Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2010 - Anul XV, nr. 3 (4294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sfârşit tragic

Sfâşiat şi omorât de o haită de câini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân în vârstă de 71 de ani, din satul Rotunda, a avut parte de o moarte cumplită, după ce, în timp ce mergea pe un drum public de pe raza localităţii, a fost atacat şi sfâşiat de o haită de câini care păzea un iaz din zonă.
Patrupedele, corcituri între pitbull şi boxer tigrat, aparţin chiar administratorului iazului, iar în urmă cu câteva luni, au mai făcut o victimă, o avocată care a scăpat cu viaţă, însă a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale.

 

„Era sfârtecat, săracu. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior”

Gheorghe Roman, tată a trei fete şi trei băieţi, se ocupa de mai mulţi ani cu împletitul coşărcilor, pe care le vindea prin sat, iar sâmbătă, 2 ianuarie, în jurul orei 11:30, a plecat de acasă, să stângă nuiele.
Avea aproximativ doi kilometri de mers până la păduricea din care, ani la rând, îşi strângea nuielele din care făcea coşărci.
Deşi, în mod normal, până spre după-amiază, moş Gheorghe ar fi trebuit să se întoarcă acasă, de data aceasta însă s-a lăsat noaptea şi bătrânul nu a mai apărut.
Alertate, rudele septuagenarului au început să-l caute şi, văzând că nu reuşesc să dea de el, au sunat la poliţie. Echipaje de poliţie şi jandarmi au plecat şi ele în căutarea dispărutului.
Spre dimineaţă, la aproape un kilometru de casă, în apropierea unui iaz, în locul numit „În cot”, într-o râpă, a fost găsit cadavrul bătrânului.
Macabra descoperire a fost făcută chiar de doi dintre fiii victimei.
„Au strigat dintr-o dată: L-am găsit pe tata! Era sfârtecat, săracu. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior. Într-o baltă de sânge...”, mărturisea, ieri, Gheorghe Munteanu, unul dintre ginerii bătrânului.

 

Sătenii vorbesc de 15-20 de câini, poliţiştii au găsit doar şase

Încă de la început, rudele bătrânului au declarat că Gheorghe Roman a fost sfâşiat de câinii care păzeau iazul aflat la câţiva metri de drumul care străbate câmpul.
Şi alţi săteni au mărturisit că nu e prima oară când respectivii câini atacă în haită persoanele care trec prin zonă.
Oamenii spun că în zona iazului sunt în jur de 15-20 de câini şi că fostul paznic al iazului, dar şi proprietarul acestuia, care nu şi-a îngrădit proprietatea, îi lasă liberi aproape tot timpul.
„Trebuia să pună gard acolo. Să nu sară câinii la cei care trec pe drum”, plânge la căpătâiul tatălui ei cea mai mare dintre fiicele acestuia, Laura Bucinschi.
Sosiţi la faţa locului, criminaliştii poliţiei au găsit mai multe cărări de urme de câine.
Când poliţiştii au ajuns în zonă, au găsit şase câini, cinci dintre ei fiind corcituri între pitbull şi boxer tigrat.
De data aceasta, patrupedele erau legate în lanţuri.

 

Ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, trimişi la Liteni

În cursul zilei de luni, medicii legişti au efectuat necropsia cadavrului bătrânului.
Concluziile specialiştilor Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava au arătat că septuagenarul a murit ca urmare a unui şoc traumatico-hemoragic, a unei hemoragii externe.
Ieri, la Liteni, s-au deplasat şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru a înlătura orice dubiu cu privire la împrejurările în care a survenit moartea cumplită a lui Gheorghe Roman.

 

S-au dezlegat singuri câinii?!

Acuzat de mai toţi sătenii din Rotunda că îşi lasă câinii liberi, să atace pe oricine trece prin zonă, chiar dacă nu îi încalcă proprietatea, Onorel Apetrechioaie, de 38 de ani, proprietarul iazului cu pricina şi al animalelor care l-ar fi ucis pe bătrânul în vârstă de 71 de ani, a fost audiat de poliţişti.
În cursul zilei de ieri, am încercat să aflăm punctul său de vedere, însă bărbatul a refuzat să stea de vorbă cu reporterii „Monitorului”.
Surse judiciare ne-au mărturisit că, în faţa poliţiştilor, Apetrechioaie a dat din umeri, motivând că nu era de faţă când s-a produs atacul.
Proprietarul iazului, luat în concesiune în urmă cu câţiva ani, a mai susţinut că, în momentul în care a plecat de la iaz, câinii erau legaţi şi nu îşi explică cum au ajuns aceştia liberi.

 

Amendat cu 1000 de lei, după ce câinii au băgat în spital o avocată

În urmă cu câteva luni, pe 14 septembrie a.c., câinii de la iazul lui Onorel Apetrechioaie au atacat o avocată, de loc din Rotunda.
Femeia, care a dorit să nu-i publicăm numele, se îndrepta spre casă, în momentul în care a fost încolţită de patru câini.
„M-au muşcat de peste tot. Eram singură. Nu ştiu cum am reuşit să scap. D-zeu m-a scos din colţii lor, că altfel eram moartă”, mărturiseşte avocata în cauză.
A fost internată aproape două săptămâni în spital. În urma acelui incident, femeia a suferit leziuni pentru care a necesitat peste 50 de zile de îngrijiri medicale.
La acea vreme, la iaz era angajat un paznic, care a fost amendat cu suma de 1000 de lei şi s-a ales şi cu dosar penal, aflat în lucru la Poliţia Liteni.
De data aceasta, însă, cel care va răspunde este chiar administratorul iazului, Onorel Apetrechioaie.
Anchetatorii urmau să stabilească încadrarea juridică a faptei pentru care Apetrechioaie va fi pus sub acuzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfâşiat şi omorât de o haită de câini.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Sfâşiat şi omorât de o haită de câini5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grav trimis de
( 6 ian 2010, 17:00:24
cainii isi fac treaba pentru care au fost dresati (mai mult sau mai putin)dar boul ala trebuie sa infunde cativa ani buni de puscarie sa constientizeze de gravitatea deciziilor pe care le ia.si ma mir ca o avocata nu a reusit sa il bage in puscarie pe ala.ori are PIIIIIILE ori a sarit cu o suma frumoasa.oricum,in naivitatea mea,sper ca idiotul sa vada gratiile prin interior
2.   Jungla trimis de
( 6 ian 2010, 17:30:51
In mileniul trei sa mori sfirtecat de o haita de caini se poate intimpla in Africa sau la Rotunda in Romania.Idiotului aluia trebuie ca familia defunctului sa+i ceara daune morale mai mult decit valoarea iazului.
3.   Trist trimis de
( 6 ian 2010, 23:14:26
Ma indoiesc ca o sa primeasca mai mult de o amenda.
4.   Trist dar adevarat trimis de
( 6 ian 2010, 23:23:24
Nu credeam ca se mai poate intampla asa ceva in Romania. Dar asta-i viata! Eu sincer, de-as fi judecator, l-as pune pe proprietarul cainilor sa infunde puscaria fara nicio discutie. Vina ii apartine in totalitate. Parerea mea si a multora de fapt. Ani grei de puscarie i-as da. E strigator la cer ceea ce s-a intamplat.

In alta ordine de idei, condoleante familiei indurerate!

(Off-topic: I-as ruga pe cei de la Monitorul sa nu mai posteze poze cu persoane decedate sau clipuri video in care apar persoane decedate. Mi se pare o absurditate. Eu personal n-am nimic impotriva, ca am sange rece, dar se pot uita copii minori sau persoane sensibile care nu prea suporta sa vada asa ceva. Daca totusi n-are nici un efect rugamintea mea, cel putin modificati-le putin inainte de postare cu putin "blur" acolo unde trebuie.)
5.   Unde sunteti iubitorilor de javre? trimis de
( 7 ian 2010, 09:04:43
Tuturor "iubitorilor de animale" si celor care au votat interzicerea eutanasierii javrelor, le doresc din inima un singur lucru: sa pateasca si ei asa ceva, sau mai bine copii lor, ca drama provocata de cainii sa ii readuca la realitate; sa-i vad atunci ce pozitie iau !!!! Nu omoram cainii, ne omoara ei pe noi !!!!! Vi se pare normal, iubitorilor de animale, nu ??? Tragic ......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei