Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2010 - Anul XV, nr. 3 (4294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2009

Peste 32.000 de călători au folosit Aeroportul din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de călători care au trecut prin Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea a crescut de aproape cinci ori în ultimii cinci ani. Potrivit unui raport prezentat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, numărul de călători, de curse aeriene, precum şi veniturile din activitatea de bază a aeroportului au crescut de la an la an.
Ilie a arătat că, dacă în anul 2005, numărul de pasageri înregistraţi a fost de 7.744, în anul 2008, acesta a crescut la 22.791, iar în 2009 a ajuns la 32.624. Vicepreşedintele CJ Suceava a mai arătat că în anii 2005 – 2006, pe aeroportul „Ştefan cel Mare” opera o singură companie aeriană, cu o singură cursă Suceava – Bucureşti şi retur. Ulterior, în perioada 2007 – 2008, de pe aeroportul Salcea se putea pleca spre două destinaţii, Bucureşti şi Timişoara, iar începând din anul 2009 numărul curselor a fost suplimentat. Vasile Ilie a arătat că din 2009 s-a ajuns la trei rute interne, spre Bucureşti, Timişoara, Cluj, şi trei externe, spre Viena, Veneţia şi Roma şi retur.
„Este important faptul că, în comparaţie cu alte aeroporturi din ţară, şi în special din zona Moldovei, la aeroportul din Salcea au crescut atât numărul curselor, cât şi cel al pasagerilor. De asemenea, ne propunem ca în 2010 să creştem numărul de curse interne şi externe, iar acum ne aflăm în negocieri cu companii internaţionale pentru modernizarea aeroportului”, a declarat Vasile Ilie.
El a arătat că pentru extinderea pistei de aterizare/decolare şi modernizarea sistemului de balizaj a aeroportului din Salcea ar fi necesară o investiţie de aproape 50 de milioane de euro.

 

Venituri de 14 miliarde de lei vechi în anul 2009

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că veniturile realizate de aeroport din activitatea de bază în anul 2009 au fost de circa 14 miliarde de lei vechi, sumă de două ori mai mare decât veniturile din 2007. În acelaşi timp, el a declarat că în cursul anului trecut s-au realizat investiţii în repararea pistei de decolare/aterizare, respectiv înlocuirea a 1.600 de metri pătraţi de plăci de beton. Vasile Ilie a mai spus că pentru anul 2010 se intenţionează înfiinţarea de noi rute interne şi externe, deschiderea unui punct de schimb valutar, a unei expoziţii cu vânzare pentru produse tradiţionale, precum şi amenajarea unei încăperi pentru „mama şi copilul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 32.000 de călători au folosit Aeroportul din Salcea.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 32.000 de călători au folosit Aeroportul din Salcea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salcea, mindria a noastra, a bucovinenilor! trimis de
( 6 ian 2010, 17:03:09
Aeroportul asta de la Salcea este prncipala vina cind nu decolam... numai necazuri, cind nu te astepti ...

De fapt, noi pasagerii, suntem interesati mai mult de curse regulate si nu de aeroport, dar este bine sa se faca modernizarea cit mai repede posibil pentru a contracara izolarea judetului.

Se pare, aeroportul nu este dotat cu mijloacele necesare ca sa se asigure siguranta zborurilor..

Important e sa mentinem cu orice pret aceste linii aeriene si chiar sa le dezvoltam...este o mindrie a noastra, a bucovinenilor?!

Si Aeroportului International Iasi, va fi modernizat, proiectul fiind in valoare de 200 milioane de euro, de catre Constantin Simirad.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei