Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2010 - Anul XV, nr. 15 (4306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comuna Panaci

Start în utilizarea serviciului de acces gratuit la internet în bibliotecile publice din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca publică din comuna suceveană Panaci se inaugurează mâine, 21 ianuarie a.c., la ora 14:00, noul serviciu de acces gratuit la internet din cadrul Programului „Biblionet”.

 

Bibliotecile publice din judeţul Suceava îşi deschid porţile cu un nou serviciu

Prin Programul „Biblionet”, bibliotecile publice din judeţul Suceava îşi deschid porţile cu un nou serviciu pentru cei care frecventează aceste spaţii culturale.
Începând din data de 25 noiembrie 2009, aproape cinci milioane de cetăţeni pot utiliza serviciile moderne din 235 de biblioteci publice din 12 judeţe, care, prin aplicarea Programului „Biblionet”, asigură acces gratuit la internet. Reţelele wireless din interiorul bibliotecilor permit oricărui utilizator conectarea cu laptop-ul personal pentru accesarea gratuită a internet-ului.
La sfârşitul anului 2009, cele 20 de biblioteci publice din judeţul Suceava incluse în prima etapă a Programului „Biblionet” au primit 92 de calculatoare cu aplicaţiile Microsoft, 20 de imprimante, 20 de scannere, iar 20 de bibliotecari au beneficiat de cursuri de instruire în tehnologia informaţiei şi administrarea bibliotecii.

 

Un efort de schimbare

Procesul de selecţie a demonstrat atât dorinţa bibliotecarilor de a participa la program, cât şi angajamentul administraţiilor publice locale de a sprijini acest efort de schimbare în cadrul comunităţi.
La inaugurarea noului serviciu de la Biblioteca publică din comuna Panaci vor participa oficialităţi locale, reprezentanţi ai Organizaţiei IREX, reprezentanţi ai Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera” Suceava şi bibliotecari de la bibliotecile locale admise în prima rundă a programului Biblionet, inclusiv cei care au urmat cursurile de formare în IT şi administrarea bibliotecii, precum şi personalul din alte biblioteci publice ale judeţului.
Utilizatorii vor putea testa echipamentele cu ajutorul bibliotecarilor prezenţi.

 

64% dintre români nu au folosit încă internetul

Programul „Biblionet” îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la realitatea că 64% dintre români nu au folosit încă internetul.
Deşi, în ultimii douăzeci de ani, multe domenii ale vieţii sociale au progresat, bibliotecile au rămas în urmă şi un număr mare de cetăţeni sunt privaţi de mijloace esenţiale de informare şi dezvoltare personală.
Mai mult de 1600 de biblioteci publice vor primi echipamente moderne pentru accesul gratuit al publicului la informaţie, iar peste 3000 de bibliotecari vor cunoaşte mai bine noile tehnologii pentru a asigura servicii mai bune pentru public.

 

Program finanţat în următorii cinci ani de Fundaţia Bill & Melinda Gates

Programul „Biblionet - lumea în biblioteca mea” are o valoare totală de 26,9 milioane dolari şi este finanţat (pentru următorii cinci ani) de Fundaţia Bill & Melinda Gates.
„Biblionet” este un parteneriat constituit între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti.
Microsoft Corporation donează în cadrul acestui program software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către bibliotecile selectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start în utilizarea serviciului de acces gratuit la internet în bibliotecile publice din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Start în utilizarea serviciului de acces gratuit la internet în bibliotecile publice din judeţul Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei