Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2010 - Anul XV, nr. 36 (4327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Încă pe piaţă

„Magazinele de vise” din Suceava îşi lichidează stocurile prin comenzi la telefon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magazinele care comercializează plante şi substanţe cu efect halucinogen nu s-au închis, ci doar şi-au schimbat modul prin care îşi vând marfa către clienţi. Situaţia este valabilă în cazul a cel puţin două dintre unităţile din municipiul Suceava. După ce au tras obloanele, cei care se ocupă de această afacere au afişat numere de telefon la care clienţii pot face comenzi.

 

La aproximativ 24 de ore după ce în toată presa din ţară s-a comunicat că Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care 36 de substanţe şi plante cu efect halucinogen au fost scoase în afara legii, pe geamurile magazinelor din municipiul Suceava care vindeau astfel de produse au apărut numerele de telefon la care clienţii pot face comenzi. Situaţia este valabilă atât în cazul magazinului situat lângă staţia de la Bancă, cât şi al celui de la Policlinică, ambele deschise recent.

 

Îşi dau produsele la ofertă ca să scape de ele

De altfel, mai mulţi tineri care au fost clienţi ai acestor magazine ne-au spus că de ceva vreme toţi administratorii magazinelor au început să-şi vândă pliculeţele de prafuri şi ierburi la ofertă, oferind reduceri de preţ în cazul celor care achiziţionează cantităţi mai mari. Astfel, cei care sunt dependenţi îşi fac provizii, conştienţi că în curând îşi vor procura cu greu praful sau „iarba” preferată.
În cursul zilei de ieri, reporterii Monitorul de Suceava au sunat la cele două numere de telefon afişate la magazine. La unul dintre acestea a răspuns un tânăr care a susţinut că nu are nici o legătură cu această afacere şi foloseşte numărul de puţină vreme, negând vehement că numărul său de telefon său ar fi afişat la magazinul de la Bancă. La celălalt număr ne-a răspuns un tânăr care s-a dat drept simplu vânzător al magazinului.
„Fac ceea ce îmi spune şeful. A rămas (n.r. - numărul de telefon) pentru cazul în care cineva vrea să cumpere ceva, să mă anunţe ca să nu pierd timpul la magazin”, a precizat acesta, refuzând să-şi decline identitatea.

 

Poliţiştii nu pot încă interveni

Cei care încearcă să scape pe ultima sută de metri de marfa aflată pe stoc (după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă aceştia vor fi obligaţi să distrugă toate produsele interzise, iar dacă vor vinde vreun gram riscă închisoarea) nu fac decât să profite cât mai pot de faptul că activitatea pe care o desfăşoară e încă legală.
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, gata să intervină pentru ca plantele interzise nu se mai consume pe piaţa din judeţ, erau, ieri, încă în aşteptare.
„Nu există încă nici un act oficial prin care să fi fost anunţaţi că Ordonanţa de Urgenţă este în vigoare şi poate fi aplicată. Deocamdată nu putem decât să aşteptăm publicarea ei în Monitorul Oficial”, a precizat inspectorul Tudor Costîn, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava.
Ordonanţa care interzice cele 36 de substanţe pedepseşte cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punere în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea şi inclusiv deţinerea substanţelor etnobotanice, pedepsele fiind de la 3 la 20 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Magazinele de vise” din Suceava îşi lichidează stocurile prin comenzi la telefon.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Magazinele de vise” din Suceava îşi lichidează stocurile prin comenzi la telefon5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce misto trimis de
(13 feb 2010, 14:17:42
Ce misto! E mai simplu decat sa comanzi pizza!rolling on the floor

"Alo, vreau si eu 2kile de fan sa ma trosnesc"hee hee
2.   Reclama mascata trimis de
(14 feb 2010, 19:51:55
BRAVO MONITORULE...Cine e desteptul care a pus poza cu numarul de telefon al magazinului...Acum o sa fiti si voi "complici" la vanzarea de "vise"...Le-ati facut reclama acum mai mare decat cea pe care o aveau inainte iar acum pana si cei mai timizi sau cei care nu au incercat pana acum, o sa cumpere prin comanda la telefon si o sa-i ajutati in felul asta sa-si lichideze stocul...BRAVO INTELIGENTULE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei