Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2010 - Anul XV, nr. 3 (4294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucevenii vor plăti la fel gigacaloria, deşi preţul ei a crescut

Miercuri, 6 Ianuarie 2010 (16:46:26)

Valul scumpirilor anunţate pentru acest an se face simţit şi la preţul căldurii şi apei calde produse în municipiul Suceava de societatea de termofiocare.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat astăzi că, printr-o decizie recentă primită de la ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei), preţul local de producere a energiei termice a fost majorat cu 6,6%.
“Noul an nu ne aduce veşti bune pe linie de termoficare. Prin decizia ANRE din 24 decembrie 2009, s-a majorat preţul de producere a energiei termice, de la 360,4 lei pe gigacalorie, la 384,37 lei pe gigacalorie”, a declarat Ion Lungu.
Conform acestuia, sucevenii nu vor resimţi direct costurile acestei majorări a preţului de producţie, dar decizia ANRE ar afecta puternic bugetul local.
“Sucevenii vor plăti în continuare 178 de lei, preţul de referinţă pentru populaţie, doar primăria ar trebui să plătească 141,72 lei pe gigacalorie, adică cu 23,79 de lei mai mult decât anul trecut. Nu putem aproba aşa ceva în Consiliul Local, pentru că riscăm să ajungem cu primăria în faliment”, a precizat Lungu, care vrea să ceară socoteală ANRE-ului asupra motivelor acestor majorări de preţ.
„Sunt curios cum au stabilit preţul de producţie, în condiţiile în care s-au redus pierderile de agent termic, iar costurile la combustibili s-au redus. E o anomalie”, a spus şeful municipalităţii sucevene, care e decis să meargă la ANRE săptămâna viitoare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii vor plăti la fel gigacaloria, deşi preţul ei a crescut.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii vor plăti la fel gigacaloria, deşi preţul ei a crescut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezolvare trimis de
( 6 ian 2010, 18:36:19
Dute "d-le" Lungu,dute-n.....Parca il vad pe seful ANRE P Lifigiu,speriat de sosirea "economistului"Lungu,venit sa-i ceara socoteala. "D-le" Lungu,ordonator de credite fiind,haide sa mai lasam cheltuirea banului public pentru clientela si sa aratam ca am fost alesi ptr a gestiona problemele orasului si a cetatenilor lui.Gata cu pavele,lalele,oua,statui etc.Cred ca ajunge,iar daca sunteti curios sa aflati cum s-a stabilit pretul de productie la gigacalorie,sunt dispus sa ofer consultanta,insa contra cost.In ceea ce priveste "falimentarea primariei" daca ati aproba majorarea cu 6,6%,mai lasati-ne.Niciodata nu au fost bani in conturile primariei,au fost cheltuiti (stim noi cum),asadar tot faliment se cheama.Realizarile nu se vad decat la nivel declarativ,electoral."D-le" Lungu,va recomand sa actionati in instanta ANRE.Iar daca mergeti la Bucuresti la sediul ANRE,spuneti ca sunteti Lungu de la Suceava,cred ca o sa scada pretul ptr "dvs" cu 50 %.
2.   Primar incompetent trimis de
( 7 ian 2010, 08:13:35
Primare Lungu, tin sa-ti amintesc ca asta toamna declarai in presa ca pretul de achizitie a carbunelui este mult mai mic decat cel de anul trecut. Comentam atunci ca sigur nu se va aproba in Consiliul Local micsorarea pretului gigacaloriei. Am avut dreptate. Sunteti un incompetent ce nu merita votul cetatenilor.

Nicolae Iorga spunea: "Democrat este acela care tine pe umerii sai poporul si nu cel care se inalta pe umerii poporului".

Sunteti demn de batjocura si de mila in acelasi timp. Nu aveti nici in clin nici in maneca cu managementul unui oras istoric cum e Suceava. In cele 2 mandate ale d-voastra nu ati dovedit decat ca sunteti un om fara cuvant si incompetent.Suceava a ajuns un oras plin de gropi, carpit cu pavele si cu balast care sare la prima ploaie,cu strazi sufocate de trafic la randul sau sufocat de sensurile giratorii situate anapoda,un oras cu afise electorale care nici la ora asta nu au fost stranse desi a trecut o luna de la incheierea campaniei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei