Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

Austriecii sunt interesaţi de proiectul „Pelerin în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile austriece sunt interesate să sprijine proiectul turistic al Consiliului Judeţean Suceava „Pelerin în Bucovina”. Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a întâlnit, la Viena, cu directorul general pentru turism din cadrul Ministerului Economiei şi Muncii al Guvernului din Austria, Elisabeth Udolf-Strobl, căreia i-a prezentat detaliile acestui program.
Potrivit lui Flutur, „Pelerin în Bucovina” va fi organizat anual, în perioada 15 iulie – 15 august, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului. Preşedintele CJ Suceava a mai spus că programul este destinat turiştilor din Austria, care vor avea ca destinaţii Basilica Minor din Cacica şi Mănăstirea Putna, ambele lăcaşuri de cult având hramul Adormirii Maicii Domnului.
Prezent la Viena pentru a participa alături de o delegaţie din Suceava la Târgul de Vacanţe, Gheorghe Flutur a precizat că, în urma discuţiilor cu Elisabeth Udolf-Strobl, s-a convenit ca în perioada sărbătorilor de Paşte judeţul Suceava să fie vizitat de o delegaţie de tur-operatori şi ziarişti din Austria. În cadrul acestei vizite ar urma să fie stabilit şi programul pentru perioada 15 iulie – 15 august.
„În acelaşi timp, am discutat şi despre încurajarea turismului de nişă, cum ar fi turismul ecologic, dar şi despre proiectele <Bucovina Bioland> şi <Drumul lemnului>, care ar urma să includă vizite în pădurile seculare din Bucovina”, a mai spus Flutur.
Consiliul Judeţean Suceava a depus, la începutul săptămânii trecute, o cerere de finanţare a proiectului „Pelerin în Bucovina”, în vederea obţinerii de fonduri prin Programul Operaţional Regional.

 

350 de invitaţi au participat la seara bucovineană din Viena

Pe de altă parte, trebuie spus că, în cadrul târgului de la Viena, judeţul Suceava a avut un pavilion de prezentare propriu, unde au fost prezenţi trei meşteri populari şi unde s-au organizat expoziţii cu produse tradiţionale din carne şi lapte din zona Bucovinei. De asemenea, vineri seara a fost organizată o seară bucovineană la care au participat circa 350 de invitaţi, printre care jurnalişti de turism, reprezentanţi ai unor tur-operatori importanţi, cum ar fi TUI, Columbus, Gulliver Tour, Reise Paradis, Cora Reisen, precum şi ai unor companii aviatice ca Skywest sau Fly Niki. În cadrul serii bucovinene, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” a oferit un spectacol cu obiceiuri de iarnă din Bucovina.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Austriecii sunt interesaţi de proiectul „Pelerin în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Austriecii sunt interesaţi de proiectul „Pelerin în Bucovina”4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alte minciuni trimis de
(18 ian 2010, 20:21:15
Domnule Flutur vorbiti foarte frumos si indemnati la visare. O s/o ducem din chef in chef mancand popcorn si vata pe bat. Ar trebui facute lucruri concrete nu vrajeli. Reprezentantii agentiilor de turism care v/or veni o sa manance bine, o sa bea si o sa spuna ca suntem ,,foarte tari in turism,,. Cu atat ne v/om alege si nimic mai mult. Pana cand investitorii in turism (adica fostii gateristi care au excrocat padurile Bucovinei) nu v/or inlocui marmura cu scandura, inoxul cu lemnul si fudulia cu respectul fata de cel care iti calca casa nu v/om face nimic si o sa ramanem tot rupti in c...

Domnule presedinte sunteti un om umblat si ati vazut multe. Oare este specific traditiei Bucovinene marmura , inoxul, pizza, salata de fructe (citrice) si manelele? Eu zic ca nu. Din astea se gasesc in ,,marile pensiuni,, facute prin SAPARD. Sunt foarte multe de scris despre turism dar sunt convins ca domnii de la judet se gandesc la cum sa/si umple buzunarele si atat.

2.   Rusine trimis de
(18 ian 2010, 20:38:23
Si alta chestie domnule Flutur. Cand va fi gata partia de pe Rarau de care tot va laudati? Aud..

Cand se va termina drumul spre Campulung si toate celelalte vrajeli pe care le/ati inceput?

V/am votat si ne/ati lasat fara servicii, cu rate pe care nu le putem plati si cu multe necazuri. Ar trebui sa va fie rusine pentru raul care il faceti acestei tari. Ceausescu a construit o tara iar voi clica de sarlatani o distrugeti si va bate/ti joc de noi. Romania este plina de violatori, tineretul nu stie pe unde sa o ia, muncitori i/ai trimis peste hotare iar taranii i/si dau produsele cu care noi toti am crescut la porci pentru ca nu sunt conforme UE. Am impresia ca dumneavoastra dragi conducatori nu sunteti conformi cu capul.

Inteligenta romaneasca s/a nascut la sat cu lapte de vaca si paine facuta in cuptor si au ajuns oameni adevarati (nu politicieni) Inca odata rusine sa va fie si o sa fiti belstemati pe veci

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei