Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2010 - Anul XV, nr. 3 (4294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cererile pentru 1500 de locuri suplimentare de rezidenţi în medicina de familie, până în 15 ianuarie

Miercuri, 6 Ianuarie 2010 (16:48:08)

Cererile pentru cele 1.500 de locuri suplimentare de rezidenţi în medicina de familie pot fi trimise la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare până în 15 ianuarie, potrivit unei informări publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Astfel, medicii care au ales locuri sau posturi în specialitatea medicină de familie, care conform punctajului obţinut au ales centre universitare de pregătire, altele decât cele în care au interese familiale, sociale, vor beneficia de schimbarea centrului de pregătire. În acest sens, vor depune cereri la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare dorite, pâna la 15 ianuarie 2010.

Direcţiile de sănătate publică din centrele universitare medicale vor efectua formele de încadrare pentru rezidenţii pe loc, precum şi cele de repartiţie la stagiu atât pentru rezidenţii pe loc, cât şi pentru cei pe post şi vor comunica Ministerului Sănătăţii, până în 20 ianuarie, numărul de rezidenţi medicină de familie seria noiembrie 2009, aflaţi în pregătire în centrul universitar respectiv.

De asemenea, medicii care în cadrul teleconferinţei din 28-29 noiembrie 2009 au ales locuri sau posturi şi doresc să renunţe la acestea în vederea participării la alegerea locurilor suplimentate în specialitatea medicină de familie vor transmite cereri în acest sens la Ministerul Sănătăţii prin fax la numărul 0213072601 până la data de 15 ianuarie 2010. Cererile vor fi olografe şi însoţite de copia actului de identitate.

Posturile sau locurile vacantate prin această renunţare vor fi transformate în locuri de medicină de familie şi vor fi raportate la noua repartiţie.

Ministerul Sănătăţii a explicat şi modalitatea clasificării candidaţilor care urmează să opteze pentru un loc în specialitatea medicină de familie.

Astfel, în acestă clasificare vor fi cuprinşi toţi candidaţii care au obţinut punctaj de promovare şi s-au clasat după poziţia 2.625 (ultima poziţie pentru alegerea de loc/post), precum şi cei care renunţa la locul/postul ales în zilele de 28-29 noiembrie 2009. Această clasificare va fi afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la 28 ianuarie, odată cu repartiţia locurilor de medicină de familie pe centre de pregătire.

Totodată, alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire va avea loc în ziua de 3 februarie, prin teleconferinţă.

Candidaţii au posibilitatea de a se prezenta la unul dintre centrele universitare medicale: Arad, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi în data, ora şi locul fixate pentru alegerea locurilor pierd drepturile conferite de concurs.

La nivelul direcţiilor de sănătate publică menţionate se vor institui comisii locale, desemnate de directorul executiv al direcţiei de sănătate publica şi vor cuprinde minim patru membri. Comisiile locale de repartizare vor elibera candidaţilor o adeverinţă prin care se confirmă specialitatea şi centrul universitar ales.

Întocmirea formelor de încadrare va fi realizată în perioada 4 - 9 februarie.

Repartizarea la stagiul de pregătire şi alegerea coordonatorului de pregătire va avea loc la nivelul direcţiilor de sănătate publică din centrele universitare alese în ziua de 10 februarie, începând cu ora 9.00, cu excepţia centrului universitar Bucureşti pentru care această repartiţie se va face în zilele de 10 şi 11 februarie, urmând ca respectivii candidaţi să se prezinte în strada Bodeşti, numărul 1, sector 2, Bucureşti.

Încadrarea şi prezentarea la stagiul de pregătire se vor face începând cu data de 15 februarie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererile pentru 1500 de locuri suplimentare de rezidenţi în medicina de familie, până în 15 ianuarie.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cererile pentru 1500 de locuri suplimentare de rezidenţi în medicina de familie, până în 15 ianuarie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei