Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căldură la iarnă

Termica Suceava se pregăteşte de achiziţionarea a 130.000 de tone de cărbune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de termoficare a municipiului Suceava se pregăteşte deja pentru iarna care vine, prin demararea procedurilor de licitaţie pentru cărbunele necesar furnizării căldurii. Astfel, în urma discuţiilor purtate ieri după-amiază între primarul Sucevei, Ion Lungu, şi directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, a fost luată decizia de a fi pregătită licitaţia de achiziţionare a 130.000 de tone de huilă, acesta fiind necesarul pentru furnizarea căldurii pe durata întregului sezon rece 2010 – 2011.

“Experienţa anilor trecuţi ne-a demonstrat că la achiziţiile de cărbune făcute în vară putem obţine un preţ mult mai bun decât în alte perioade ale anului. Dovadă e faptul că Suceava a cumpărat anul trecut cărbune la cel mai mic preţ din ţară”, a precizat directorul Termica, Constantin Plăcintă.

În prezent, în depozitele societăţii de termoficare au mai rămas 15.000 de tone de cărbune din iarna trecută, încât noile achiziţii vor fi făcute şi în funcţie de strategia de privatizare a societăţii, care se va contura în vară.

“Există două variante – fie cumpărăm întreaga cantitate, ceea ce ne va costa peste 500 de miliarde de lei vechi, fie cumpărăm doar o parte din combustibilul necesar, urmând ca investitorul privat să asigure restul de combustibil pentru a asigura funcţionarea centralei pe cărbune. Vom şti cel mai bine acest lucru în lunile ce urmează, când vom vedea cât de interesaţi sunt investitorii de Termica. Dacă investitorii vor dori să se implice efectiv în producţie de anul acesta sau de la începutul anului 2011, atunci lor le va reveni sarcina de a asigura şi combustibilul necesar. Noi trebuie să pregătim licitaţia pentru cărbune, pentru a fi siguri că, indiferent de ce se întâmplă, vom putea furniza la iarnă căldură întregului municipiu”, a declarat directorul societăţii de termoficare.

Licitaţia pentru achiziţionarea cărbunelui necesar Sucevei în iarna 2010 – 2011 va putea fi ţinută cel mai devreme la începutul lunii august, conform termenelor legale de organizare a unei licitaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica Suceava se pregăteşte de achiziţionarea a 130.000 de tone de cărbune.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica Suceava se pregăteşte de achiziţionarea a 130.000 de tone de cărbune5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iarba alifantului unde e? trimis de
(18 mai 2010, 13:45:33
Stimabililor,unde sunt variantele de rezerva?Sunt superbe,dar lipsesc cu desavarsire,exact ca si alternativele la strazile principale inchise sau blocate partial prin toata comuna noastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei