Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mediu

Primăria Suceava, obligată să colecteze selectiv 15% din totalul deşeurilor produse în municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gunoiul produs în municipiul Suceava dă noi bătăi de cap autorităţilor locale, care până la 1 iulie trebuie să găsească o modalitate prin care să separe aproape toate deşeurile reciclabile de cele nereciclabile, înainte de a le transporta la groapa de gunoi. Obligativitatea colectării selective a minim 15% din totalul deşeurilor produse într-o localitate, care este prevăzută într-un act normativ întocmit de Ministerul Mediului, vine ca o povară în plus faţă de prevederile actuale, care impun Sucevei transportarea deşeurilor la groapa de gunoi de la Fălticeni, iar de la 15 iulie, la Botoşani, cea mai apropiată groapă de gunoi care nu este încă închisă.

“Zilele acestea discutăm această problemă la Consiliul Judeţean, pentru a fi făcute mai repede demersurile de deschidere a primei celule a gropii de gunoi ecologice de la Moara. Cheltuielile noastre cu colectarea gunoiului au crescut, şi aşa, mult, de când trebuie să plătim şi transportul la Fălticeni, iar de la 15 iulie vom plăti pentru a-l duce la groapa de gunoi de la Botoşani, adică mai departe. Colectarea selectivă a deşeurilor menajere înainte de transportarea lor la groapa de gunoi va spori cheltuielile suplimentare pe care le avem deja”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care spune că realizarea noii gropi ecologice e una dintre cele mai urgente probleme ale judeţului.

 

45.000 lei, costuri suplimentare lunare dacă gunoiul din Suceava nu e colectat selectiv

Referitor la noile modificări legislative, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale este ca din cantităţile totale de deşeuri municipale şi asimilabile colectate, cel mult 85% să fie supuse operaţiilor de eliminare finală, iar cel puţin 15% din deşeurile colectate să fie încredinţate spre reciclare.
Autorităţile care nu îndeplinesc acest obiectiv anual vor plăti suma de 100 lei/tonă, pentru diferenţa dintre obiectivul anual de diminuare şi obiectivul efectiv realizat.

Lunar, din municipiul Suceava sunt colectate aproximativ 600 de camioane de gunoi, de câte cinci tone fiecare, adică minim 3000 de tone de gunoi menajer.

Dacă din această cantitate nu ar fi deloc colectate selectiv materialele reciclabile, lunar, o taxă de 45.000 de lei ar trebui să fie plătită către Ministerul Mediului, începând cu 1 iulie, ceea ce ar afecta puternic bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, obligată să colecteze selectiv 15% din totalul deşeurilor produse în municipiu.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava, obligată să colecteze selectiv 15% din totalul deşeurilor produse în municipiu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa de salubritate trimis de
(18 mai 2010, 16:21:40
Acest nene (tovaras)primar ne vorbeste de urgentarea construirii gropii ecologice de prin 2005 ,atunci cand a blocat un proiect de parteneriat public-privat initiat de Marza.In 28 iulie 2006 Lungu ne anunta victorios de faptul ca sunem prioritari alaturi de alte 4 judete la finantare europeana pentru construirea gropii ecologice.De atunci numai abureala,Prigoana a plimbat gunoiul la Falticeni ,fiu-su si-a luat Lamborghini,altii din Suceava Passat,intre timp a venit si criza...Hai sa ducem gunoiul la Botosani,castigam mai bine...Acesti oameni ne reprezinta pe mine,pe tine,oameni care n-au nici o treaba cu orasul Suceava.Cine-si asuma acest esec?Cine-si va da demisia?Nimeni...doar suntem in Romania neseriosilor,nesimtitilor,mane plecat in Canada sau in alte lumi mai bune

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei