Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unic

Rădăuţenii au intrat în Săptămâna Mare fără căldură şi fără apă caldă în apartamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fără căldură şi fără apă caldă în apartamente, astfel au stat ieri rădăuţenii care locuiesc în apartamentele racordate la reţeaua de utilităţi a municipiului. Deşi Ilie Ursulean, directorul tehnic de la firma Nord Gaz, furnizorul de gaz pentru Centrala Termică a municipiului, anunţa vineri seară că mai marii firmei au decis să întrerupă gazul încă de sâmbătă, de la orele 12.00., totuşi apa caldă şi căldura nu a fost oprite decât duminică dimineaţă, la orele 09.00. după ce directorul de la Servicii Comunale a insistat pe lângă patronul firmei Nord Gaz pentru amânarea acestei decizii.

Cu toate acestea, situaţia creată a adus multe nemulţumiri în rândul proprietarilor de apartamente care, în anumite zone din municipiu, au fost în pragul unei acţiuni spontane de protest.

„Sunt nişte nesimţiţi, acum, în pragul sărbătorilor, să ne lase fără apă caldă în apartamente şi fără căldură. Ce vină am eu, care îmi plătesc tot timpul întreţinerea, dacă nu se înţelege primarul cu cei de la IGO (n.r. Servicii Comunale SA), ce treabă am eu cu ei? M-am cam săturat de figurile pe care le fac ăştia care nu mai pot de bine şi îşi bat joc de noi, de prostimea care atunci când ia salariul de mizerie prima oară merge la plătit întreţinerea! Să le fie ruşine!”, striga cu înverşunare un bărbat, Constantin P., în faţa unei scări de bloc de pe strada Mihai Viteazul.

La fel de nemulţumită era şi o bătrânică din cartierul Eudoxiu Hurmuzachi: „Ce mă fac eu, pentru că nu am terminat curăţenia de Paşte…Ăştia tocmai acum şi-au găsit să oprească apa şi căldura. La Rădăuţi e frig şi trebuie căldură până în mai, nu ştiu cum o să mă descurc. Am vrut să spăl mâine (n.r. astăzi), dar cu ce să spăl dacă au oprit apa caldă? Mă uit la televizor şi ascult la radio ce se întâmplă prin Rădăuţi şi mă minunez. Să-i ia naiba!”, a încheiat cu lacrimi în ochi Zamfira I.

 

Impas

Ieri după-amiază am luat legătura cu directorul de la SC Servicii Comunale SA, Nistor Tătar, care a declarat că l-a înştiinţat pe prefectul de Suceava despre situaţia de la Rădăuţi. Mai mult, Tătar a declarat că în cursul zilei de sâmbătă a pus la punct un angajament de plată cu cei de la Nord Gaz, însă primarul municipiului, Aurel Olărean, a refuzat să semneze acest document. Toate acestea vin după ce, la finele săptămânii trecute, consilierii locali rădăuţeni, reuniţi în şedinţă extraordinară, au avizat pozitiv, prin vot secret, un proiect care prevede „asigurarea efectuării plăţii către SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a sumei de 1.000.000 de lei până la data de 31.03. 2010 din facturile restante în valoare de 5.117.792, 75 de lei în vederea achitării de către SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a debitelor restante către SC Nord Gaz SRL, pentru a evita întreruperea furnizării gazului metan la centrala termică a municipiului Rădăuţi”, proiect care nu a fost agreat de primarul Olărean.

În aceste condiţii, mai mult ca sigur locuitorii municipiului Rădăuţi vor avea o Săptămână Mare unică, adică aşa cum numai la Rădăuţi se poate întâmpla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii au intrat în Săptămâna Mare fără căldură şi fără apă caldă în apartamente.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Rădăuţenii au intrat în Săptămâna Mare fără căldură şi fără apă caldă în apartamente4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(30 mar 2010, 06:25:15
bai cretinule... ce fel de primar esti??? temperatura exterioara a fost negativa asta noapte. copii nostri fac frig in casa, sunt 17 grade. e Saptamana Mare si nu avem deloc apa calda, am iesit aseara in jur de ora 20.00 sa fac niste cumparaturi si am crezut ca sunt intr-o padure asa bezna era afara. iluminat public NU, apa calda NU, caldura NU, am inteles ca nu mai e mult si ne dati si apa rece in regim de avarie. felicitari domnule primar, se vede ca-ti pasa de oameni! nesimtit si indolent!
2.   Ne sufoca mafia fostei administratii PSD trimis de
(30 mar 2010, 09:57:04
Servicii Comunale este un instrument al fostei administratii PSD, condusa in continuare de oameni ai PSD-ului capabili de orice in lupta lor oarba impotriva lui Olarean. Nai, radautenii, suntem sacrificati pentru teluri politice de genul recastigarii administratiei locale de frunza & co. Nu va fi liniste si nu va fi bine atata timp cat PSD-ul conduce aceasta firma, inclusiv prin actuali consilieri locali. Felicitari lui Olarean ca nu ingenuncheaza in fata acestor monstri fara scrupule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei