Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2010 - Anul XV, nr. 36 (4327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc somează liderii PSD şi PNL pentru trecerea imediată, în acest an, la Parlament unicameral

Duminică, 14 Februarie 2010 (18:27:48)

Liderul PDL, premierul Emil Boc i–a somat pe liderul PSD şi pe cel al PNL să explice public şi clar dacă susţin sau nu reducerea imediată, în acest an, a numărului de parlamentari şi trecerea la un Legislativ unicameral, afirmând că cele două partide tergiversează deliberat începerea dezbaterii.

"Observ că este o tergiversare deliberată din partea PSD şi PNL de a lua o susţinere precisă cu privire la ceea ce au votat românii la referendum. De aceea, cer public preşedintelui PSD şi preşedintelui PNL să menţioneze foarte clar dacă susţin modificările la Constituţie, în sensul celor votate de români, pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300 şi la trecerea la Parlament unicameral imediat, în acest an. Cer o poziţie publică, clară şi transparentă urmată de decizii explicite de la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL de susţinere a comisiei de revizuire a Constituţiei, aşa cum PDL a făcut imediat ce s-a anunţat rezultatul referendumului", a afirmat Boc, într–un interviu acordat, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

El a afirmat că, din nefericire, pentru a putea trece o asemenea propunere este nevoie de două treimi în plenul fiecărei camere a Parlamentului şi a susţinut că dacă PDL ar putea să realizeze singur acest proces, ar face-o imediat, dar că în aceste condiţii este nevoie de sprijinul întregii clase politice.

"De aceea, cer explicit şi public o poziţie clară şi transparentă, nedemagogică, urmată de fapte concrete din parte liderilor celor două formaţiuni, PSD şi PNL. Practic, ar trebui să accepte imediat constituirea comisiei constituţionale care să aibă ca nucleu central al revizuirii Constituţiei ceea ce au votat românii şi să organizăm anul acesta referendum, astfel încât încă de anul acesta să ştim că în 2012 vom avea 300 de parlamentari şi Parlament unicameral. Cu cât se va amâna această decizie spre 2011, spre 2012, o asemenea decizie nu se va lua", a spus şeful Guvernului.

El şi–a argumentat solicitarea prin faptul că experienţa politică a anilor anteriori relevă că amânarea unei decizii până la anii electorali va reduce şansele unor decizii importante de reformare a clasei politice.

"De aceea, cred că trebuie făcut de anul acesta şi comisia constituţională, şi votul din Parlament, şi referendumul, dacă dorim să ne respectăm votul faţă de români, pentru că altfel, în 2012, la alegeri, actuala clasă politică cred că trebuie să fie măturată de pe scenă dacă nu respectă votul dat de români", a conchis Boc.

Interviul cu premierul Emil Boc clarifică şi problemele privind relaţiile cu UDMR şi discuţiile referitoare la regiunile de dezvoltare, descentralizarea, referendumul privind Parlamentul unicameral, alianţe pe plan local între PNL şi PDL, Agenţia Naţională de Integritate, proiecţii privind criza economică, perspectivele salariale în sectorul bugetar, dar şi detalii legate de economiile sale personale.

Interviul este înregistrat audio şi video şi va fi difuzat integral luni de agenţia MEDIAFAX.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc somează liderii PSD şi PNL pentru trecerea imediată, în acest an, la Parlament unicameral.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc somează liderii PSD şi PNL pentru trecerea imediată, în acest an, la Parlament unicameral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(15 feb 2010, 07:34:42
Eu cand aud numele boc instantaneu imi vine in minte trimiterea la origini... ce p..a de profesor de drept este si piticot asta daca vrea parlament unicameral...si asta cand o directiva a U.E. recomanda statelor membre ca pana in 2013 sa aiba parlament bicameral...Doamne de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in tara asta???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei