Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2010 - Anul XV, nr. 15 (4306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În premieră

O firmă cere socoteală pentru taxe „municipale” percepute într-o localitate care nu merită

Pentru prima oară în Câmpulung Moldovenesc, o firmă a cerut marţi oficial explicaţii primăriei pentru banii din taxe şi impozitele plătite la un nivel mai mare decât merită starea localităţii.
SC “Transport Călători” SA Câmpulung Moldovenesc a trimis Consiliului Local şi primăriei municipiului o adresă în care solicită explicit mai marilor târgului să precizeze oficial “în ce bază s-au calculat impozitele şi taxele la nivelul rangului de municipiu în Câmpulung Moldovenesc, în condiţiile în care nivelul minim de civilizaţie de aici nu reflectă nici măcar statutul de localitate urbană”.
În text, reprezentanţii firmei şi-au exprimat convingerea că sumele achitate de această societate nu se regăsesc în îmbunătăţirea condiţiilor oferite în localitate pentru traiul cotidian şi activitate economică şi cer edililor să spună concret pe ce şi unde au dat banii respectivi.
Statutul de municipiu, deţinut pe hârtie şi la nivel birocratic de Câmpulung Moldovenesc şi obţinut pompieristic şi cu proptele guvernamentale, nemulţumeşte de multă vreme afacerişti şi chiar simplii contribuabili siliţi să plătească taxe mai mari doar pentru moftul rangului administrativ, dar până în prezent nimeni nu a avut curajul să îl pună pur şi simplu între ghilimele pe o adresă oficială, cum a procedat firma amintită, şi nici să ceară explicaţii făţiş pentru banii cheltuiţi pe iluzoriul progres local.
În prezent Câmpulungul nu întruneşte nici măcar numărul minim de locuitori prevăzut de legislaţia în vigoare pentru avansarea unei localităţi la rang administrativ de municipiu şi cârcotaşii locali susţin chiar că, în afară de placa de marmură care anunţă la intrarea în primărie că localitatea a devenit municipiu în 25 ianuarie 1995, nimic nu reflectă vreun progres evident în aspectul şi condiţiile din localitate faţă de orăşelul de acum 20 de ani.
Localnicii au parte însă, la vreme de criză, de taxe mai mari decât ar fi plătit într-un simplu oraş, de un aparat birocratic mai numeros şi ceva mai bine plătit şi de menţiunea în buletinul de identitate că locuiesc într-un municipiu. Chiar şi consilierii locali au ajuns să spună în şedinţe publice că localitatea e ca o comună şi au existat chiar palide iniţiative printre câmpulungeni de strângere de semnături pentru readucerea localităţii la statutul de oraş. Un astfel de demers este însă aproape imposibil de finalizat, pentru că necesită inclusiv convocarea unui referendum pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă cere socoteală pentru taxe „municipale” percepute într-o localitate care nu merită.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
O firmă cere socoteală pentru taxe „municipale” percepute într-o localitate care nu merită4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava,localitate care merita? trimis de
(20 ian 2010, 14:30:30
Felicitari celor din Campu(lung)!La ei s-a gasit cineva sa-i intrebe pe edili unde pleaca taxele si impozitele locale si mai ales daca localitatea este ceea ce ar trebui sa fie!!Bravos,aferim!Noroc de noi sucevenii ca nu avem asemenea probleme ca ei,la noi avem conducatori adevarati care stiu ce vor!Pentru ei!!!Daca prin absurd,si asa traim intr-un tinut ce s-ar putea numi absurdistan,soferii care traiesc sau doar tranziteaza comuna noastra ar cere socoteala primariei,pentru ca ea este administratorul strazilor, despagubiri pentru distrugerile provocate prin nepasarea de care dau dovada fata de ceea ce se numeste infrastructura rutiera ce credeti ca ar raspunde?Intrebati-l pe dnu Lungu cate strazi considera ca s-au facut in 6 ani de cand este el primar,si de care este mandru ca le-a pastorit.Accept chiar si doar 5 denumiri de strazi pe care le considera europene!!!!!
1.1  RE: Suceava,localitate care merita? trimis de
(20 ian 2010, 21:03:32
Anaconda, ai dreptate. Am mers azi pe jos o ora pe la voi prin Suceava. Aia ai vostri nu stiu ca zapada se curata iarna sau v-a murit primarul?! Nu mai calc pana la vara! Pai Campulungul e parfum... Dar macar are si oameni cu sange in instalatii. Nu cred ca demersul alora de la firma din articol va primi raspuns, dar jos palaria pentru ei!
2.   Raspuns trimis de
(20 ian 2010, 15:30:00
...cred ca cei de la "Transport Calatori" au sa ramana numai cu intrebatul. Sunt curios daca vor primi vreun raspuns in termenul legal... si care va fi acesta?!
3.   DEGEABA trimis de
(20 ian 2010, 17:07:00
Fenomenul belirii romanilor de aut.administrative si fiscale a inceput in 1990 si se va termina in 2090.Tot atunci se va termina cu hotii si shmecherii care au acumulat venituri si averi nesimtite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei