Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mar 2010 - Anul XV, nr. 50 (4341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soloneţul Nou

Minorii rămaşi orfani după sinuciderea mamei, crescuţi de bunici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru din cei cinci copii minori din Soloneţul Nou, cu vârste cuprinse între doi şi 11 ani, rămaşi orfani după sinuciderea mamei, vor rămâne în îngrijirea bunicilor paterni. Celălalt copil se află de mai mult timp în îngrijirea unei rude din partea tatălui, care locuieşte în alt judeţ.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-a autosesizat ieri, după apariţia articolului „Şi-a găsit cei cinci copii singuri în casă şi nevasta spânzurată în şură”, publicat în „Monitorul de Suceava”, şi a cerut Primăriei din Cacica efectuarea unei anchete sociale la domiciliul familiei din Soloneţul Nou. Din datele furnizate de asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cacica, rezultă că mama care a recurs la gestul necugetat, lăsând orfani cinci copii minori, a fost de mai multe ori internată într-un spital de psihiatrie, ca urmare a unor probleme de sănătate.

 

Vor să păstreze copiii în familie

„Această familie nu s-a aflat în atenţia autorităţilor locale ca fiind un caz social. Atât tatăl, cât şi rudele doresc menţinerea copiilor în familie. Bunicii paterni, cu domiciliul în aceeaşi localitate, şi-au exprimat dorinţa să-l sprijine pe tată în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti şi să se implice în mod direct în procesul de creştere şi educare a nepoţilor”, ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava.

Cazul va rămâne în atenţia Primăriei comunei Cacica şi a Protecţiei Copilului Suceava, iar în situaţia în care vreun minor va necesita consiliere psihologică pentru a depăşi perioada dificilă apărută în urma decesului mamei, familia va fi îndrumată să se adreseze în acest sens instituţiei de protecţie a copilului, pentru a beneficia de sprijin de specialitate.  

 

Gest necugetat

Mama celor cinci minori, în vârstă de 30 de ani, şi-a pus capăt zilelor vineri seară. Macabra descoperire a fost făcută chiar de soţul femeii, care şi-a găsit cei cinci copii minori singuri în casă şi pe nevastă atârnată în ştreang, în şura din gospodărie. Poliţiştii au fost anunţaţi despre caz în jurul orei 20:30, la puţin timp după ce soţul, care fusese la muncă, a ajuns acasă. Din cercetările oamenilor legii şi concluziile medico-legale rezultă că femeia era deja moartă de câteva ore atunci când a fost găsită de soţ, ea ieşind din casă la puţin timp după prânz, fără a se mai întoarce la copii. Soţul femeii a declarat, la audieri, că nu a crezut că soţia ar putea să recurgă la un asemenea gest, mai ales că avea de crescut cinci copii, cel mai mic având doar doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorii rămaşi orfani după sinuciderea mamei, crescuţi de bunici.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minorii rămaşi orfani după sinuciderea mamei, crescuţi de bunici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei