Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 6 – 12 mai

Joi, 6 mai

Integrala Johann Sebastian Bach - 260 şi Anul Frederic Chopin - 200

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Iaşi, Forumul Regional al Germanilor din Bucovina, Uniunea Polonezilor din România şi Comunitatea Evreilor din Suceava organizează astăzi, la ora 18:00, în Sala de Arte „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, Integrala Johann Sebastian Bach - 260 şi Anul Frederic Chopin - 200.

În program:

1. J.S. Bach - Concerto for Two Violins in D Minor (BWV 1043); La vioară:Itzhak Perlmanşi Isaac Stern.

2. Angela Furtună şi Corina Derla - sub genericul „Anul Paul Celan:

Identitate feminină în opera lui Paul Celan. Sulamith şi Margarete

Lecturi publice în germană, yddish, engleză, franceză şi română din Paul Celan, Andrei Oişteanu, Andrei Corbea, John Felstiner, Petre Solomon, Alexis Nouss.

3. J.S. Bach - Violin Sonata No. 1 in G minor (BWV 1001); La vioară: Shlomo Mintz.

4. Chopin - Mazurka No. 13, Op. 17, No. 4 (Le petit hébreu); La pian: Arthur Rubinstein (1938).

 

Expoziţia de fotografie „Around the clock”, Shopping City Suceava   

Clubul Artelor Vizuale găzduieşte, în perioada 5 – 18 mai, Expoziţia de fotografie documentară de eveniment „Around the clock”. Imaginile prezentate, realizate de Alina Gavriloaie şi Dan Samson, documentează emoţia umană din timpul unor evenimente precum nunţi şi botezuri, dincolo de momentele oficiale şi oferă un exemplu de împletire a două genuri mari de fotografie de eveniment: genul portretistic şi cel fotojurnalistic.

 

Expoziţie de caricatură

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava se deschide astăzi, la ora 16:00, expoziţia de caricatură cu genericul „Lanţul slăbiciunilor umane”, a graficienei Paula Şalar.

Invitat la manifestare: Cristian Topan, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Caricatură şi al Uniunii Caricaturiştilor din România.

 

Caravana Fashiontv din Iulius Mall, la Quartz Café

“Eşti frumoasă? Fii deşteaptă! Fashiontv îţi dă o şansă!” Domnişoarele frumoase care au dimensiuni de manechine sunt aşteptate astăzi la Caravana Fashiontv din Iulius Mall, la Quartz Café. La ora 13:00, începe casting-ul pentru impresionantul eveniment de modă şi frumuseţe de a doua zi seara, pe 7 mai.

Miss Fashiontv Suceava, momente artistice ale unor solişti ai momentului, prezentări de modă semnate de designeri naţionali şi internaţionali consacraţi şi multe surprize plăcute pentru publicul bucovinean au fost concepute de postul de televiziune care transmite evenimentele importante de modă şi ultimele tendinţe în 200 de ţări de pe 5 continente.  

 

Circul Safari

În fiecare seară, de la ora 18:00, iar sâmbătă şi duminica de la orele 15:00 şi 18:00, Circul Safari oferă reprezentaţii în parcarea Iulius Mall Suceava. Jack Sparrow şi Piraţii din Caraibe, clovni poznaşi şi amuzant costumaţi, dar şi jongleri şi acrobaţi vor intra în manej alături de animale exotice care cântăresc de la 5 game până la 5 tone.

Elefanţi, un hipopotam, tigri, cămile, bizoni americani, bivoli, lame, ponei, crocodili, anaconde şi pitoni gigantici, o iguană şi tarantule vor fi, rând pe rând, expuse publicului în senzaţionale numere de dresură sau în ceea ce se numeşte Treapta Groazei. Luni, 10 mai, la ora 18:00, Circul Safari oferă ultimul spectacol, după care îşi va continua turneul prin ţară.

 

A.S.U.S. Summer Call

Program special dedicat studenţilor, la Club Babylon, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei. Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco & Mc Dany, ambii rezidenţi Club Babylon Suceava.

 

„Cântec pentru prieteni”, cu trupa Compact, la Casa de Cultură

Începând cu ora 19:00, Casa de Cultură Suceava vă invită la un concert, intitulat „Cântec pentru prieteni”, cu trupa Compact. În deschiderea spectacolului, sucevenii vor asculta muzică folk, în interpretarea lui Adrian Sărmăşan. Biletele costă 40 de lei (30 de lei – elevi, studenţi, pensionari) şi se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

 

 

Vineri, 7 mai

Lecturi publice susţinute de scriitori

Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi vineri, 7 mai a.c., începând cu ora 13:00, gazda unei manifestări de lecturi publice susţinute de membrii Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău.

Evenimentul se va bucura de prezenţa scriitorului Calistrat Costin, preşedintele acestei filiale, precum şi a scriitorilor suceveni Viorica Petrovici, Carmen Veronica Steiciuc, Ion Cozmei, Liviu Popescu, Constantin Severin, Nicolae Cârlan şi Constantin Blănariu.

 

“Fascinaţia culorilor”

La Muzeul de Istorie Suceava, din cadrul Complexului Muzeal Bucovina,

se deschide, la ora 16:30, expoziţia de pictură intitulată “Fascinaţia culorilor”, a artistului plastic sucevean Iulian Dziubinski.

Sunt etalate 40 de tablouri în ulei pe pânză (natură statică, peisaj).

Autorul lucrărilor le propune participanţilor la vernisaj discuţii libere.

Expoziţia va fi deschisă în intervalul 7 - 22 mai a.c.

 

Târgul de Obiecte Handmade

Artizanii expun, la Iulius Mall, spre vânzare, podoabe, accesorii şi decoraţiuni unicate. Târgul de Obiecte Handmade, care reuneşte artişti plastici din Moldova, are deja tradiţie în Iulius Mall Suceava.

 

Muntele te aşteaptă!”

Până pe 9 mai, inclusiv, “Muntele te aşteaptă!”. La Iulius Mall Suceava se câştigă sute de premii instant, iar cel mai râvnit cadou al fiecărei zile este weekendul all inclusive petrecut în doi la Popasul Domnesc din Voroneţ. Primii 200 de clienţi care prezintă zilnic bonuri cumulate de 100 lei din magazinele Iulius Mall primesc un talon răzuibil cu câştig garantat: produse cosmetice Avon, sticle Nestea de 1,5 l sau sejurul lângă monumentul UNESCO: mănăstirea Voroneţ. Grăbeşte-te să prinzi măcar unul din cele peste 3.400 de premii oferite de Iulius Mall!

 

Matteo, la Babylon

Şi în această săptămână, continuă seria petrecerilor la Babylon alături de invitaţi din showbiz-ul românesc, vineri, 7 mai, urmând a petrece alături de Matteo. De-a lungul carierei, Matteo a cântat cu Loredana, Delia, Cream, Wassabi, Anda Adam, Alex , DJ Rynno & Silvia. Mai mult, el a fost “supporting voice as MC“ pentru Taraful din Clejani. Printre cele mai celebre piese ale lui se numără “Listen Up” sau “Dacă dragostea dispare”.
Cariera solo şi-a început-o după ce a relansat remake-ul “I like to move it“ şi "Beja Mi Nina", iar anul trecut superhitul “Lova Man”, cu sprijinul Laurei, ex-Wassabi, în cadrul proiectului "Doctor Hit”. Ultimul său hit poartă denumirea de Mysterious Girlşi a fost lansat la începutul acestui an.

 

 

Sâmbătă, 8 mai

Atelierul de Creaţie pentru Copii

Atelierul de Creaţie pentru Copiiîi aşteaptă pe cei mici, la Iulius Mall, cu idei, artă şi culori. Palatul Copiilor îi implică pe prichindeii talentaţi în activităţi creative, care îi ajută să socializeze şi să îşi facă noi amici de joacă. De la ora 17, Librăria Cărtureşti şi-a făcut obiceiul de a găzdui în fiecare sâmbătă copii cu harul povestirii. Aşadar, dacă “Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”, locul unde adulţii servesc un meniu complet de copilărie savuroasă.

 

Campionatul Judeţean de Table

La Iulius Mall Suceava continuă Campionatul Judeţean de Table. Clubul Sportiv “Nord Arena”, în colaborare cu Iulius Mall şi Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava, au… aruncat zarurile pentru a descoperi cei mai norocoşi şi buni strategi la table, competiţie cu premii de sute de lei, care se încheie pe 15 iulie. Înscrierile se fac în fiecare marţi şi joi de la ora 16:00, iar o oră mai târziu competitorii îşi vor încerca norocul.

 

Club Life by Dj Cioco!

Raiul coboară pe pământ în cadrul programului Club Life by Dj Cioco şi Mc Dany, la Club Babylon. Show incendiar cu cele mai sexy animatoare!

 

Festivalul de Teatru pentru Tineret, ediţia a II-a, la City Gallery 

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 13:00, la Shopping City Suceava, Compania Teatrală Bucovina, împreună cu gazda evenimentului, Shopping City, organizează Festivalul de Teatru pentru Tineret, ediţia a II-a.

 

 

Duminică, 9 mai

Teatrul “Puppet”

De la ora 12:00, la Iulius Mall, Teatrul “Puppet” invită micuţii să descopere lumea fascinantă a basmelor şi poveştilor populare.

 

 

Miercuri, 12 mai

„Scaiul”, pe scena Casei de Cultură

Miercuri, 12 mai, de la ora 19:00, şi joi, 13 mai, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanţa prezintă pe scena suceveană piesa de teatru „Scaiul”, de Georges Feydeau. Regia artistică, traducerea şi adaptarea - Ioan Lucian.

Biletele costă 40 lei (20 lei - elevi, studenţi, pensionari) şi se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a  Sindicatelor Suceava (intrare B- etaj I) , tel 0230 523718 ; 0330 401807.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei