Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câştigător: vuvuzeaua!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A-nceput cam poticnit World Cup-ul ăsta aflat sub zodia vuvuzelei şi-a mamei ei de bâzâitoare, că-ţi vine să pui mâna pe prosop şi să-l învârţi cât durează meciul ca să împrăştii roiul de viespi care-ţi violează timpanul. E un horror care nici n-a început bine şi deja ne-a pus nervii la grea încercare. În tâmpenia mea nemăsurată, speram că vuvuzeaua va vuvuzi doar la meciurile gazdelor, iar în rest ne va cruţa sau măcar va fi astupată de trompete cinstite, sudamericane, de tobe din ţări africane mai normale, de cântece ale nemţilor ori englezilor, de orice... că ţi se face dor de sunetul de la decolare chiar şi al unui Jumbo Jet, care pare cântec de leagăn pe lângă calamitatea asta de vuvuzea. Ce s-a jucat până acum pare a fi în aceeaşi tonalitate, adică a fost mai mult bâzâială decât fotbal, începând cu meciurile din deschidere, care n-au avut nici un haz, şi terminând cu scorul de până acum al competiţiei, 4-0, în timpul căruia zău că n-am înţeles sursa entuziasmului comentatorilor TVR, neschimbaţi (e mereu valabilă vorba aia cu „boul bătrân la jug”!) în abordarea entuziast sprinţară a partidelor chiar când sunt unele de rahat, cum a fost meciul Slovenia-Algeria. În Germania-Australia, despre care vorbeam, ăştia nu mai pridideau să-i ridice în slăvi pe nemţi pe care ba-i considerau printre „marii favoriţi” (atunci Spania, Brazilia şi Argentina ce-s?, ori poate sunt 32 de „mari favoriţi” şi n-am băgat noi de seamă!), ba le elogiau “apetitul ofensiv” şi „pofta de gol”, omiţând, eu zic că din prostie în stare pură, faptul că de partea cealaltă se afla... nimeni!

Băieţii ăştia fac parte din aceeaşi gaşcă cu ăia care elogiau ca demenţii şi „senzaţionala” victorie cu 3-0 a României în dauna unor descălţaţi din Honduras care, bănuiesc eu, se numără şi ei printre „marii favoriţi”, ăia 32!

N-ar fi fost, oare, mai cuminte (de fapt mai „cu minte”, dar de unde?!) să observe că Serbia care a jucat o panaramă de fotbal, fără să fi suflat în faţa Ghanei (care nu m-ar mira să aibă un parcurs lung de tot, faceţi pariu?), este cea care ne-a buşit un 5-0 din care am înţeles că fotbalul este cu totul altceva decât joacă Naţionala noastră? În mod logic, în faţa Ghanei probabil că am arăta niţel mai penibil decât Australia în non-disputa cu Germania.

Da, Argentina joacă fotbal. Nu, Franţa nu joacă nimic (de altfel, am pariat pe eliminarea ei încă din grupă). Dar încă n-am văzut Brazilia şi Spania. Indiferent însă cine ia Cupa, marele câştigător rămâne vuvuzeaua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câştigător: vuvuzeaua!.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Câştigător: vuvuzeaua!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Umor spumos trimis de
(15 iun 2010, 11:52:16
Draga Doru,
Ma trezesc dimineata si ascult Radio TOP 91 si matinalul in care faci niste interventii dragute,spumoase chiar.Nu stiu de ce,insa, de la o vreme, remarc o oarecare autocenzurare din partea ta...Sper sa fie ceva trecator si sa revii la acel entuziasm debordant in a face misto de toate si de nimeni in mod special(mistocareala de bun simt,sa-i zicem).Hai Real si Anglia,favorita mea(in 1994,Anglia nu s-a calificat la CM din SUA,suporterii englezi au tinut cu Romanaia,datorita stilului de joc asemanator;acum vreau sa le intorc gestul) .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei