Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi conexe

Procesomanul Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi, pare să fi făcut o adevărată pasiune pentru procese. Zeci de dosare iniţiate direct de Olărean sau de Primăria Rădăuţi, prin primarul ales, se află pe rolul instanţelor de judecată, cele mai multe vizând suspendarea sau anularea unor acte administrative.

Numai pe rolul Curţii de Apel au ajuns în recurs, în ultima vreme, 11 dosare care-l au ca iniţiator pe primarul Aurel Olărean. La acestea trebuie adăugate alte 19 acţiuni aflate în apel sau recurs, care au fost deschise de Primăria Rădăuţi, prin primarul actual.
Nu trebuie neglijate nici dosarele aflate la secţiile Tribunalului Suceava, fără a mai pune la socoteală şi Hotărârile de Consiliu Local pentru care primarul din Rădăuţi s-a adresat prefectului cu solicitarea de a le revoca.
Se poate creiona cu uşurinţă un tablou general al situaţiei de la Rădăuţi, oraşul unde totul se contestă, iar bunul mers al activităţii este blocat de aceste acţiuni în instanţă.
În general, dosarele se judecă în luni sau chiar ani, ceea ce face ca multe decizii să nu poată fi puse în aplicare.
Avalanşa de dosare i-a uimit până şi pe judecătorii suceveni, care spun că nici o altă primărie din judeţ nu are atât de multe procese precum cea de la Rădăuţi.

 

Olărean cere strămutarea din cauza „vrăjmăşiilor locale”

Din multitudinea proceselor aflate pe rolul instanţelor, o „cotă” însemnată este atribuită războiului dintre primarul Aurel Olărean şi directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Nistor Tătar.
Un caz aparte se înregistrează în dosarul în care Primăria Rădăuţi, prin primar, a fost acţionată în judecată pentru plata a 266.243 de lei, sumă reprezentând o serie de plăţi din activitatea serviciului de ecarisaj şi gestionare a câinilor fără stăpân. Nemulţumit de mersul procesului, primarul Aurel Olărean a decis să ceară strămutarea dosarului la o altă instanţă din ţară.
Iată cum sună motivarea: „Întrucât Mihai Frunză a fost patru mandate Primar şi este de orientare politică PSD şi are controlul SC SERVICII COMUNALE SA reprezentat prin Nistor Tătar - Director General şi deţine majoritate de voturi în Consiliul Local şi există influenţă politică asupra instanţelor judecătoreşti de la Curtea de Apel Suceava, considerăm că sunt date motive temeinice care să justifice strămutarea judecăţii cauzei la o altă instanţă egală în grad”.
O altă motivare este aceea că reprezentanta în instanţă a celor de la Servicii Comunale este o anume Cosînzeana Pîrghie, care are rude la instanţele de judecată, mai exact un avocat şi un judecător din Rădăuţi.
Concluzia este că „faţă de calitatea intimatei, a vrăjmăşiilor locale, nu există garanţiile unei judecăţi obiective pe teritoriul judeţului Suceava”, iar toate acestea nu pot fi reglementate decât prin strămutarea dosarului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesomanul Olărean.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesomanul Olărean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare om , mare caracter trimis de
(15 feb 2010, 20:08:13
Mare e Gradina Lu Dumnezeu Si Mereu isi Muta Gardul ---asa a facut si Preafericitul Primar - a mutat la stalpi si gard de a intrat in gradina primarilor vestiti.Mai bine investiti ca de .......bani lui nu-s in colturi. Dar vine si vremea plati de apoi nu ramai numa cu cea de din ' nainte. Suces!
2.   Pacat trimis de
(15 feb 2010, 21:16:33
Personal consider ca radautenii au exact ceea ce au votat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei