Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2010 - Anul XV, nr. 15 (4306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Mama criminală:

„Fetiţele mele sunt nişte îngeri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cazul femeii care şi-a omorât ambele fiice şi apoi s-a sinucis scoate la iveală noi elemente şocante, care îngrozesc orice minte normală.
În rândurile pe care le-a lăsat înainte de a se arunca pe fereastră, printre mesaje religioase incoerente, femeia spune că îşi iubeşte soţul, iar copilele sunt nişte îngeri. Îngeri pe care i-a măcelărit însă cu o cruzime demnă de cei mai temuţi asasini din lume.

 

Echipa de anchetatori care a intrat, imediat după descoperirea faptei, în apartamentul în care s-a petrecut crima a găsit, pe masa de la calculator, aproape două pagini scrise de Gabriela Cetin, mama asasină.
Din păcate, rândurile scrise nu au darul de a lămuri ce a împins-o pe femeie să-şi măcelărească cu cuţitul fiicele, Ege, în vârstă de 9 ani, şi Ebru, de 4 ani. O serie de fraze haotice, fără legătură între ele şi concluzia fără echivoc că femeia nu era într-o stare psihică normală când a comis fapta, cam asta se poate desprinde din cele scrise.

 

Mesaje care tind spre fanatism religios

„Eu îmi iubesc soţul, e un om bun”, „Fetiţele mele sunt nişte îngeri”, „Focul s-a stins”, „Voi de ce nu mai credeţi în Dumnezeu” ?, „Trebuie să ne rugăm mai mult la Dumnezeu”, „N-aţi mai veniţi să vedeţi fetiţele de mult”, sunt câteva din frazele scrise de femeie, fără a preciza cine sunt acei „voi” despre care scrie de mai multe ori sau cine sunt cei care nu au venit să-i vadă de multă vreme copilele.
Singura concluzie este că biletul are un pronunţat caracter religios, o dezechilibrare psihică părând să o fi transformat pe femeie într-un asasin care nu a realizat ce face.

 

Fata de 9 ani, măcelărită după o luptă îndelungată

Examinarea medico-legală la care au fost supuse cadavrele celor două fetiţe ieri a scos la iveală aspecte terifiante, greu de exprimat în cuvinte. Ambele fetiţe au zeci de lovituri de cuţit pe suprafaţa corpului, în cazul celei mari moartea survenind lent, după ce din trup i s-a scurs foarte mult sânge.
„În urma efectuării autopsiei, la fetiţa cea mare observăm mult mai multe leziuni, se pare că a fost o luptă îndelungată, cu opoziţie din partea victimei, care s-a evidenţiat prin leziuni multiple la nivelul mâinilor, antebraţelor şi braţelor. La o primă vedere s-au identificat şase plăgi profunde, 12 plăgi superficiale şi cred că în jur de 50 de excoriaţii, leziuni rectilinii multiple, atât la nivelul gâtului cât şi la nivelul umerilor, braţelor, antebraţelor şi mâinilor”, este declaraţia terifiantă a medicului primar legist Romeo Uşurelu, din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, cel care a examinat cadavrul.
Cauza decesului, a precizat el, este exanghinarea, pierdere masivă de sânge.

 

Micuţa de patru ani a murit mai repede, din cauza tăieturilor de la gât

În cazul micuţei în vârstă de 4 ani, Ebru, decesul a survenit mai repede.
„La fata mică, leziunile au fost mai profunde, dar mai puţine, rezistenţa acesteia fiind mult mai mică. Are trei plăgi profunde la nivelul gâtului, din care una a fost un fel de plagă tăiată, înţepată, cu deschiderea laringelui, cu hemoragie internă şi cu aspiraţie de sânge în căile respiratorii superioare, şi implicit inferioare şi la nivelul plămânilor, ceea ce a dus la asfixiere”, a precizat medicul legist, precizând că în afara celor trei tăieturi adânci de la gât, micuţa mai are în jur de 25 de excoriaţii, la gât şi mâni, unele produse în timp ce se apăra de loviturile de cuţit.

 

Au prins lama de cuţit în palmă, apărându-se de loviturile mamei

Înfiorătoare sunt leziunile produse în urma încercării fetelor de a se apăra, care arată cum s-au luptat acestea sub ploaia de lovituri venită de la cea care le-a dat viaţă.
„Fetele erau îmbrăcate sumar, de casă, şi se vede clar opoziţia acestora. Inclusiv au prins lamele de cuţit în mâini, au tăieturi în palme şi o sumedenie pe braţe şi antebraţe. Credem că la loviturile finale agresoarea a fost deasupra lor”, a mai precizat medicul legist.
În ceea ce priveşte cadavrul mamei (femeia a decedat la Spitalul Judeţean Suceava în cursul nopţii de lunii spre marţi, la ora 1.00) medicul legist a precizat că leziunile de la gât, pe care şi le-a provocat, sunt destul de superficiale, confirmând ceea ce s-a spus iniţial, că aceasta nu a avut curajul să se sinucidă cu cuţitul şi s-a aruncat pe geam. Conform medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, femeia a decedat ca urmare a unui stop cardio-respirator.

 

Filmul dublului asasinat

Femeia care a comis oribila crimă avea 31 de ani şi din 2000 era căsătorită cu un cetăţean de origine turcă, Özer Cetin, în vârstă de 36 de ani, stabilit de mai mulţi ani în Suceava. Oameni cu o situaţie financiară foarte bună, bărbatul având mai multe afaceri, soţii locuiau pe strada Luceafărului, la blocul E 54, în municipiul Suceava, la mansarda unui bloc, mansardă ridicată chiar de firma condusă de turc.
Ziua de luni avea însă să dea peste cap toate aparenţele din exterior, care induceau ideea unei familii fericite, prospere, cu două fetiţe iubite de ambii părinţi.
Din jurul orei 11.00, bărbatul nu a mai reuşit să dea de soţia sa la telefon. Crimele s-au petrecut în jurul orei 15.00 şi, în ciuda măcelului care s-a petrecut în locuinţă, nu s-a găsit nici un vecin care să fi declarat că a auzit zgomote din casă.
După ce a săvârşit abominabila faptă, femeia a mai rămas în locuinţă, în jur de o oră şi jumătate-două, până când un prieten al soţului a forţat intrarea în casă. Atunci, Gabriela Cetin a încercat să-şi taie gâtul, după care a deschis fereastra şi s-a aruncat pe geam, căzând pe partea dorsală şi suferind, printre alte leziuni, fractură de bazin şi hemoragie internă.
În locuinţă au fost găsite două sticle de băuturi alcoolice scoase din bar, din care una goală, aproape cu certitudine consumată de femeie.
În locuinţă au fost găsite patru cuţite pline de sânge, plus un al cincilea cu care femeia s-a aruncat pe geam.

 

Vecinii şi rudele nu contenesc să povestească despre o mamă iubitoare

Cele două cadavre au fost ridicate din locuinţă abia ieri dimineaţă, după ce anchetatorii au avut nevoie de ore întregi pentru a lua probe din locuinţă. Oamenii care locuiesc în scara de bloc unde stătea familia Cetin nu contenesc să vorbească despre doi soţi model şi mai ales de o mamă iubitoare.
Unchiul mamei asasine, Dumitru Munteanu, insista ieri că în urmă cu câteva zile a ieşit cu cei doi soţi în zona Gura Humorului şi totul părea a fi perfect. El a precizat că aceştia şi-au oficiat servicii religioase atât în Turcia, cât şi în România şi a spus că zvonurile conform cărora părinţii băbatului şi-ar fi denigrat nora ori ar fi vrut să ia fetele de lângă ea sunt „minciuni sfruntate”.
„Păcat, mare păcat, se înţelegeau aşa de bine, nu ştiu ce a fost în capul ei. El (n .r. Özer Cetin) alerga dintr-un loc în altul, aducea de toate la copii, ea se purta frumos cu ele tot timpul, fetele erau aşa de drăguţe, mi-era drag când le vedeam pe aici...”, ne-a spus, printre lacrimi, un vecin de scară al familiei.
Ancheta acestei cumplite fapte este coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În dosarul penal întocmit s-au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, care însă nu au cum continua în condiţiile în care autoarea a decedat.
Surse din rândul anchetatorilor precizează că varianta unei posibile înscenări, în spatele căreia să se afle un asasin, este exclusă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fetiţele mele sunt nişte îngeri”.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 42 voturi
„Fetiţele mele sunt nişte îngeri”3.9542

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(20 ian 2010, 14:34:27
primele semne ale unei societati bolnave...

uitam de fiecare data, ca banii si situatia materiala nu coincid cu fericirea, desi seamana foarte bine una cu alta, si pot fi substituite pe termen scurt.

Dumnezeu sa le odihneasca si sa o ierte
2.   :| trimis de
(20 ian 2010, 16:57:19
Teribil..nici n-ai ce sa spui.
3.   Nelamurire trimis de
(20 ian 2010, 17:48:00
Imi este greu sa ma impac cu ideea ca mama fetelor sa fie inmormantata impreuna cu fetele.Oare sunt numai eu de aceiasi parere?
4.   .......... trimis de
(20 ian 2010, 18:15:18
nu este adevarat ca ea s-a aruncat in momentul cand a intrat el in ap,el cand a ajuns la bloc ea era jos,un vecin l-a anuntat,nici alcool nu i s-a gasit in sange,daca o cunosteati dinainte ....era o mama iubitoare o femeie plina de viata care isi iubea enorm fetele,acum ..am fost azi la biserica nu o recunoasteti:( ..saracele fete si ele sunt de nerecunoscut mai ales micuta ebru,doamne fereste..nu zici ca e ea nu imi vine sa cred,nu e real
5.   Dumnezeu sa le odihneasca... trimis de
(20 ian 2010, 18:42:41
Ramai pur si simplu socat de unele lucruri...Acum ca am vazut si pozele celor doua fetite,nu pot sa realizez cum poate sa fie viata asta atat de nedreapta.Erau atat de frumoase...Pacat...mare pacat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei