistraţii instanţei supreme au menţinut şi obligativitatea celor doi suceveni de a plăti daune familiei directorului din Botoşani pe care l-au ucis într-un apartament din Iaşi în februarie 2007. Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu trebuie să plătească daune de 880.000 lei şi o pensie lunară de 500 de lei celor doi copii ai familiei Mancaş până la împlinirea vârstei majoratului, aceştia având în prezent 10, respectiv 3 ani.

Practic, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut ceea ce s-a hotărât la Tribunalul Iaşi, inclusiv faptul că omorul a fost premeditat.

„La stabilirea faptului că acţiunea celor doi a fost premeditată prezintă relevanţă şi obiectele folosite de inculpaţi la săvârşirea faptei, aceştia având din faza incipientă asupra lor un spray paralizant, o bâtă de baseball şi un cuţit la îndemână", au precizat judecătorii în motivarea sentinţei.

În momentul în care a comis fapta, Alina Horeanu era studentă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Învăţământ la Distanţă. Prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, era student la distanţă la Facultatea de Informatică.

 

Scenariul unui film horror

Crima care le-a adus celor doi suceveni o condamnare totală de 43 de ani s-a petrecut în urmă cu mai bine de trei ani şi a avut mai multe episoade. Horeanu şi Scurtu au plănuit să-l omoare pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care fata a avut o relaţie după ce s-au cunoscut pe internet. Potrivit planului, cei doi l-au atras pe Daniel Mancaş la Iaşi, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuţit, dar şi mai multe lovituri cu o bâtă de baseball. 

Cei doi studenţi au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş şi, pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au mai chemat în ajutor doi prieteni, Daniel Brăescu şi Alexandru Stan, condamnaţi la rândul lor la câte trei ani cu suspendare. Toţi patru au pus cadavrul lui Mancaş în portbagaj şi l-au transportat tocmai în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu.

Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. La sfârşitul lunii aprilie 2007, poliţiştii au descoperit şi cadavrul, iar autorii faptei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verdict final: 43 de ani de puşcărie pentru studenţii criminali din Suceava.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Verdict final: 43 de ani de puşcărie pentru studenţii criminali din Suceava3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 iun 2010, 12:25:27
Vreau sa vad o decizie similara pentru bruta de la Mazanaesti! Se aude acolo, in palatul de (in)justitie?!
2.   Platesc in sarsit trimis de
(15 iun 2010, 13:35:02
va mai dura trei ani de judecata si pt asasinul mai sus mentionat?....sper ca nu ..........
3.   Nedumerire trimis de
(16 iun 2010, 08:10:37
Intreb: Cum vor plati daunele si pensia pentru copii pina la majorat daca ei sunt in puscarie? Asemenea monstri cat si cel dela Mazanaesti pentru care "onorata"
noastra justitie a considerat ca nu prezinta un pericol social, ar trebui exterminati , au in penetenciar conditii mai bune de cat au bolnavii in spitale(o alta nedreptate ca multe altele). Nu ar trebui condamnati la moarte dar condamnati la un regim de detentie in care sa-si doreasca moartea. Nu inteleg decizia judecatorului , era sub influienta alcoolului? Stiam ca numai Basescu ia hotarari in stare de ebrietate. Asta avem, asta......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei