Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Apă şi canalizare în toate localităţile oraşului Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate localităţile din oraşului Salcea vor fi racordate la reţelele de apă şi canalizare care ar urma să fie construite prin proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată”, derulat de către Consiliul Judeţean Suceava şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu, Axa prioritară 1. Vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a declarat că în cadrul acestui proiect se vor realiza, în prima etapă, investiţii în cinci aglomerări urbane, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Gura Humorului, valoarea totală a investiţiilor pentru apă şi canalizare depăşind suma de 120 milioane de euro. Cadariu a spus că investiţiile cuprind lucrări privind reabilitarea instalaţiilor de captare şi aducţiune a apei, extinderea sau modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea sau construirea de staţii de epurare, de tratare şi pompare a apei, dar şi reabilitarea sau extinderea reţelelor de distribuţie.

 

Investiţii de 11 milioane de euro

Vicepreşedintele CJ Suceava a explicat că pentru oraşul Salcea, parte a „aglomerării” Suceava, sunt prevăzute investiţii în valoare totală de peste 11 milioane de euro, din care 8,3 milioane de euro pentru reţelele de canalizare şi 2,8 milioane de euro pentru alimentare cu apă.

Daniel Cadariu a explicat că în ceea ce priveşte investiţiile în canalizarea oraşului Salcea, acestea vor presupune extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 14 kilometri, reabilitarea reţelei de canalizare în localităţile Mereni şi Plopeni, pe o lungime de 2,8 kilometri, respectiv 16 kilometri, dar şi construirea a patru noi staţii de pompare în localităţile Plopeni şi Salcea, precum şi a unei staţii de epurare a apelor uzate în oraşul Salcea. Cadariu a mai spus că pe componenta alimentare cu apă vor fi realizate investiţii în construirea unui rezervor nou şi în extinderea câmpului de puţuri de captare, pentru localităţile Plopeni şi Mereni, a staţiei de pompare Salcea, a zonei de protecţie pentru sursa de apă Salcea şi a unităţii de dezinfecţie. De asemenea, prin proiect vor fi realizate lucrări de extindere a reţelelor de distribuţie a apei în oraşul Salcea, pe o lungime de 7,4 kilometri, şi în localităţile Mereni şi Plopeni, pe o lungime de 2,8 kilometri, respectiv 7,8 kilometri.

Vicepreşedintele administraţiei judeţene a arătat că după finalizarea investiţiei, gradul de conectare la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare pentru populaţia din oraşul Salcea şi localităţile Plopeni şi Mereni va creşte până la 98% pentru apă şi 100% pentru canalizare. „Este de menţionat faptul că oraşul Salcea, împreună cu localităţile Plopeni şi Văratec au mai beneficiat de lucrări de alimentare cu apă şi prin programul SAPARD, în valoare de 900.000 euro, iar în prezent se pregăteşte licitaţia de execuţie pentru alimentarea cu apă a localităţii Prelipca, prin intermediul Programului privind alimentarea cu apă a satelor, aprobat prin HG 577/1997. Investiţia presupune construirea a 12 kilometri de reţea de distribuţie a apei, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 600.000 euro”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă şi canalizare în toate localităţile oraşului Salcea.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Apă şi canalizare în toate localităţile oraşului Salcea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salcea trimis de
(15 iun 2010, 13:18:02
Pedelistul Lungu nu-i de-acolo ?? Si frate-su nu-i primar colea?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei