Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Legaţi la ochi

Monstrul de la Măzănăeşti a fost lăsat în libertate de un sistem mai bolnav decât el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Violatorul Nicolae Florentin Muscă (29 de ani), dezaxatul sexual care săptămâna trecută a îngrozit un judeţ întreg, fiind acuzat că a atacat cinci femei într-un interval de câteva zile, două dintre acestea fiind găsite fără suflare, una într-un tub colector de beton, cealaltă carbonizată în casa-i mistuită de flăcări, a ieşit, în luna august a anului trecut, din celula în care era închis în penitenciarul din Botoşani, fără ca nimeni să-i facă nici o evaluare psihologică.

Pentru „bună purtare”, lui Muscă i s-au deschis porţile penitenciarului şi a fost lăsat să plece.

 

Prima tentativă de viol, în 2003

În 2005, a nenorocit o minoră, a răpit-o de pe stradă, a dus-o cu forţa pe câmp, într-un lan de porumb, şi a violat-o de mai multe ori, întreg calvarul durând aproape patru ore.
A fost condamnat spre sfârşitul lui 2007, şi a ieşit doi ani mai târziu, în august 2009.

 Între timp, victima lui Muscă, o tânără care în ziua violului avea 17 ani, suferă şi acum, după cinci ani, şi nu a scăpat de coşmaruri.

Fata a plecat în Portugalia, la muncă, pentru a încerca să uite şi a sta cât mai departe de cel care i-a promis că, după ce se va elibera din puşcărie, o să o caute şi o să o omoare.

În arhivele Judecătoriei Suceava, am găsit dosarul violului comis de Nicolae Florentin Muscă în 2005.

Încă de atunci se contura profilul unui individ extrem de periculos, mai ales că în documentele de la instanţă se face referire la o primă tentativă de viol a tânărului din Măzănăeşti încă din anul 2003, pe când violatorul avea 22 de ani.

S-a întâmplat pe 25 august 2003, pe raza comunei Drăgoieşti.

O tânără care se ducea să aducă vitele de la păscut a fost atacată de Muscă, care avea un lanţ pe ambele mâini. Acesta a prins-o de gât, a trântit-o la pământ şi a început să-i smulgă hainele de pe ea.

Victima a reuşit să ţipe după ajutor, iar strigătele ei disperate au fost auzite de doi săteni care au venit să vadă ce se întâmplă, fapt ce l-a pus pe fugă pe agresor.

Poliţiştii au reuşit să-l prindă, iar Muscă a recunoscut totul.

A scăpat de închisoare după ce, în urma expertizei neuropsihiatrice, medicii legişti suceveni au stabilit că Nicolae Florentin Muscă a comis fapta fără discernământ.

În aceste condiţii, procurorii care îl anchetau pe Muscă au decis să-l absolve de răspunderea penală, obligându-l la tratament medical.

 

Sechestrată şi violată, în lanul de porumb, aproape patru ore

La 21 august 2005, după ce a fost obligat să facă tratament medical pentru afecţiunile psihice de care suferă, Nicolae Florentin Muscă a atacat o minoră în vârstă de 17 ani.

În acea zi, tânărul din Măzănăeşti mergea cu bicicleta spre un unchi de-al său, care locuia în Sf. Ilie, comuna Şcheia.

Pe drum, în timp ce se afla pe raza comunei Moara, a observat o tânără care a coborât dintr-un autoturism şi se îndrepta singură spre satul Vornicenii Mari.

Elena M. lucra de aproape o lună la un chioşc din Bazarul Suceava şi se întorcea acasă de la serviciu, nebănuind ce avea să se întâmple, mai ales că era ziua afară ( în jurul orei 16:00).

Nicolae Florentin Muscă şi-a ascuns bicicleta într-un lan de porumb, şi-a ajuns victima din urmă după câteva sute de metri şi i-a propus să întreţină relaţii sexuale.

Refuzul fetei l-a scos din minţi şi în acel moment a prins-o de gât şi a târât-o spre lanul de porumb situat pe partea stângă a drumului.

Elenei M. i-au căzut poşeta, şlapii din picioare şi un pulover. S-a împotrivit cât a putut şi chiar l-a zgâriat pe faţă şi l-a muşcat de braţ pe agresor, însă acesta a continuat să o tragă cu forţa în lanul de porumb.

Din cauza faptului că o strângea puternic de gât, minora a leşinat la un moment dat, iar Muscă i-a scos cureaua de la blugi şi i-a legat mâinile la spate. 

A întreţinut cu victima mai multe raporturi sexuale, iar de fiecare dată când, prin zonă, pe drum, trecea vreo persoană, îi acoperea gura cu mâna şi o ameninţa cu moartea în cazul în care scoate vreun sunet.

A lăsat-o să plece abia în jurul orei 20:00, după ce a violat-o şi a ţinut-o sechestrată în lanul de porumb aproape patru ore.

 

Violatorul Muscă i-a spus că vrea să o ia de nevastă

Răsfoind sutele de file ale dosarului violului din 2005, comis de inculpatul Muscă, dăm şi peste declaraţia victimei de atunci, Elena M..

Adolescenta le povestea anchetatorilor violului de acum cinci ani că, în timp ce era sechestrată, Muscă i-a spus la un moment dat că se numeşte “Marius”, că a fost căsătorit şi că fosta nevastă i-a făcut vrăji, acesta fiind de altfel motivul pentru care „mai are uneori apucături”.

Elena M. a scris în declaraţia dată la poliţie că, înainte de a o lăsa să plece, Muscă i-a spus că îi pare rău şi că, dacă ea vrea, el s-ar oferi să o ia de nevastă.

La un moment dat, mai explica victima, agresorul i-a spus că vrea să se călugărească.

Când i-a dat drumul, Muscă a ameninţat-o că dacă va spune ceva la poliţie, după ce va ieşi din puşcărie, se va întoarce şi o va ucide.

 

„Nu cred că este zi să nu îşi aducă aminte... Era un copil plin de viaţă”

  Ieri dimineaţă, am fost la Vornicenii Mari, să încercăm să stăm de vorbă cu victima de acum cinci ani a violatorului Muscă.

Am dat de mama tinerei, Viorica M., care ne-a spus că fata ei e plecată încă din 2006, la muncă, în Portugalia.

Femeii îi dau lacrimile când îi arătăm ziarul cu fotografia lui Muscă, făcută la câteva minute după ce a fost înhăţat, vineri dimineaţă, de mascaţii poliţiei.

„Uite, animalul...”, izbucneşte în plâns.

Ne mărturiseşte că fiica ei, Elena, e în continuare traumatizată după violul din 2005 şi crede că nu va scăpa niciodată de acele sechele.

„Nici la ora actuală, după atâţia ani, încă nu şi-a revenit din trauma care a avut-o. Nu cred că este zi să nu îşi aducă aminte... Era un copil plin de viaţă”, priveşte în gol mama îndurerată.

Elena lucrează acum la două farmacii în Portugalia şi vrea să îşi continue studiile.

După violul de acum cinci, a renunţat să mai meargă la şcoală. Într-un document adresat instanţei de judecată, găsim şi o caracterizare a Elenei, făcută de fosta ei dirigintă: „Era bună la învăţătură, disciplinată, cu mult spirit de iniţiativă, cu o conduită morală ireproşabilă şi foarte conştiincioasă la lecţii”.

Viorica M. nu crede că există pedeapsă pe lumea asta pentru violatorul care i-a nenorocit fiica. 

Ne spune că a aflat că Muscă a mai făcut înaintea fiicei sale şi alte victime, însă  au renunţat să mai facă plângere la poliţie.

„O să-l pedepsească D-zeu, dacă legea nu face dreptate”, încheie mama adolescentei violate acum cinci ani.

În timpul procesului, şi alţi martori au venit în faţa judecătorilor şi au mărturisit cât de mult a fost afectată Elena M. în urma violului.

 

Varianta lui Muscă: “a făcut sex de plăcere şi apoi a rămas să mai vorbim”

În faţa poliţiştilor şi procurorilor, Nicolae Florentin Muscă a recunoscut toate acuzaţiile, însă, în timpul procesului, a revenit parţial asupra declaraţiilor anterioare.

Tânărul din Măzănăeşti a dat-o la întors, susţinând că victima ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale şi, după consumarea actului sexual, să mai rămână în lanul de porumb, pentru a mai vorbi.

Întrebat de judecători de ce a spus cu totul altceva, la poliţie şi Parchet, Muscă a declarat că a fost constrâns de poliţişti care „se uitau urât”.

Instanţa a considerat că afirmaţiile lui Muscă sunt nesincere şi că revenirea acestuia asupra declaraţiilor anterioare nu se justifică.

 

Expertize contradictorii

La dosarul violului comis în 2005, am găsit şi mai multe expertize psihiatrice care se bat cap în cap.

Prima, făcută la Suceava, arată că inculpatul (Nicolae Florentin Muscă) a ştiut ce face atunci când a violat-o pe minora de 17 ani.

A doua expertiză, făcută la Iaşi, la solicitarea lui Muscă, îl scoate pe acesta fără discernământ.

Instanţa solicită o nouă examinare psihiatrică a tânărului acuzat de viol, iar specialiştii Institutului „Mina Minovici” Bucureşti concluzionează că inculpatul a acţionat cu discernământ scăzut.

 

Pedepse sub minimul prevăzut de lege

După aproape doi ani de procese, Nicolae Florentin Muscă, care, în tot acest timp, a stat fie în arestul poliţiei, fie internat la Secţia de Psihiatrie (Burdujeni) a Spitalului Judeţean, află verdictul de la judecători.

Trimis în judecată în septembrie lui 2005, pentru viol şi lipsire de libertate, tânărul din Măzănăeşti este găsit vinovat.

Pentru viol, pedeapsa prevăzută de Codul Penal era între trei şi zece ani de închisoare. Muscă primeşte doi ani şi 10 luni.

Pentru lipsire de libertate, pedeapsa la încadrarea stabilită de procurori era de la 7 la 15 ani de temniţă. Muscă primeşte şase ani.

Motivul pentru care a primit, la ambele încadrări, sub minimul prevăzut de lege, este acela că tânărul din Măzănăeşti a beneficiat de circumstanţe atenuante, şi anume faptul că prezintă un discernământ scăzut.

Cele două condamnări s-au contopit, iar Muscă avea de executat pedeapsa cea mai grea, adică şase ani.

Cum timpul reţinerii şi al arestării preventive se scad din durata pedepsei închisorii pronunţate, din cei şase ani s-au scăzut cei doi cât a durat procesul, astfel că Muscă mai avea de executat doar patru ani în spatele zidurilor Penitenciarului Botoşani.

 

Un deţinut model

Nicolae Florentin Muscă ar fi trebuit să iasă din închisoare pe 27 august 2011.    

În august 2009, după ce-a executat două treimi din pedeapsă, suceveanul a formulat cerere de liberare condiţionată, care a fost analizată de comisia de specialitate.

Referatul întocmit atunci îl descria pe tânărul din Măzănăeşti ca un deţinut model.

„Pe parcursul executării pedepsei a manifestat un comportament corespunzător. A respectat prevederile regulamentului de ordine interioară, a manifestat respect faţă de cadrele unităţii şi faţă de celelalte persoane private de libertate. Nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o singură dată. A participat la programele socio-educative obligatorii desfăşurate în perioada de executare a pedepsei şi a fost vizitat de familia de origine”, se precizează în documentul înaintat instanţei de judecată.

Cererea de eliberare condiţionată a fost admisă de Judecătoria Botoşani chiar la primul termen, adică pe 14 august 2009.

O săptămâna mai târziu, mai exact pe 20 august 2009, după ce sentinţa a rămas definitivă şi au fost asigurate toate procedurile, Nicolae Florentin Muscă ieşea pe poarta penitenciarului.

Era din nou un om liber.

 

Minte bolnavă  

Pe 26 mai 2010, o femeie de 43 de ani, care prăşea pe un câmp de pe raza comunei Fântâna Mare, în apropiere de DN 2, este atacată de un individ care a încercat să o violeze. Ulterior, victimei i se arată o planşă fotografică cu mai mulţi suspecţi şi îl indică pe Muscă.

Aproximativ două săptămâni mai târziu (n.r.-6 iunie), la Băişeşti –Cornu Luncii, într-un tub colector de beton, pe câmp, este găsit cadavrul Ilenuţei Nuţu, de 42 de ani, localnică, femeie dată dispărută cu două zile în urmă, după ce a plecat la prăşit.

Legiştii au stabilit că femeia a fost violată şi sugrumată.

În aceeaşi zi, Muscă, dat fiind trecutul său infracţional, este pus pe lista de suspecţi şi, când vin poliţiştii să-l ia la audieri, fuge şi dispare de la domiciliu.

O armată de poliţişti este trimisă pe urmele lui Muscă, bănuindu-se că acesta nu a părăsit zona şi stă ascuns.

Două nopţi mai târziu, o femeie 68 de ani şi mama acesteia, de aproape 90 de ani, sunt atacate în miez de noapte în propria casă, de un individ care a vrut să o violeze pe prima dintre ele, însă femeia a scăpat prefăcându-se moartă, în urma luptei cu agresorul. Acesta din urmă, înainte de a dispărea în noapte, dă foc la casă pentru a-şi şterge urmele. Incendiul este stins la timp de un vecin.

Femeia de 68 de ani îl recunoaşte pe agresor şi susţine că l-a văzut la lumina candelei. Era Muscă, susţine ea.

Pe 10 iunie a.c., anchetatorii obţin un mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe numele violatorului din Măzănăeşti şi dau fotografia suspectului mass-media.

Câteva ore mai târziu, însă, află că, la Pocoleni-Rădăşeni, o casă a fost incendiată, iar proprietara, care locuia singură, a fost găsită carbonizată.

În urma necropsiei, se stabileşte că victima, Maria Alexandru, de 53 de ani, a fost omorâtă înainte de a-i fi incendiată casa. Anchetatorii cred că femeia a şi fost violată înainte, însă această ipoteză urmează să fie verificată în laboratoarele Serviciului de Medicină Legală.

11 iunie 2010. Poliţiştii află că Muscă a fost văzut pe raza comunei Baia, iar localitatea e înconjurată de efective impresionante de poliţie şi jandarmerie.

În jurul orei 9:00, fugarul e prins, în timp ce încerca să treacă râul Moldova şi să se ascundă în pădure.

Violatorul din Măzănăeşti este suspect şi în alte agresiuni sexuale înregistrate în ultimele luni în zona Fălticeni-Gura Humorului şi rămase cu autori necunoscuţi.

 

Apărat de un avocat din oficiu

Adus ieri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava pentru judecarea recursului declarat vizavi de măsura de arestare preventivă luată în cursul săptămânii trecute de Tribunalul Suceava, Nicolae Florentin Muscă nu a arătat nici o urmă de remuşcare pentru faptele sale. Nu a regretat nici o faptă şi nici nu a dorit să dea declaraţii suplimentare în faţa completului de judecată. Nici avocatul din oficiu nu a avut de adus prea multe elemente în apărarea lui Muscă, astfel încât şedinţa de judecată s-a finalizat în mai puţin de cinci minute. Rezultatul a fost previzibil, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul lui Nicolae Florentin Muscă, care rămâne în continuare în arestul Poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monstrul de la Măzănăeşti a fost lăsat în libertate de un sistem mai bolnav decât el.
 Vizualizări articol: 5981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Monstrul de la Măzănăeşti a fost lăsat în libertate de un sistem mai bolnav decât el5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Animale trimis de
(15 iun 2010, 12:22:58
Daca-i spui astuia animal, jignesti bietele necuvantatoare. La fel si judecatorilor care au eliberat o astfel de bruta pentru ca "a manifestat respect fata de cadrele unitatii si fata de celelalte persoane private de libertate". Mama ei de treaba, tara de rahat si sistem idiot! Respectul fata de victima unde e??
Domnilor judecatori, prin deciziile voastre idioate, nu aratati decat ca sunteti de acord cu astfel de fapte! Cum naiba sa mai va aratam respect?! SA VA FIE RUSINE!
Renuntati la eliberarea brutelor pe diverse motive! In alte tari pedepsele se cumuleaza, nu se alege una din ele. Mi-e sila de tara asta! Inca o data, rusine!
2.   SISTEM NENOROCIT trimis de
(15 iun 2010, 12:23:07
Ce asteapta acesti oameni ai legii ? Asteapta sa mai violeze sau sa mai omoare cateva femei ? Ce daca-i nebun....sa-i caute un loc undeva cu nebunii.
3.   Fara cuvinte trimis de
(15 iun 2010, 12:43:48
Ar trebui ca un astfel de idivid, cand este eliberat pt buna purtare, sa violeze nevasta sau fata vreunui judecator. Apoi sa vezi ca nu mai sunt indulgenti....
4.   Locul lui nu e la nebuni trimis de
(15 iun 2010, 12:53:39
Problema e ca locul acestui individ nu e la nebuni pentru ca acolo ar avea parte de un tratament bun pe care nu il merita pentru ce le-a facut acestor femei.Locul lui e in pentintenciarul Jilava tinut in carcera multi ani de acu inainte....si daca se poate sa fie castrat e super..........
5.   Si daca nu este el trimis de
(15 iun 2010, 13:06:57
Se face prea mult tamtam , prea bate la ochi si e prea fortat. Sa faci din tantar armasar si dintr-o musca sa faci dezosat sexual. Dar nah gramada cere varf. Nare cum, ptiu dracie, dar daca "monstrul" a fost inventat de statul monstru. Da nare cum, organele ne apara nu umbla cu deastea sa dea toata vina si ura oamenilor pe acest musca.
6.   Pedeapsa cu moartea!!!! trimis de
(15 iun 2010, 14:42:21
un asa specimen trebuie ucis, nu pastrat pe banii contribuabililor in puscarie si apoi eliberat. unde e pedeapsa aia cu moartea? era foarte buna pentru astfel de cazuri. nu inteleg prea bine unde bate LAGRAMADA. adica vrei sa spui ca s-au apucat politistii de violat si ucis si apoi gasesc cate un biet om caruia sa ii puna in carca faptele lor? cred ca ar trebui sa faci o vizita la "spitalul de glumeti"..... auzi cumva si voci? ai senzatia ca esti urmarit? si apoi se spune dezaxasat nu dezosat ca nu cred ca a stat cineva sa scoata oasele din nebunul asta desi ar merita-o.
7.   Pentru LAGRAMADA trimis de
(15 iun 2010, 20:29:29
as vrea sa vada dacati violeaza mama sau sora sau o alta persoana apropiata daca mai afirmi cele zise de dine.Eu sunt un bun orieten al fetei de 17 ani care a fost violata in 2005 si pot sa comfirm ca inca are sechele si este tot timpul trista
7.1  RE: Pentru LAGRAMADA trimis de
(16 iun 2010, 01:48:22
Prosti LAGRAMADA sunt destui, de aia merge tara asta cum merge.
8.   Pentru LAGRAMADA trimis de
(16 iun 2010, 07:56:09
Dupa cum scri si te exprimi cred ca ti-ai ales foarte bine numele, esti ,,gramada"
Daca ai tupeul sa iei apararea acestui monstru, cred ca ori esti ruda cu el, ori esti si tu ,,dezoxat", ori te dai mare ca ai si tu calculator. Tempereaza-te si nu mai scrie toate tampeniile, iti pui singur firma.
9.   Legi de toata rusinea trimis de
(16 iun 2010, 20:39:11
Cum dom'le sa ii dai cativa ani de inchisoare dupa ce a violat si a batut o fata intr-un asemenea hal incat mai avea putin si murea? Autoritatile astea gandesc cu fundul..Acuma ii dau iarasi cativa ani de inchisoare ..va iesi din inchisoare si va continua sa omoare sa violeze femei..Pentru ca va este frica sa introduceti pedeapsa cu moartea asa cum ar trebui..Sa vedeti atunci cum se mai cumintesc talharii astia..O sa ajungem sa fim omorati in propria casa..si aceste fiinte vor prelua controlul..atunci o sa vedeti voi..Mari judecatori si avocati..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei