Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2010 - Anul XV, nr. 36 (4327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Acţionarii minoritari ai Star Mod Suceava au reluat protestele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii acţionarilor minoritari ai SC Star Mod SA au protestat din nou, în faţa fabricii de textile sucevene, ieri, zi în care aceasta a fost scoasă la vânzare de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava. Câteva zeci dintre foştii angajaţi ai fabricii, care deţin acţiuni la SC Star Mod SA, au afişat pancarte cu mesaje critice la adresa directorului fabricii, Lidia Sfarti, respectiv „Sfarti, dă-ne acţiunile. Ne cerem acţiunile de patru ani”, „Societate pe acţiuni fără Consiliu de Administraţie” sau „Pentru Sfarti nu există dreptul la proprietate”.
Protestul de ieri a fost cel de-al patrulea organizat de acţionarii minoritari ai firmei sucevene, unul dintre aceştia, Elena Crudu, declarând că „Noi vrem ca firma să aibă Adunarea Generală a Acţionarilor, vrem acţiunile noastre şi vrem ca societatea să nu se vândă pe doi lei. Noi ştim că societatea a fost expertizată în iunie 2008 la 11 milioane de euro, iar acum este scoasă la licitaţie cu trei milioane de euro, iar la următoarea licitaţie se va vinde cu mai puţini bani”.
În acelaşi timp, un alt acţionar al SC Star Mod, Doina Lungu, a arătat că deşi este societate pe acţiuni, firma nu are nici în momentul de faţă un Consiliu de Administraţie.
„Noi pierdem banii pe care i-am investit. Suntem revoltaţi de faptul că societatea nu are Consiliu de Administraţie. Nu se poate să existe o societate pe acţiuni, cu 1.600 de acţionari, fără Consiliu de Administraţie. Şi atunci nu este corect ca doamna Sfarti să conducă această societate ca şi cum ar fi firma ei. Este o societate pe acţiuni, noi am pus bani, am muncit aici şi ne vrem acţiunile”, a spus Doina Lungu. Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că acţiunile pe care le au la SC Star Mod SA nu sunt la ei, acuzând-o pe Lidia Sfarti că refuză de mai mulţi ani să le elibereze. Asociaţia Acţionarilor Minoritari ai Star Mod Suceava are peste 400 de membri, majoritatea foşti angajaţi ai fabricii, care deţin peste 15.000 de acţiuni din cele 180.000 de acţiuni ale firmei.

 

Vânzarea Star Mod va fi reluată

La licitaţia organizată ieri de Direcţia Generală a Finanţelor Publice nu s-a prezentat nici o firmă interesată să achiziţioneze fabrica de textile din Suceava. SC Star Mod Sa a fost scoasă la vânzare pentru 9,208 milioane de lei, sumă care va fi diminuată la următoarea licitaţie.
Pentru recuperarea datoriilor pe care firma suceveană le are la bugetul de stat, Finanţele scot la vânzare activele societăţii aflate pe strada Universităţii din Suceava, respectiv o clădire birouri, corp fabrică, depozite şi anexe cu o suprafaţă totală de 1.574,52 metri pătraţi, un teren de 4.132 metri pătraţi situat în intravilanul municipiului Suceava şi o clădire P+2, corp fabrică, cu o suprafaţă de 1.902 metri pătraţi. DGFP Suceava încearcă să vândă şi două microsilozuri cu o suprafaţă totală de 830 de metri pătraţi, precum şi un teren de 7.246 de metri pătraţi, toate acestea fiind în comuna Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţionarii minoritari ai Star Mod Suceava au reluat protestele.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Acţionarii minoritari ai Star Mod Suceava au reluat protestele3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei