Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Tinerii morţi în Cehia, aduşi acasă cu banii adunaţi de la un sat întreg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei tineri suceveni morţi în Cehia după ce s-au intoxicat cu monoxid de  carbon în locuinţa în care stăteau cu chirie, decedaţi de miercurea trecută, dar rămaşi pe pământ străin din cauză că familiile nu au avut banii necesari repatrierii, vor fi aduşi în cele din urmă acasă, consătenii lor şi primăria locală adunând suma care mai era necesară pentru acoperirea cheltuielilor.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei tineri din satul Călineşti Cuparencu dispăruţi în împrejurări atât de tragice, Dorin Nelu Voinea, în vârstă de 24 de ani, Ionuţ Sănduleac, în vârstă de 27 de ani, şi Lucian Huţanu, de 30 de ani, vor fi aduse acasă cu o maşină aparţinând unei firme cehe de profil, care a asigurat toate serviciile necesare repatrierii, sosirea acestora fiind aşteptată miercuri.

După cum a precizat Cătălin Sănduleac, primarul comunei Şerbăuţi, de care aparţine satul Călineşti Cuparencu, suma totală care trebuie achitată firmei cehe este de 3.500 de euro, bani care nu puteau fi acoperiţi de familii, astfel că două femei din sat, sprijinite de primărie, au mers din poartă în poartă, pentru a strânge bani. În mare majoritate, oamenii din Călineşti Cuparencu au răspuns acestei iniţiative, fiecare donând cât a putut, astfel că în cele din urmă solidaritatea acestora a dus la adunarea banilor necesari.

„În jur de 1.500 de euro sunt banii puşi de membrii familiilor şi de alţi tineri din sat care sunt plecaţi la muncă în Cehia ori în Italia. Din sat s-au mai strâns peste 1.000 de euro, iar din partea primăriei vom aloca pentru această situaţie specială 4.000 de lei. Credem că în final vom aduna peste 3.500 de euro, banii care vor mai rămâne după achitarea transportului urmând a fi împărţiţi egal familiilor, pentru înmormântare”, a precizat Cătălin Sănduleac. 

 

Nu s-au mai putut salva 

Data la care vor fi înmormântaţi aceştia nu a fost stabilită, cel mai probabil tinerii urmând a fi duşi pe rând la locul de veci, de preotul din sat, până la finele acestei săptămâni.

Plecaţi de acasă alungaţi de sărăcie, cei trei lucrau de perioade cuprinse între doi ani şi jumătate şi cinci ani în Cehia, în construcţii. Stăteau cu chirie într-o locuinţă din oraşul Podebrady,  iar miercuri noapte, în timp ce dormeau, monoxidul de carbon emanat în cameră după o defecţiune la sistemul de încălzire le-a fost fatal. Doi dintre ei au reuşit să se trezească, însă nu s-au putut salva, unul fiind găsit mort la marginea patului, iar celălalt în baie, probabil în timp ce încerca să se dezmeticească. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii morţi în Cehia, aduşi acasă cu banii adunaţi de la un sat întreg.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Tinerii morţi în Cehia, aduşi acasă cu banii adunaţi de la un sat întreg4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei