Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2010 - Anul XV, nr. 36 (4327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Geoană, şantaj sentimental la PSD Suceava pentru susţinerea sa la congres

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, candidat la un nou mandat la conducerea partidului, a venit, ieri, la conferinţa judeţeană a PSD Suceava pentru a le cere votul, la congresul din 20 februarie, colegilor săi de aici.
Deşi până a ajunge Geoană la Suceava, în cadrul conferinţei şi pe holuri destui membri PSD n-au avut cuvinte de laudă la prestaţia sa din ultima parte a campaniei electorale şi nu arătau a fi convinşi că PSD mai are nevoie de actualul preşedinte încă patru ani, discursul pe care acesta l-a susţinut de la tribuna conferinţei judeţene a fost convingător şi a fost aplaudat de întreaga sală.
Geoană a început prin a-şi pune cenuşă în cap pentru că a pierdut alegerile, pentru greşelile din campanie şi a ţinut să le amintească social democraţilor suceveni că le-a fost alături şi i-a susţinut în campaniile electorale din ultimii ani, deşi nu s-au calificat cu cele mai bune rezultate. Mircea Geoană s-a adresat „prietenilor şi colegilor” direct, fără „prea multe mofturi diplomatice”.
„Sunt aici, în judeţul Suceava, aşa cum am fost de multe ori, ultima oară în campania electorală la Fălticeni, aşa ca atunci când voi aţi avut momente dificile în organizaţie. Am fost alături de voi pentru că eu cred că, atunci când este greu, trebuie să fim buni colegi”, a declarat Geoană, care a mai spus că se uită „cu tristeţe” în jurul lui şi constată că „oameni care ţopăiau pe scenă în Kisseleff în momentul exit-poll-urilor” i-au dispărut din preajmă după ce a pierdut alegerile.
El a arătat că nu a pedepsit niciodată organizaţiile care nu au scos un scor bun în alegeri, inclusiv organizaţia Suceava şi că a fost alături de social democraţii suceveni, chiar şi când organizaţiile PSD fruntaşe s-ar fi bucurat ca Suceava să fie menţinută în afara jocurilor.
„Îmi era foarte simplu ca după alegeri să spun: 20 de organizaţii aţi pierdut, plecaţi acasă, iar cei care au câştigat intră în conducerea PSD. Dar niciodată nu am crezut că a da cu barda este un lucru bun şi aici, la Suceava, aţi trecut prin momente grele şi am ştiut să vă înţelegem, am ştiut să vă ajutăm, şi când mulţi spuneau că şansele sunt pierdute am venit aici, cu tot ce am putut, cu sinceritate ca să încerc să vă ajut. Vă cer, la acest congres, să vă gândiţi la acest exemplu şi la această pildă. Eram aplaudat în organizaţiile în care am câştigat dacă eu spuneam <acasă, jumătate de partid>. Nu se procedează aşa, mai avem de construit după 20 februarie”, a afirmat Geoană.

 

Geoană le cere colegilor să nu-şi pună poalele în cap la congres

Geoană a dat ca exemplu judeţele Botoşani şi Neamţ, în care la ultimele alegeri PSD a câştigat.
Geoană a mai spus că acum consideră că în cei patru ani de mandat a tolerat prea mult, că şi-a călcat de multe ori mândria şi a acceptat să i se dea „la picioare” şi să fie susţinut „de unii” prea puţin, „cu pipeta”, cu referire la Adrian Năstase, „care îşi lansa cărţi când Geoană era în campanie electorală”.
Preşedintele PSD a declarat că ultimele sondaje arată că PSD se menţine la peste 30 la sută în preferinţele electoratului şi că nu este o soluţie „a ne întoarce în nostalgia trecutului”. Mircea Geoană a declarat din nou că nu crede posibilă o fracturare a PSD, indiferent cine va câştiga alegerile pentru preşedinţia partidului, deoarece „canibalizarea” nu este o variantă agreată nici de Adrian Năstase, nici de Ion Iliescu, nici de el sau Cristian Diaconescu.
Geoană le-a cerut colegilor săi de partid ca la congres „să nu se facă de băcănie” şi să nu se apuce „să-şi pună poalele în cap”, cu acuzaţii de fraudare. În plus, le-a propus să voteze pentru o modificare a statutului care să aducă în partid, „pe lângă democraţie, mai multă disciplină, să nu mai fie cazuri când un membru de partid în mod repetat, strident şi ostentativ, pe televiziunea naţională, îşi înjură liderul şi colegii”.
„A fost prea puţină disciplină şi, din dorinţa mea de a fi toată lumea mulţumită, s-a creat o impresie de lipsă de autoritate”, a afirmat Mircea Geoană.
 


Mîrza a bătut palma cu Geoană

„Nu am venit să vă spun să mă sprijiniţi la congres, ci să vă gândiţi o secundă care sunt şansele cele mai bune pentru partid. Dacă o să consideraţi că trebuie să fiu în continuare liderul vostru, o voi face cu aceeaşi abnegaţie, voi încerca să corectez lucrurile pe care nu le-am făcut bine şi voi fi mult mai ferm şi mai autoritar, pentru că prea multă blândeţe şi prea multă democraţie uneori strică, dar voi rămâne un om profund ataşat valorilor democraţiei şi dragostei faţă de membrii de partid, faţă de oamenii cu care ne înconjurăm şi pe care îi reprezentăm. Vă asigur de înţelepciunea şi echilibrul meu şi că voi rămâne acelaşi coleg care a fost cu voi când v-a fost vouă greu, şi v-a fost greu, şi este acum şi mai greu. Dar când este greu, soluţia este să ne risipim sau să ne adunăm? Care este formula cea mai bună? Veniţi cu încredere la congres. Este un judeţ şi o organizaţie la care ţin foarte mult, indiferent de alte comentarii. Ţara are nevoie de noi, eu am nevoie de voi şi voi aveţi nevoie de toţi liderii importanţi ai partidului, să strângem rândurile şi să mergem înainte”, a fost finalul discursului lui Geoană la Suceava.
Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, la rândul său, că l-a simţit pe Geoană aproape şi i-a promis votul său: „Eu v-am simţit aproape. La congres am un vot, pe care vi-l dau, domnule preşedinte Geoană”. Dacă Geoană va fi ales preşedinte, PSD Suceava ar putea fi reprezentat printr-o funcţie de vicepreşedinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, şantaj sentimental la PSD Suceava pentru susţinerea sa la congres.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Geoană, şantaj sentimental la PSD Suceava pentru susţinerea sa la congres2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei