Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Paşte

Daruri pentru bătrânii de la Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII Plopeni s-au mobilizat şi, în Săptămâna Patimilor, au strâns daruri, pe care le-au oferit, în Vinerea Mare,  bătrânilor aflaţi în Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Pachetele oferite din inimi calde de copii au constat în produse alimentare (ulei, zahăr, orez, paste făinoase, făină, cozonaci, dulciuri, sucuri, ceaiuri, fructe, zacuscă, dulceaţă), prosoape, papuci de casă, articole de vestimentaţie şi produse cosmetice şi de îngrijire.

Bătrânii i-au întâmpinat cu lacrimi în ochi şi cu mulţumiri, lipsa celor dragi şi singurătatea lor cutremurătoare fiind dureroase. Impresionaţi de drama celor care trăiesc uitaţi de cei pe care odată i-au crescut şi îngrijit, copiii de la Şcoala Plopeni au stat de vorbă cu bătrânii, ascultându-le cu emoţie şi tristeţe poveştile de viaţă.

Cu mare căldură sufletească şi recunoştinţă, elevii au fost întâmpinaţi de măicuţele şi preoţii care au grijă de cei aflaţi în aşezământ, credinţa fiind esenţa şi motorul vieţii acelora aflaţi în suferinţă.

„Din discuţiile purtate cu măicuţele din aşezământ, elevii au înţeles că este necesar şi înălţător să-i ajuţi pe cei aflaţi în necaz, de aceea câţiva copii cu iniţiativă au promis că vor merge ca voluntari la acest azil pentru a le da o mână de ajutor măicuţelor la îngrijirea persoanelor imobilizate la pat, la pregătirea mesei şi la alte treburi gospodăreşti”, a declarat profesorul Mihai Greciuc.

 

Program artistic, pentru bătrâni

După ce au trecut prin fiecare cameră din aşezământ, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni le-au oferit tuturor un frumos program artistic potrivit momentului, Vinerea Patimilor şi Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, care a cuprins poezii, cântece religioase şi Prohodul Domnului. Împreună cu preoţii care păstoresc credincioşii din acest cămin, au cântat rugăciunile „Tatăl Nostru” şi „Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu”. Ionuţ Paiu, din clasa a VII-a B, coordonat de profesorul Mihai Greciuc, i-a încântat pe bătrânii singuri cu melodiile „Biserica Iubirii” şi „Suflete dragi”. Momentele artistice şi religioase au fost extrem de emoţionante şi înălţătoare, iar elevii, împreună cu toate cadrele didactice coordonatoare ale acţiunii, au fost apreciaţi şi răsplătiţi cu iconiţe şi acatiste.

Cadrele didactice care au iniţiat şi coordonat activităţile desfăşurate în preajma sărbătorilor Pascale au fost director prof. Nicoleta Zettel, profesorii Mariana Buiciuc, Valentina Tablan, Mihai Greciuc, institutorii Onuţa-Lăcrămioara Mihai şi Florin Cheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri pentru bătrânii de la Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daruri pentru bătrânii de la Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei