Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2010 - Anul XV, nr. 3 (4294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promoţii false într-un supermarket din Suceava

Miercuri, 6 Ianuarie 2010 (15:12:59)

Comisarii judeţeni pentru protecţia consumatorilor au aplicat o amendă de 3000 de lei într-un supermarket din Suceava, după ce au identificat în magazin mai multe produse comercializate la promoţie, fără ca lucrul acesta să fie însă real.
Directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, a declarat că „este vorba despre un supermarket recent deschis, unde au fost identificate trei vânzări promoţionale, care în fapt s-au dovedit a fi practici comerciale înşelătoare”.
Elena Oanea a spus că în magazin se comercializau câte două cutii de smântână a câte 400 de grame fiecare, iar oferta cu care erau atraşi cumpărătorii era aceea că a doua cutie era la jumătate de preţ. Analizând preţul produsului la raft, vândut la bucată şi nu la ofertă, s-a constatat că reducerea afirmată nu exista.
În acelaşi supermarket, comisarii pentru protecţia consumatorilor au mai identificat un alt pachet promoţional, ciorbă ardelenească şi mâncare din fasole boabe, iar oferta era că ambele produse puteau fi achiziţionate la preţ de unul. „Făcând aceeaşi verificare ca şi în cazul anterior, s-a constatat că preţul total al pachetului este mai mare decât preţul fiecărui produs luat separat”, a declarat Elena Oanea.
Cea de-a treia promoţie falsă, descoperită în acelaşi supermarket sucevean, se referă la comercializarea de hrană pentru câini. La produsul „Chappi uscat de vită şi de pui”, pachet de 10 kilograme, pe etichetă se indica faptul că 9 kilograme se plătesc, iar un kilogram este gratis. Din verificări a rezultat că acel kilogram nu era gratuit.
„Prin aceste promoţii afirmate, dar dovedite ca fiind neadevărate, consumatorii au fost induşi în eroare, practic influenţându-se comportamentul lor de cumpărători”, a mai spus şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.
Prin urmare, operatorul economic a fost sancţionat pentru practică înşelătoare cu o amendă contravenţională în cuantum de 3000 de lei, plătită integral, dispunându-se şi măsura încetării imediate a practicii comerciale incorecte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promoţii false într-un supermarket din Suceava.
 Vizualizări articol: 5596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Promoţii false într-un supermarket din Suceava2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numele supermarketului?! trimis de
( 7 ian 2010, 08:16:31
Preastimabili asa zisi ziaristi, de ce nu dati numele supermarketului?! Nu cumva ati primit ordine de a nu divulga numele acestuia pentru ca acesta apartine unui politician local? Daca nu e asa, astept sa ma contraziceti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei